Onslaught – Generation Antichrist

You are currently viewing Onslaught – Generation Antichrist

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 37:53
Εταιρεία : AFM Records

Η Αγγλία είναι η χώρα που ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι γέννησε το Heavy Metal. Οι αποδείξεις γι’ αυτό είναι αναρίθμητες και περιττές για την παρούσα παρουσίαση. Ωστόσο και στο χώρο του Thrash Metal δεν τα έχει πάει και άσχημα, με τρανό παράδειγμα αυτό των ONSLAUGHT από το Bristol οι οποίοι μετρούν αισίως 37 χρόνια από την ίδρυσή τους (εντάξει, είχαν ένα μεγάλο διάστημα αποχής στην δεκαετία του 1990, τότε που γενικά το Thrash ήταν σε αποσύνθεση, αλλά με την αλλαγή της χιλιετίας ξαναμπήκαν δυνατά με τρία βαρβάτα άλμπουμ!). Τώρα, μας παρουσιάζουν το νέο, έβδομο δημιούργημά τους με τον αντιπροσωπευτικό για την εποχή μας τίτλο «Generation Antichrist».

Σαν γκρουπ, δεν ήταν ποτέ (σωστά ή όχι είναι άλλο θέμα) μέρος της ελίτ του Thrash χώρου. Για να δούμε αν αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει έστω και τώρα. Αξίζει καταρχήν να σημειώσουμε την αποχώρηση του επί πάρα πολλά έτη τραγουδιστή Sy Keeler και την αντικατάστασή του από τον Dave Garnett, ο οποίος ξεκίνησε με κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και τώρα πλέον είναι μόνιμο μέλος.

Ο δίσκος μετά από μία μικρή «ψιλοκοινότυπη» θα έλεγα εισαγωγή ξεκινάει και μπαίνει δυνατά με έναν (σχεδόν) Death/Thrash οδοστρωτήρα, το «Rise To Power», το οποίο όμως μετά από περίπου 2 λεπτά πάνω στην πώρωση… κόβεται …. Wtf ? Γιατί το κάνατε αυτό ρε παιδιά; Επειδή είναι πιο βαρύ από τα υπόλοιπα κομμάτια; Τέλος πάντων, ο δίσκος ουσιαστικά ξεκινάει με το επόμενο τραγούδι με τίτλο «Strike Fast Strike Hard» όπου πλέον το Thrash τοπίο ξεκαθαρίζει και μπορούμε να αρχίσουμε το κοπάνημα. «Bow Down To The Clowns» μετά και, για να πω την αλήθεια, νόμισα ότι έγινε κάποιο λάθος και μπήκε δίσκος των TESTAMENT. Η συνέχεια με το ομώνυμο τραγούδι και το «All Seeing Eye» που είναι στο ίδιο ύφος ενώ ύστερα το «Addicted To The Smell Of Death» μας δείχνει τις πιο hardcore καταβολές της μπάντας. Με το «Empires Fall» και το «Religousuicide» που ακολουθούν, η φάση «μυρίζει» πολύ SLAYER.  Ο δίσκος κλείνει με το «A Perfect Day To Die» που είναι για μένα και μια από τις καλύτερες συνθέσεις του δίσκου, δυνατό old school Thrash με αλλαγές και ποικιλία σε φωνητικά και κιθάρες.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ συνολικά; Αν θα έπρεπε να περιγράψω με λίγα λόγια το «Generation Antichrist» θα έλεγα πως έχουμε έναν αρκετά καλό δίσκο παραδοσιακού Αμερικάνικου Thrash Metal με μοντέρνο ήχο. Οι επιρροές από μπάντες τύπου OVERKILL, EXODUS, TESTAMENT (πολύ) και SLAYER είναι παραπάνω από εμφανείς. Η παραγωγή του είναι πάρα πολύ καλή και μεστή, κάτι που ανεβάζει αρκετά το επίπεδο, ο Dave στη φωνή τα δίνει όλα, έχοντας ίσως και ένα κάδρο του Chuck Billy στο στούντιο για έμπνευση, ενώ τόσο στα ντραμς όσο και στις κιθάρες έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Από την άλλη όμως έχουν περάσει επτά χρόνια από το προηγούμενο πάρα πολύ καλό άλμπουμ «VI», μέσα στα οποία η μπάντα περιόδευσε σαν τρελή, τόσο για αυτόν τον δίσκο όσο και για τα 30 χρόνια από το κλασικό «The Force», οπότε θεωρώ ότι δικαίως περιμέναμε περισσότερα πράγματα από αυτούς. Σίγουρα όμως αξίζει μια ευκαιρία από τους οπαδούς της μπάντας και του συγκεκριμένου χώρου.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ONSLAUGHT – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. George Manis

    Onslaught. Ιστορική μπάντα. Από τους “πάλιουρες”. Σε μια παραγωγή για Όσκαρ. Πολύ “καλογραμμένα” όλα. Τύμπανα, κιθάρες, μπάσα όλα. Onslaught όμως χωρίς Keeler είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Καλός ο καινούργιος τραγουδιστής αλλά… εντάξει. Θα μου πείτε γούστα είναι αυτά. Οκ. Τέλος πάντων εγώ σαν παλιόγερος τους αγαπώ. Και το thrash που παίζουν ήταν πάντα τίμιο. Τώρα εμένα μου φαίνεται λογικό να έχουν επιρροές από άλλες μπάντες που ούτως ή άλλως επηρεάζουν την σκηνή. Όπως οι μοναδικοί SLAYER. Το 7/10 τίμιο.

Αφήστε μια απάντηση