Silent Winter – Empire Of Sins

You are currently viewing Silent Winter – Empire Of Sins

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 50:45 
Εταιρεία: Pride & Joy Music

Οι Βολιώτες SILENT WINTER είναι ένα συγκρότημα με μια περίεργη ιστορία πίσω τους καθώς, παρότι ιδρύθηκαν το μακρινό 1995 κυκλοφορώντας δύο demo ως το 1997 (με πολύ καλές κριτικές να τα ακολουθούν), ξαφνικά μπήκαν στον πάγο για είκοσι ένα ολόκληρα χρόνια έως το 2018 και το ΕΡ τους «The War Is Here». Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της μπάντας μάλιστα «The Circles Of Hell» χρειάστηκε να περιμένει έναν χρόνο ακόμα, για να κυκλοφορήσει το 2019. Ευτυχώς, μέχρι τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους μεσολάβησαν μόνο δυο χρόνια, με το ολοκαίνουργιο «Empire Of Sins» που βγήκε φέτος.

Η μουσική κατεύθυνση τους είναι αυτή του ευρωπαϊκού Power Metal, του αγαπημένου ύφους που παραπέμπει απευθείας στους HELLOWEEN και τους GAMMA RAY της χρυσής τους εποχής με χαρακτηριστικά τα ψηλά φωνητικά, έναν ρόλο στον οποίο ο Μιχάλης Λίβας ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία. Κομμάτια που τα χαρακτηρίζει η ταχύτητα στις κιθάρες του Κυριάκου Μπαλανού και του Βαγγέλη Παπαδημητρίου, ενώ  τα τύμπανα του Γιάννη Αντωνόπουλου, συνήθως υπερηχητικά με δόσεις από δίκαση όπου χρειάζονται, συμπληρώνουν την ούτως ή άλλως δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή. Έχοντας βρει ένα σχετικά σταθερό line-up, με μοναδική αλλαγή αυτή στη θέση του μπασίστα με τον πολύ καλό Βαγγέλη Τσεκούρα να παίρνει την σκυτάλη από τον Γιώργο Λουκάκη, οι SILENT WINTER φαίνονται να είναι σε μεγάλη φόρμα.

Στην προηγούμενη κυκλοφορία τους, οι επιρροές του σχήματος ήταν περισσότερο εμφανείς. Σε αυτή τους την κυκλοφορία όμως, παρότι το είδος παραμένει το ίδιο, η χημεία των μελών του συγκροτήματος και το προσωπικό στοιχείο βγαίνει πλέον ξεκάθαρα στην επιφάνεια. Το άλμπουμ είναι ιδιαίτερο, φέρει τη δική του σφραγίδα και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Υπάρχουν βέβαια οι στιγμές που παραπέμπουν στους Γερμανούς ηγέτες του είδους, υπάρχουν τα σημεία που οι IRON MAIDEN κάνουν αισθητή την παρουσία τους σαν επιρροή της μπάντας, αλλά όλα αυτά περασμένα μέσα από το φίλτρο των δημιουργών του «Empire Of Sins».

Το ελληνικό στοιχείο και μια πιο επική στροφή των SILENT WINTER γίνονται εμφανή από το άνοιγμα ακόμα του άλμπουμ και το πολύ δυνατό «Gates Of Fire» με τον Βασιλιά Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες του. Τα δύο πολύ όμορφα «Wings Of Destiny» και «Dragons Dance», καθώς και το πολύ καλό και γεμάτο «Hunter’s Oath» δεν αφήνουν τον ακροατή να ηρεμήσει καθόλου, ενώ η κλασσική Power μπαλάντα του δίσκου «Where The River Flows» επιτρέπει στον Λίβα να δείξει όλο το εύρος της φωνής του και στην μπάντα να αποκαλύψει και αυτή την πτυχή της. Το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα επικό σχεδόν οκτάλεπτο άσμα, ενώ τον δίσκο κλείνει μια πολύ όμορφη διασκευή στο «Leave A Light On» της Belinda Carlisle.

Το «Empire Of Sins» δεν είναι απλά ένας άξιος διάδοχος του «The Circles Of Hell», ούτε είναι απλά ένας ακόμη καλός Power Metal δίσκος. Είναι το βήμα παραπάνω των SILENT WINTER. Αυτό το μαρτυρά αφενός το συμβόλαιο που τους προσέφερε η γερμανική εταιρεία Pride & Joy, αφετέρου και κυριότερα όμως η προσωπικότητα που βγάζει, η μοναδική ταυτότητα που απέκτησε το σχήμα και φωνάζει το όνομα του.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SILENT WINTER  – Σελίδα Bandcamp

This Post Has 3 Comments

 1. Vassiliki Pantazi

  Υπέροχη δουλειά, αναμένουμε να ακούσουμε όλοκληρο το άλμπουμ τον Μάρτιο, που πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο, κρινωντας από ότι έχω ακούσει έως τώρα!!!
  Η κριτική as usual εξαιρετική!!!

  1. Φανούρης Εξηνταβελόνης

   Ευχαριστούμε Βασιλική! Πολύ καλή δουλειά από τους Βολιώτες, περιμένουμε την γνώμη σου όταν κυκλοφορήσει επίσημα!

 2. Amadeus

  Τα δύο τραγούδια που έχουμε ακούσει είναι εξαιρετικά. Τα βίντεο και ειδικά το δεύτερο πολυ δυνατές δουλειες. Αναμένουμε με ανυπομονησία τον νέο δίσκο!! Πολύ καλή κριτική από τον Φανούρη!

Αφήστε μια απάντηση