Ανταπόκριση: Parkway Drive (Floyd, Αθήνα, Ελλάδα – 11/6/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Parkway Drive (Floyd, Αθήνα, Ελλάδα – 11/6/2024)

Συναυλία: Parkway Drive
Μέρος: Floyd, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 11 Ιουνίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος

Τυχεροί! Μόνο με αυτή τη λέξη μπορώ να περιγράψω πως θα πρέπει να αισθάνονται οι περίπου 2 χιλιάδες μεταλλάδες που βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο club FLOYD της Αθήνας. Διότι τέτοιο πάρτι δεν το πετυχαίνουμε κάθε μέρα! Με τους Αυστραλούς PARKWAY DRIVE οικοδεσπότες και εμάς καλεσμένους, σε ένα από τα καλύτερα events της φετινής χρονιάς. Δε λέω, καλοί οι RAMMSTEIN με το εντυπωσιακό τους show, εξαιρετικοί οι θρυλικοί JUDAS PRIEST με βαριά και ασήκωτη ιστορία, όπως και τόσα άλλα συγκροτήματα που θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα, όμως νομίζω ότι το κοπάνημα της Τρίτης δεν έχει προηγούμενο!

Μπορεί πέρυσι το καλοκαίρι να τους φερθήκαμε με ασέβεια (τουλάχιστον), όταν αρκετοί αποχώρησαν από την Πλατεία Νερού με την ολοκλήρωση των set των SOULFLY και TRIPTYCON (κάτι που ποτέ δεν θα καταλάβω, ειδικά αν έχω πληρώσει και ένα όχι φτηνό εισιτήριο κιόλας) αλλά οι PARKWAY DRIVE σεβάστηκαν το γεγονός ότι το ελληνικό κοινό τους στηρίζει, από τα πρώτα τους βήματα.

Το κλίμα ήταν από νωρίς εκρηκτικό και η ανυπομονησία είχε χτυπήσει κόκκινο. Ο χαμός που έγινε κυριολεκτικά με την πρώτη νότα του «Glitch» δεν έχει προηγούμενο. Αυτό αποδεικνύει κιόλας ότι αν η χημεία μπάντας-κοινού είναι αυτή που πρέπει δεν χρειάζεται κανένα support για να ζεστάνει τον κόσμο. Ούτε χρειάζονται φωτιές, καπνοί, νερά και πυροτεχνήματα. Το γεγονός ότι ήταν μεμονωμένη συναυλία του συγκροτήματος βοήθησε να υπάρχει ένα συμπαγές κοινό από κάτω χωρίς πολλούς φασαίους και «είδα φως και μπήκα» τυπάδες με αποτέλεσμα επί 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου να δοκιμάζονται οι αντοχές των θεμελίων του FLOYD. Το οποίο παρεμπιπτόντως πέρασε ακόμα ένα τεστ με επιτυχία με μοναδικό ίσως πρόβλημα το γεγονός ότι από κάποιο σημείο και μετά ο κλιματισμός δεν έφτανε να δροσίσει τους κάθιδρους οπαδούς. Αλλά κανείς δεν πτοήθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Το best-of σετ τους περιλάμβανε συνολικά 16 τραγούδια όπως τα αγαπημένα μου «Prey» και «Vice Grip» αλλά και άλλες μεγάλες τους επιτυχίες όπως το «Karma», «Bottom Feeder», «Carrion» και δεν μας άφησε να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Κυριολεκτικά! Δεν υπήρξε τραγούδι ή στιγμή που το κοινό να κατεβάσει την ένταση. Καλά, για την μπάντα δεν το συζητάμε. Ειδικά ο Winston McCall απέδειξε ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους της γενιάς του ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αλληλεπίδρασή του με το κοινό και την ενέργεια που εκπέμπει πάνω στη σκηνή. Πάνω είπα; Ναι καλά…Το ξέραμε ότι στο «Idols and Anchors» κατεβαίνει στο κοινό αλλά αυτό που τόλμησε δεν έχει προηγούμενο. Αφού βούτηξε αρχικά σε μια θάλασσα από απλωμένα χέρια, καθοδήγησε το κοινό να τον ρίξει μέσα στο pit κι από εκεί, παρέα με εκατοντάδες οπαδούς, να τραγουδήσει ενώ γύρω του γινόταν σφαγή!! Ύστερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, να επιστρέψει στη σκηνή. Μοναδικές στιγμές για όλους…

Δεν χρειάζεται νομίζω να πούμε περισσότερα ούτε έχει νόημα να ξεχωρίσουμε τραγούδια, ερμηνείες, στιγμές…γιατί ολόκληρη η συναυλία ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε όσοι τη ζήσαμε από κοντά. Λογικά δεν θα αργήσουμε να τους ξαναδούμε πάντως.

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Βίντεo: Αλέξανδρος Σουλτάτος, Κωνσταντίνος Καραστεφανής
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: PARKWAY DRIVE – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση