Ανταπόκριση: Solitary Sabred, Darklon, Dragon Skull (Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα – 20/4/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Solitary Sabred, Darklon, Dragon Skull (Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα – 20/4/2024)

Συναυλία: Solitary Sabred, Darklon, Dragon Skull
Μέρος: Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 20 Απριλίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος

Το Σάββατο 20 Απριλίου όσοι βρεθήκαμε στο Piraeus Academy είχαμε την τύχη να ζήσουμε μία πολύ Game Of Thrones βραδιά με δράκους, σπαθιά, επικές μάχες και 3 μπάντες που ηγήθηκαν του πανικού.

Ένας πανικός που ξεκίνησε από νωρίς με τους Dragon Skull, οι οποίοι παρότι νέοι στο χώρο και με μόλις ένα EP στο οπλοστάσιό τους κατάφεραν να κάνουν αίσθηση τόσο με τη δυναμική τους παρουσία μουσικά μιλώντας όσο και με την πολύ καλή σκηνική προετοιμασία με τα δρακουλιάρικα μπάνερ αλλά και το εντυπωσιακό μικρόφωνο – αλυσίδα του τραγουδιστή Άρη Λάμπου. Τουλάχιστον στο μυαλό μου το έκανα εικόνα  ως την αλυσίδα που κρατάει δέσμιο έναν δράκο σε μια σπηλιά ενός πανύψηλου βουνού. Εκτός από τα τραγούδια του EP « Dragon Skull» ακούσαμε και μερικά ακυκλοφόρητα («Skull Crusher» και «Dragon Riders») που θα συμπεριληφθούν στο πρώτο τους άλμπουμ αλλά και μια διασκευή του «Necropolis» των MANILA ROAD. Προσωπικά αγαπημένη στιγμή το «Barbarians» αλλά και το «Dragon Skull» με το οποίο έκλεισαν το δικό τους κομμάτι της βραδιάς.

Setlist

 1. Nampat
 2. Death Dealer
 3. Skull Crusher
 4. Dragon Riders
 5. Tyrant’s Doom
 6. Barbarians
 7. Necropolis (MANILLA ROAD cover)
 8. Dragon Skull

Επόμενοι στη σειρά για μάχη οι DARKLON που κουβαλούσαν ένα εξαιρετικό άλμπουμ, το «The Redeemer». Από τα αγαπημένα μου για το 2023 οπότε ήταν μάλλον η εμφάνιση που περίμενα περισσότερο. Σίγουρα  η φωνή και παρουσία του Νίκου Μύγα (frontman των θρυλικών OMEN) κυριαρχούσε στη σκηνή αλλά και οι υπόλοιποι δεν πήγαιναν πίσω. Όπως ήταν φυσιολογικό, τα τελευταία τους τραγούδια κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του set και από τις αντιδράσεις του κοινού φάνηκε ότι κανείς δε χαλάστηκε. Δεν έλειψαν βέβαια οι μουσικές αναφορές στο πρώτο τους άλμπουμ αλλά και μια διασκευή των OMEN με το «Battle Cry» για να δέσει με το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε στο κοινό. Highlights της βραδιάς το πολύ συναυλιακό «I Am Death» και το «Rancor And Agony» που είναι το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ τους. Ελπίζω στο μέλλον να τους βλέπουμε πιο συχνά γιατί είναι από τους κορυφαίους του είδους.

Setlist

 1. Intro
 2.  Iron Glory
 3. Lamasthu’s Claws
 4. Darklon
 5. I Am Death
 6. Way Back Home
 7. Rancor And Agony
 8. The Bloodstone
 9. The Redeemer
 10. Battle Cry (OMEN cover)
 11. Behead

Τους SOLITARY SABRED δεν τους έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής και δεν είχα συγκεκριμένες προσδοκίες. Πόσο λάθος έκανα τελικά!!! Όπως οι ίδιοι ανέφεραν επιτέλους είχαν τη δυνατότητα να μας παρουσιάσουν ένα πλήρες set αφού μέχρι τώρα έπαιζαν στη χώρα μας ως support. Και το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως  με τρομερή διάθεση και πάθος. Μας ταξίδεψαν στο χρόνο και στα πρώτα τους άλμπουμ αλλά επέμειναν (και έπραξαν άριστα) στο εξαιρετικό «Temple Of The Serpent» του 2023. Το μεγάλο τους ατού είναι αναμφισβήτητα η τρομερή ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής με κύριους εκφραστές τον τραγουδιστή Πέτρο Λεπτό (Asgardlod) με τα αψεγάδιαστα ανεβοκατεβάσματα της φωνής του αλλά και τον αεικίνητο και σε κατάσταση αμόκ (με την καλή έννοια) μπασίστα Γιώργο «Stainlesz». Ολόκληρη η εμφάνισή τους χαρακτηρίστηκε από έντονη θεατρικότητα που κορυφώθηκε με τον εξορκισμό του Γιώργου από τον Πέτρο κατά τη διάρκεια του «The Redeemer Of Metal» που για καλή μας τύχη δεν έπιασε αφού έλειπε ένα βασικό συστατικό, οι ζιβανιές με τις οποίες στην Κύπρο κερνάνε όλο το μαγαζί. Κάπως έτσι κύλησε το set με τον επικοινωνιακό Πέτρο να απευθύνεται στο κοινό σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι και  να παίζει μαζί μας αλλά και με τους υπόλοιπους μουσικούς στη σκηνή. Πραγματικά η φάση ήταν σας μουσικοθεατρική επική παράσταση. Τόσο απλά…

Setlist

 1. Echoes From The Tomb
 2. Skeleton King
 3. Synaxxys Of Honor
 4. Disciples Of The Sword
 5. The Undead Cry For Vengeance
 6. Damnation
 7. Reaper Of Kur
 8. Assassins Of Carthage
 9. Psionic Transmorgrification
 10. Bound By The Lich
 11. Redeemer Of Metal
 12. The Scarlet Citadel
 13. Fyres Of Koth
 14. Sarah Lancaster
 15. Dissilussions
 16. Spectral Domain
 17. Burn Magic Black Magic
 18. Gates Of Namtar 

Συνολικά μια όμορφη βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας έβλεπες ενθουσιασμένους τους θεατές με όλες τις μπάντες. Και αυτό ήταν που την έκανε τόσο ιδιαίτερη και επιτυχημένη. Ακόμα και οι οπαδοί της μίας μπάντας, δεν σνόμπαραν τις υπόλοιπες όχι από ευγένεια, αλλά επειδή το άξιζαν και οι τρεις. Στα διαδικαστικά, το Piraeus Academy είναι ό,τι πρέπει για τέτοιου μεγέθους συναυλίες, παρεϊστικο και με καλό ήχο. Έχει και τα καθίσματα πάνω για την τρίτη ηλικία ή για να ξαποστάσει κανείς στα διαλείμματα. Το μόνο αρνητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος έξω από το μαγαζί για άραγμα αφού το πεζοδρόμιο σε εκείνο το σημείο είναι ανύπαρκτο και υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξεις αγκαλιά με το 049.  Μία αξέχαστη βραδιά χωρίς αμφιβολία.

Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: SOLITARY SABRED – Σελίδα Facebook
DARKLON – Σελίδα Facebook
DRAGON SKULL – Σελίδα Facebook
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση