Οι VÉVAKI κυκλοφόρησαν βίντεο στίχων για το νέο τους single «Gestaþáttr».

You are currently viewing Οι VÉVAKI κυκλοφόρησαν βίντεο στίχων για το νέο τους single «Gestaþáttr».

Η Dark Neo-Folk κολεκτίβα VÉVAKI, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, «Fórnspeki», στις 28 Οκτωβρίου μέσω της Season of Mist, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της μπάντας στην εταιρεία! Η μπάντα κυκλοφόρησε το νέο της single «Gestaþáttr», συνοδευόμενο από ένα επίσημο βίντεο στίχων.

Οι VÉVAKI σχολιάζουν το τραγούδι: «Το ‘Gestaþáttr’ είναι το πρώτο μέρος του ποιήματος ‘Hávamál’ (οι ρήσεις του Hár), το οποίο καλύπτει το πώς να είσαι καλός καλεσμένος και καλός οικοδεσπότης, ενώ περιέχει και πολλούς άλλους μυστηριώδεις στίχους γνωστικής σοφίας. Δεδομένου ότι το τραγούδι αυτό βασίζεται στην Eddic ποίηση, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βίντεο στίχων, ώστε να μπορείτε να δείτε την παλιά ισλανδική και την αγγλική μετάφραση δίπλα-δίπλα.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία της Živa Ívadóttir

Οι VÉVAKI, που αρχικά ήταν ένα σόλο πρότζεκτ του τραγουδιστή και πολυοργανίστα Will Hunter, είναι ένα Folk συγκρότημα που αντλεί την έμπνευσή του από το σκανδιναβικό ειδωλολατρικό και ανιμιστικό πνεύμα. Ο μύθος, η τελετουργία και η σύνδεση με τον φυσικό κόσμο τροφοδοτούν τη μουσική των VÉVAKI, η οποία είναι τόσο σύγχρονη στον ήχο όσο και ευρύτατη στην ενορχήστρωση. Οι VÉVAKI χρησιμοποιούν διάφορα έγχορδα όργανα και κρουστά σε όλη τη μουσική τους, η δυναμική της οποίας ενισχύεται από τα συμπληρωματικά φωνητικά στυλ των Will, Sigurboði και Hrafnhildur και τα κινηματογραφικά ηχοτοπία που σμιλεύει ο Gísli Gunnarsson. Και αυτό είναι κάτι που αναδεικνύεται στο «Fórnspeki».

Λίστα κομματιών:

  1. Brynhildarljóð
  2. Heimdalagaldr
  3. Hreingálknir
  4. Jötnablót
  5. Griðastaðr
  6. Dísablót
  7. Gestaþáttr
  8. Vitrun
  9. Varðloka

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο στίχων για το «Gestaþáttr» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση