Nightstalker – Great Hallucinations

You are currently viewing Nightstalker – Great Hallucinations

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 38:45
Εταιρεία: Heavy Psych Sounds

NIGHTSTALKER, μια αληθινή «αλήτικη» Rock μπάντα που προσφωνείς το κάθε ένα από τα μέλη της με το μικρό του όνομα και με τραγούδια που μιλάνε απευθείας στη ψυχή σου. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ότι ανέκαθεν από τις αρχές των 90’s που ήταν σκληρά και δύσκολα τα πράγματα για την ελληνική δισκογραφία, ήταν οι «παλιοί» πάντα, με ηγετική μορφή τον, από τότε, «γέρο» τραγουδιστή τους, Αργύρη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν τους είδα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη κάπου στο 97΄-98΄ σε ένα μαγαζί που λεγόταν «Καράβι» (ήταν όντως πραγματικό καράβι), πόσο εντύπωση μου έκαναν με την αμεσότητά τους. Επίσης έχοντας τον Ανδρέα Λάγιο (πρώην ROTTING CHRIST) στη σύνθεσή τους στο μπάσο, μου δίνεται η «πάσα» να αναφέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια οι NIGHTSTALKER αποτελούν τους πρεσβευτές της Ελληνικής Stoner Rock σκηνής, κάτι αντίστοιχο με τους ROTTING CHRIST για το ελληνικό Black Metal. Έχουν κερδίσει τον απεριόριστο σεβασμό του κόσμου με το σπαθί τους μέσω των έργων τους.

Μιας και μιλάμε για έργα λοιπόν, αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: οι NIGHTSTALKER ποτέ δεν έχουν βγάλει μέτριο ή κακό δίσκο. Έτσι και εδώ καλούμαστε να ακούσουμε ένα άλμπουμ γνήσιο και πλούσιο σε συναισθήματα. Από που να ξεκινήσουμε;; Από το γρήγορο και γεμάτο groove «Black Cloud», από το «μερακλίδικο» «Sweet Knife» με το απίστευτο Sabbath-ικό γύρισμα στο μπάσο και στα ντραμς ή από το «Sad Side Of The City», που είναι λες και οι ARCTIC MONKEYS έχουν πάρει acid και νομίζεις ότι κάνουν «κολλητιλίκια» με τους MONSTER MAGNET. Δύο τραγούδια που είναι must για κάθε επικείμενη συναυλία τους με τα απίστευτα «κολληματικά» ρεφραίν τους και τους απλοϊκούς στίχους τους, που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα κάνοντάς σε να πατάς το repeat στο playlist σου. Επιπλέον, η ψυχεδέλεια των «Seven Out Of Ten», «Cursed», «Half Crazy», και «Hole In The Mirror» σε οδηγεί στην λύτρωση, που φέρει το τελευταίο καταπληκτικό σε solos κιθάρας ομότιτλο τραγούδι, εξαφανίζοντάς μας εντελώς στο διάστημα παρέα με τους MONSTER MAGNET, τους HAWKWIND και τους Black SABBATH.

Το «Great Hallucinations» είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει και ο τίτλος του: μια «μεγάλη ψευδαίσθηση» ένα ταξιδιάρικο και μελαγχολικό άλμπουμ που σου μιλάει κατευθείαν στο μυαλό. Ως προς τον ήχο, ο δίσκος παραμένει ζωντανός και αναλογικός γραμμένος στο studio των 1000MODS και θα λέγαμε ότι είναι η φυσική συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ τους, «As Above, So Below» του 2016 ακόμα και ως προς την αισθητική του εξωφύλλου. Μία δουλειά που τελειώνει χωρίς καν να το καταλάβεις! Οι «γέροι» για άλλη μια φορά τα κατάφεραν και μπράβο τους!

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μαθιόπουλος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: NIGHTSTALKER – Επίσημη Σελίδα

This Post Has 2 Comments

  1. Paulos Clansman

    Δίσκαρα, εξώφυλλο από άλλο πλανήτη…
    Μια μπάντα σταθμός στην ιστορία του stoner/heavy rock… Ένας Αργύρης που δεν άλλαξε μέσα στα χρόνια της επιτυχίας που γνώρισε η μπάντα με την βόμβα του children of the sun … κάθε άλλο μάλιστα φίλος με όλους τους οπαδούς καί πάντα με το γέλιο και το καλαμπουρι… ταξιδεύει μαζί με τον χρυσοδακτυλο Ανδρέα Λάγιο που και σε αυτό το άλμπουμ χαζεύει κόσμο με τίς μπάσο γραμμές τού….θα συμφωνήσω σε όλα πλην της βαθμολογίας…για μένα όταν μιλάμε για Nightstalker καί όσα πρόσφεραν στο χώρο μόνο και μόνο πάμε τουλάχιστον στο 8,5….
    Υ.Γ εν αναμονή για το live που ακυρώθηκε Σαλόνικα….all around….

  2. Ραφαήλ

    Τα χω πει βγάζει μουσικαρες αυτή η μπάντα συν εξώφυλλα . Μόνο την προφορά του Αργύρη να βελτιωναμε κ όλα καλά.

Αφήστε μια απάντηση