Todd La Torre – Rejoice In The Suffering

You are currently viewing Todd La Torre – Rejoice In The Suffering

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 44:35
Εταιρεία: Rat Pak

Όσοι έχετε νοσταλγήσει τις παλιές καλές ένδοξες ημέρες του US Power Metal, ιδού η ευκαιρία να εναποθέσετε τις ελπίδες σας για αναβίωση αυτού του ήχου με τρόπο «δίκαιο» και όπως θα έπρεπε να ακούγεται στην σημερινή εποχή. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην πρώτη solo δισκογραφική απόπειρα, που είναι και άκρως επιτυχημένη (τουλάχιστον μουσικά) του καταπληκτικού Todd La Torre, όπου τον βρίσκουμε να αναλαμβάνει τα φωνητικά, τα ντραμς και την παραγωγή ο ίδιος. Για τον Αμερικανό Todd La Torre δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ευρέως γνωστός για το αστείρευτο ταλέντο του, καθώς και για τις θητείες στους θρυλικούς CRIMSON GLORY και QUEENSRYCHE, όπου στους δεύτερους είναι ακόμα ενεργό μέλος.  Επίσης για τους «κιτρινιάρηδες» είναι γνωστό ότι είναι παντρεμένος με Ελληνίδα από την Αθήνα (κάτι που μας το δήλωσε ο ίδιος πέρυσι στο φοβερό live που έδωσαν οι QUEENSRYCHE στο Fuzz Club). Εδώ πάντως αδιαμφισβήτητα έχουμε να κάνουμε με μία δουλεία πολύ ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για το «όνομα» αλλά σαφώς και για το περιεχόμενο της. Ένα έργο που ετοιμαζόταν από το 2017 με τον φίλο και συνεργάτη του, από τις ηχογραφήσεις του «The Verdict» των QUEENSRYCHE, Craig Blackwell στις κιθάρες, μπάσο και στην παραγωγή και ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι.

Αφού λοιπόν είδαμε για τα καλά τον τίτλο και χαρήκαμε, πάμε να δούμε το υλικό τώρα. Ακριβώς όπως θα το περίμενε κάποιος υποψιασμένος. Οργισμένο, λυσσαλέο και συνάμα άκρως λυρικό, γνήσιο Heavy Metal βασισμένο στα κοφτά ριφφς των METAL CHURCH, JUDAS PRIEST (εποχής «Painkiller» και «Jugulator») και των τελευταίων δίσκων του U.D.O., συνδυασμένο με ένα ογκώδες rythm section παρμένο από SANCTUARY και FLOTSAM AND JETSAM και όλο αυτό μπολιασμένο από δυνατά sing along ρεφραίν από VICIOUS RUMORS. Επιπλέον, σε σωστά κομβικά σημεία βρίσκονται οι όμορφες μπαλάντες που μας θυμίζουν έντονα NEVERMORE, IRON MAIDEN αλλά και φυσικά QUEENSRYCHE εποχής «Promised Land».

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα πολύ ωραία δεμένο άλμπουμ με πολύ καλές ενορχηστρώσεις, με μοντέρνα – όσο πρέπει – ογκώδης παραγωγή, με  κιθάρες που «φτύνουν φλόγες» και φυσικά αυτά τα καταπληκτικά φωνητικά του La Torre να φτάνουν μέχρι την στρατόσφαιρα και να σπάνε το φράγμα του ήχου! Ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα, κυλάει «νεράκι» και δεν κουράζει καθόλου, με πολλές highlight στιγμές όπως  τα θηριώδη «Pretenders», «Hellbound and Down», το single «Darkened Majesty», το ομότιτλο (το καλύτερο θεωρώ προσωπικά), καθώς και οι μπαλάντες «Crossroads to Insanity» (που θυμίζει στη γέφυρα το «Wasted Love» των IRON  MAIDEN και στο ρεφραίν το «Trail Of Tears» των TESTAMENT) και «Apology». Τέλος, προτιμήστε οπωσδήποτε να ακούσετε την έκδοση με τα τρία bonus tracks. Ειδικά, το «Fractured» είναι από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, θυμίζοντας αρκετά MORGANA LEFAY, το «One by One» να ξεχωρίζει «σαν ένα» με τους Blacκ/meloDeath πειραματισμούς του και το «Set it Off» είναι ένα κομμάτι δυναμίτης που  ίσως θα πρέπει να ακούγεται σε όλα τα metal clubs (όταν ανοίξουν με το καλό).
«Άντε γεια μας!»

αθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μαθιόπουλος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: TODD LA TORRE – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Από μένα είναι ένα τεράστιο ναι!!!!! Είναι ακριβώς αυτό που μου αρέσει να ακούω
    Εξαιρετική κριτική!!!

Αφήστε μια απάντηση