Tombstoner – Victims Of Vile Torture

You are currently viewing Tombstoner – Victims Of Vile Torture

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 41:45
Εταιρεία: Redefining Darkness Records

     Οι TOMBSTONER είναι ένα καινούριο συγκρότημα απο τη Νεα Υόρκη και συγκεκριμένα το Staten Island. Ιδρύθηκαν το 2019 ενώ κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP «Descent to Madness» το 2020. Το «Victims of Vile Torture» είναι ο παρθενικός τους δίσκος. Τα μέλη είναι καινούρια στο χώρο, οι δυο αδερφοί Quinones έχουν παράλληλα και το συγκρότημα DEMOPOLIS (σ.σ.Karademopolis θα έλεγα, μπρρρρ…..), ενώ οι αδερφοί Megill δεν έχουν κάποια προυπηρεσία στο χώρο.

      Ορμώμενοι λοιπόν απο τον ενθουσιασμό της νιότης και της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς, οι TOMBSTONER προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν κάπως απο το σωρό, πράγμα δύσκολο απο την υπερπληθώρα των συγκροτημάτων. Οπότε αποφάσισαν να παίξουν ευθύ ωμό αμερικανίζον Death Metal με γενναίες δόσεις Hardcore. Η αλήθεια είναι τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Το «Victims Of Vile Torture» βρίθει απο «μουσικά κλισέ» ενώ όλες οι συνθέσεις θα θυμίζουν πάντα κάποιους άλλους, όπως για παράδειγμα στο «Breaking Point» όπου εμφανίζονται τα ριφς των ENTOMBED διανθισμένα με τη Grind πλευρά των BOLT THROWER  και στο «Sledgehammer» η ωριμότητα των SUFFOCATION συμπλέει με τη στιβαρότητα των BENEDICTION. Οι κιθάρες μπορεί να βρίσκουν πάτημα στο underground αλλά τα ρυθμικά μέρη ακουμπούν στη βίαιη πλευρά του hardcore, με κάποιες αναφορές στο Thrash και δη στην αμερικανική εκδοχή του. Αρκετές απο τις συνθέσεις είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν και μπαίνουν αυτόματα στη δεξαμενή που ονομάζεται Extreme Metal. Απο την άλλη το «Frozen In Fear» σηματοδοτεί μια στροφή προς τους CARCASS με ολίγη μελωδική σουηδίλα, κάτι το οποίο στα αυτιά μου ακούγεται πολύ ευχάριστο.

     Οι συνθέσεις των TOMBSTONER λειτουργούν θαυμάσια (ευελπιστώ σε live συνθήκες) μιας και είναι ικανές να ξεσηκώσουν το κοινό χαρίζοντας στιγμές οπαδικής μεταλλικής πώρωσης και κ@υλας! Οι TOMBSTONER αποτίουν φόρο τιμής στoν old school Death Metal με έναν νεανικό αέρα και έναν ορμητικό ενθουσιασμό. Η παραγωγή όμω; θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Στις δεδομένες συνθήκες, καταφέρνει και χαντακώνει τα περισσότερα κομμάτια λες και θέλει να παραμείνουν στο υπόγειο underground. Με καλύτερη παραγωγή ειναι σχεδόν σίγουρο πως θα είχαμε ένα φανταστικό ντεμπούτο! Δίσκος που θα εκτιμηθεί απο όλους σχεδόν τους φίλους του Death Metal και που αξίζει να ακουστεί και απο ένα ευρύτερο ακροατήριο. Ελπίζω να συνεχίσουν δυνατά και να μην μείνουν ακόμη ένας διάττων αστέρας και μια υπόθεση «τι θα γινόταν, αν…».

Βαθμολογία: 6.5/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: TOMBSTONER – Σελίδα Facebook

This Post Has One Comment

  1. Pavlos Clansman

    Ξεκάθαρες οι επιρροές!
    Μια πολύ καλή προσπάθεια …μόνο και μόνο επειδή είναι ντεθια θα μείνει στην μνήμη και θα περιμένω την επόμενη δουλειά για να δω και περισσότερα δικά τους θέματα!

Αφήστε μια απάντηση