Οι DAMNATION PLAN δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single «Under The Veil Of Sea».

You are currently viewing Οι DAMNATION PLAN δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single «Under The Veil Of Sea».

Οι Φινλανδοί Progressive Metallers DAMNATION PLAN, παρουσίασαν το «Under The Veil Of Sea», το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους «The New Horizon», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος μέσω της Inverse Records. Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα επίσημο βίντεο στίχων που δημιουργήθηκε από τον Jarkko Lunnas Productions.

Ο ντράμερ-τραγουδοποιός / στιχουργός της μπάντας Jarkko Lunnas σχολιάζει: «Το ‘Under The Veil Of Sea’ είναι ένα 8λεπτο Progressive Metal single που σας ταξιδεύει μέσα από μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων, από το έντονο Metal μέχρι την απαλή υπνωτική ζωγραφική της διάθεσης στο μέσο του τραγουδιού. Για αυτό το άλμπουμ μεταπηδήσαμε από τον προηγούμενο συνδυασμό δύο τραγουδιστών σε έναν τραγουδιστή, έτσι το 99% των φωνητικών είναι αυτή τη φορά καθαρά από τον Asim Searah με το ευρύ φωνητικό του ρεπερτόριο να παρουσιάζεται και σε αυτό το τραγούδι.

Οι στίχοι του τραγουδιού ασχολούνται με τα ακόμα ανεξερεύνητα κομμάτια του παρελθόντος μας που συνεχίζουν να αναδιαμορφώνουν την κατανόηση του εαυτού μας και του παρελθόντος μας ως ανθρώπινο είδος.»

Οι DAMNATION PLAN ιδρύθηκαν το 2004 από τον Jarkko Lunnas και τον Kalle Niininen στο Espoo της Φινλανδίας ως μια Progressive Metal μπάντα που ανακάτευε τα τραχιά φωνητικά με τα πιο παραδοσιακά μελωδικά καθαρά φωνητικά. Το πρώτο Demo EP «Darker World» κυκλοφόρησε το 2007 για το οποίο η μπάντα έπαιξε μια ντουζίνα συναυλίες γύρω από την περιοχή του Ελσίνκι, συμπεριλαμβανομένου ενός Tuska 2007 Warm-up show. Το «The Wakening» κυκλοφόρησε μέσω της ιταλικής Coroner Records (DISARMONIA MUNDI, DESTRAGE, THE NIGHTFLIGHT ORCHESTRA κ.α.). Το «The Wakening» έκανε το ντεμπούτο του στο #18 στο φινλανδικό chart φυσικών πωλήσεων άλμπουμ) τον Μάρτιο του 2013.

Μεταξύ των ηχογραφήσεων και της μίξης του επόμενου δίσκου του ντεμπούτου τους, η μπάντα επισκέφτηκε επίσης το RockClub Tapper του Ταλίν για να παίξει την πρώτη της συναυλία εκτός Φινλανδίας, ως support των SUICIDAL ANGELS (Gr). Η μπάντα κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ «Reality Illusion» το 2017 μέσω της Inverse Records. Μετά τις συναυλίες της φινλανδικής κυκλοφορίας του «Reality Illusion», ο Tommy εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2019 και ο Asim ανέλαβε όλα τα φωνητικά καθήκοντα, καλύπτοντας με εντυπωσιακό τρόπο τόσο τα τραχιά όσο και τα καθαρά φωνητικά στις headlining συναυλίες τους στο On The Rock Helsinki και στο πρώτο open air φεστιβάλ Dark River Metal Festival, Φινλανδία το 2021. Η μπάντα ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις του επόμενου άλμπουμ της με τον Jaakko Nikko ως νέο μπασίστα που αντικατέστησε τον Jukka Vehkamaa. Με το ανανεωμένο line-up, οι DAMNATION PLAN θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ “The New Horizon”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο στίχων για το «Under The Veil Of Sea» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση