Οι THEODOR BASTARD κυκλοφορούν το ομώνυμο κομμάτι της τηλεοπτικής σειράς «Zveroboi».

You are currently viewing Οι THEODOR BASTARD κυκλοφορούν το ομώνυμο κομμάτι της τηλεοπτικής σειράς «Zveroboi».

Το Ρώσικο Karelian Neofolk σχήμα THEODOR BASTARD, έδωσε στη κυκλοφορία το καινούργιο του single, το ομότιτλο τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς τρόμου «Zveroboi». Το τραγούδι είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η μπάντα σχολιάζει: «Μέσα από το μάτι μιας βελόνας θα συρθώ στα όνειρά σου, μόνο και μόνο για να μην πνιγώ εκεί από τα δάκρυά σου …»

Οι THEODOR BASTARD είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα συγκροτήματα της Ρωσίας που εκπροσωπούν το ηλεκτρονικό Καρελιανό Neofolk είδος. Επίσης, στοιχεία του Dark Wave και του Trip Hop είναι παρόντα στη μουσική του συγκροτήματος. Το μήνυμα δεν μεταφέρει καθημερινά προβλήματα και επικεντρώνεται κυρίως στη μυθολογία και τον σαμανισμό. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συγκροτήματος είναι τα μοναδικά και μαγευτικά φωνητικά της πολυτάλαντης Yana Veva και οι άψογες ικανότητες παραγωγής ήχου του Fedor Svolotch, ιδρυτή του συγκροτήματος, ο οποίος δημιούργησε το συγκρότημα πριν από 20 χρόνια.

Από άλμπουμ σε άλμπουμ, οι THEODOR BASTARD συνδυάζουν προσεκτικά και αριστοτεχνικά πολλά διαφορετικά εξωτικά και παραδοσιακά όργανα. Η ιδιαίτερη βόρεια ατμόσφαιρα των άλμπουμ τους δημιουργείται με σκανδιναβικές nyckelharpa και jouhikko, αρχέγονους αυλούς που δημιουργούνται από ρίζες δέντρων και σαμανικά κρουστά.

Η μουσική των THEODOR BASTARD έχει σκοπό να ταξιδέψει τους ακροατές σε ανεξερεύνητους και άλλους κόσμους. Από τα ψυχρά και λυκόφωτα βασίλεια των ελώδων βάλτων της τάιγκα και της βρύαλης τούνδρας, σε ανεξερεύνητα μέρη όπου το γήινο επίπεδο και ο πνευματικός κόσμος χωρίζονται μόνο από ένα λεπτό φαντασμαγορικό πέπλο. Οι THEODOR BASTARD αποτελούνται από 6 μουσικούς, μετατρέποντας τις εμφανίσεις τους σε ένα σκοτεινό μαγικό νούμερο που στέλνει το κοινό πίσω στις βόρειες μουσικές παραδόσεις, στην καρελιανή και τη ρωσική folk. Οι μουσικοί χρησιμοποιούν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και έθνικ όργανα, αλλά και τα δικά τους χειροποίητα όργανα από πέτρες, ανθρώπινα οστά και τις ρίζες της καρελιανής σημύδας.

Μπορείτε να ακούσετε το «Zveroboi» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση