Ανταπόκριση: Sylvaine, Youth Valley (Death Disco, Αθήνα, Ελλάδα – 18/4/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Sylvaine, Youth Valley (Death Disco, Αθήνα, Ελλάδα – 18/4/2024)

Συναυλία: Sylvaine, Youth Valley
Μέρος: Death Disco, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 18 Απριλίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος

Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει ότι το πολύ ιδιαίτερο live της Sylvaine στη Death Disco ήταν μία ευκαιρία για μια μουσική ομαδική ψυχανάλυση και κάθαρση της ψυχής. Αναφερόμουν βασικά σε εμάς τους θεατές αλλά τελικά αυτό ίσχυε και για τις δύο πλευρές.

Ήδη από τις 20:30 είχε αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος έξω από το venue για να προλάβει να δει και τους YOUTH VALLEY που άνοιξαν τη βραδιά λίγο πριν τις 21:30 με μια μικρή καθυστέρηση σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η πεντάδα με την ιδιαίτερη shoegaze, post punk αισθητική τους ήταν ένα ιδανικό fit για τη βραδιά. Γενικά έβγαζαν μία ηρεμία και νηφαλιότητα πάνω στη σκηνή που ταίριαζε με τη μουσική τους και έδενε με το ωραίο και σχεδόν ονειρικό σκηνικό που είχε στηθεί. Αναμενόμενα επικρατούσαν οι ρυθμικές κιθάρες και τα πλήκτρα ενώ θα ήθελα να ακούγεται κάπως πιο έντονα η φωνή του frontman του συγκροτήματος που απ’ όσο μπορούσα να καταλάβω ήταν πολύ ωραία. Για να είμαι ειλικρινής το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν ανήκει στα ακούσματά μου οπότε κάτι αυτό το γεγονός, κάτι η απίστευτη προσμονή που ένοιωθα για αυτό που θα ακολουθούσε με εμπόδισε να ευχαριστηθώ το set τους όσο τους άξιζε. Παρόλα αυτά, το κοινό τους συμπεριφέρθηκε γενναιόδωρα και τους καταχειροκρότησε.

Setlist

 1. Jean Moreas
 2. February
 3. Untouched
 4. Pictures of You (CURE cover)
 5. Veronica
 6. Hurricane
 7. Pegasus

Λίγα λεπτά αφού έχει τελειώσει το set των YOUTH VALLEY, ανέβηκε στη σκηνή η SYLVAINE, ή κατά κόσμον Kathrine Shepard για να προετοιμαστεί. Ακόμα και σε αυτή τη φάση, της προετοιμασίας, ήδη τα βλέμματα του κοινού (μισογεμάτη η Death Disco) ήταν καρφωμένα πάνω της. Λες και η προετοιμασία ήταν μέρος του show. Όταν πλέον όλα ήταν έτοιμα, πήρε τη θέση της μπροστά στο μικρόφωνο με μόνο όργανο την εκπληκτική φωνή με την οποία την προίκισε η φύση. Το set άνοιξε με το νέο της single «Dagsens Auga Aloknar Ut» από την τελευταία της δουλειά «Eg Er Framand» για να συνεχίσει με ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το σχεδόν 12λεπτο «Fortapt» από το άλμπουμ «Nova» με συνοδεία μόνο την κιθάρας της. Και όμως…12 λεπτά που φάνηκαν δευτερόλεπτα αφού το κοινό απλά απολάμβανε αποσβολωμένο τις νότες που έβγαιναν από το στόμα της. Είτε στα μελωδικά φωνητικά είτε στα growl που ακούγοντας λες και έβγαιναν από την ψυχή και όχι από τις φωνητικές χορδές. Στα ενδιάμεσο μας ευχαρίστησε που ήμασταν εκεί και μας εκμυστηρεύτηκε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνει solo show χωρίς την μπάντα της και το άγχος ήταν αρκετό. Επίσης, μας υποσχέθηκε ότι με το set της θα κάναμε ένα ταξίδι σε όλη την καριέρα της και άμεσα υλοποίησε την υπόσχεση με το «Silent Chamber, Noisy Heart» από το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ της του 2014.

Για τη συνέχεια επιστρέψαμε στο «Nova» με ένα ακόμα αγαπημένο hit, το «Nowhere, Still Somewhere» αλλά και το «I Close My Eyes So I Can See». Και αυτό κάναμε… στον χώρο επικρατούσε απόλυτη ησυχία από τον κόσμο ενώ κοιτώντας γύρω μου έβλεπα ανθρώπους μαγεμένους είτε με κλειστά μάτια είτε με μάτια που γυάλιζαν από τη συγκίνηση. Το ίδιο και περισσότερο συγκινημένη ήταν η ίδια η καλλιτέχνιδα ειδικά στο προτελευταίο της τραγούδι, το «L’ Appel Du Vide» το οποίο το χαρακτήρισε ένα από τα δυσκολότερα, συναισθηματικά, τραγούδια που αποφεύγει να τραγουδάει ζωντανά. Ολοκληρώνοντάς το, με δάκρυα στα μάτια μας ανακοίνωσε ότι μένει ακόμα ένα «If I can get my shit together» όπως χαρακτηριστικά είπε. Έλα όμως που το παραδοσιακό «Eg Er Framand» δεν έμελλε να είναι το τελευταίο της αφού ενώ άρχισε να μαζεύει τον εξοπλισμό της, το κοινό απλά περίμενε στωικά και με το παρατεταμένο χειροκρότημα απαίτησε και κέρδισε ένα αναπάντεχο και πραγματικά αυθόρμητο encore. Και μάλιστα ακαπέλα…χωρίς κιθάρα, προ-ηχογραφημένα μέρη κτλ.

Setlist

 1. Dagsens auga sloknar ut
 2. Fortapt
 3. Silent Chamber, Noisy Heart
 4. Nowhere, Still Somewhere
 5. I Close My Eyes So I Can See
 6. L’ Appel du Vide
 7. Eg Er Framand (traditional cover)
 8. Arvestykker

Να πω ότι χόρτασα, θα πω ψέματα. Ήταν από τις συναυλίες που δεν ήθελα να τελειώσει παρότι όταν τελείωσε και κοίταξα την ώρα είδα ότι ήταν περασμένες 23:30. Η Sylvaine αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση κατά τη γνώμη μου αλλά ακόμα και έτσι η άπειρη αγάπη που πήρε από το κοινό νομίζω την αποζημίωσε. Τέλος, θα πρέπει να πω ότι οι 60-70 νοματαίοι που βρεθήκαμε στη Death Disco αισθανόμαστε ευγνώμονες καθώς βιώσαμε για πρώτη φορά ένα ακουστικό solo show της Sylvaine. Μουσική εμπειρία ζωής…

Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: SYLVAINE – Επίσημη Σελίδα
YOUTH VALLEY – Σελίδα Facebook
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση