Rammstein – Live Aus Berlin (DVD)

You are currently viewing Rammstein – Live Aus Berlin (DVD)

Χρονολογία: 2020
Συνολικός Χρόνος: 78:00
Εταιρεία: Vertigo / Capitol

      Χρονολογία: 22 και 23 Αυγούστου 1998. Τοποθεσία: Parkbuhne Wuhlheide, Berlin, το δεύτερο μεγαλύτερο ανοικτό αμφιθέατρο μετά το Waldbuhne. Πρωταγωνιστές: Οι RAMMSTEIN εμφανίζονται ζωντανά για δυο νύχτες στο Βερολίνο και μαγνητοσκοπούν τις εμφανίσεις τους αυτές για την κυκλοφορία ενός DVD και live CD το οποίο θα κυκλοφορήσει το 1999 με την ονομασία «Live Aus Berlin». 20 χρόνια μετά αποφασίζουν να τα επανακυκλοφορήσουν με μια σημαντική προσθήκη, ειδικά για το DVD. To «Buck Dich» («σκύψε….. ευλογημένη», σε ελεύθερη μετάφραση).

   Θα αναρωτηθείτε γιατί τόσος ντόρος για ένα τραγούδι. Στις 3 Ιουλίου 1999 οι RAMMSTEIN εμφανίστηκαν  ζωντανά στο Worcester του Massachusetts και στη διάρκεια της εκτέλεσης του τραγουδιού «Buck Dich», o τραγουδιστής και performer Till Lindemann μαζί με τον πληκτρά Flake Lorenz επιδόθηκαν υπο μορφή παντομίμας σε πρωκτικό σεξ με τη βοήθεια ενός υπερμεγέθους υπερεκσπερματικού dildo. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ τότε ήταν ο Al Gore του οποίου η σύζυγος Elizabeth Tipper Gore είχε απασχολήσει παλαιότερα τις metal, rock, punk, hip hop κοινότητες με την οργάνωση PMRC (οι πιο παλιοί θα θυμάστε τα απαίσια αυτοκόλλητα πάνω στους δίσκους και τα CD). Με το τέλος της συναυλίας οι δύο προαναφερθέντες μουσικοί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της «Λαγνείας και Ασέλγειας» και πέρασαν μια νύχτα στο κρατητήριο. Πλέον το DVD  κυκλοφορεί με την κομμένη αυτή εκτέλεση για όποιον/όποιαν δεν την έχει δει. Στο CD δεν έχει αλλάξει και κάτι σημαντικό, πέρα από ένα ελαφρύ και διακριτικό ρετουσάρισμα. Ηχητικά το αποτέλεσμα αγγίζει το άριστο, με την παραγωγή, τον ήχο, την απόδοση των μελών να πιάνουν κορυφή και μιλάμε για ένα συγκρότημα που είχε εως τότε κυκλοφορήσει μονο δύο δίσκους. Το μόνο αρνητικό, έτσι για να γκρινιάξουμε, είναι η χλιαρή για εμάς αλλά ενθουσιώδης για Γερμανούς συμμετοχή του κοινού. Ενα κοινό που στήριξε από την αρχή τους RAMMSTEIN και εξακολούθησε να το κάνει ακόμη και τώρα που έχουν εξελιχθεί σε stars της παγκόσμιας  μουσικής βιομηχανίας. Ειδικά στα «Engel» και «Du Hast» μπορείς να ακούσεις πεντακάθαρα το κοινό να συμμετέχει  ενεργά και ένθερμα να τραγουδάει τους στίχους.

     Φωτιές, πυροτεχνήματα παντού, pyro shows, σκηνική παρουσία, θεατρικότητα, κοστούμια, προβοκάτσια, σεξουαλικά υπονοούμενα (κι όχι πάντα υπονοούμενα όπως έδειξε ο Till Lindemann με το solo project του) και μαθήματα Γερμανικής γλώσσας χαρακτηρίζουν πάντα τους RAMMSTEIN. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ  πόσο διαφορετικά θα ηχούσε στα αυτιά μου αν ο στίχοι εκφέρονταν στην Αγγλική ή στη Γαλλική γλώσσα. Μια ζωντανή εμφάνιση των RAMMSTEIN είναι μια βιωματική εμπειρία, δεν έχει σημασία αν θα τους αγαπήσεις ή θα τους μισήσεις, γιατί αυτό που κάνουν, το κάνουν τέλεια, επαγγελματικά, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Got weiss, ich will kein Engel sein.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Δημος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: RAMMSTEIN – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Απλά τους λάτρευουμε…..!!!!!! Είναι σε άλλο λεβελ!!!!! btw τελεια κριτική!!!!θενξ!!!!

Αφήστε μια απάντηση