Lamb Of God – Live In Richmond, VA (Live Album)

You are currently viewing Lamb Of God – Live In Richmond, VA (Live Album)

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 71:37
Εταιρεία : Nuclear Blast

Ένας ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος το 2021 φαντάζει λίγο οξύμωρος, αν σκεφτεί κανείς ότι τον τελευταίο χρόνο οι συναυλίες αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση, όμως χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας, έστω και από το σπίτι είχαμε την ευκαιρία να δούμε επί σκηνής κάποια από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα. Ένα από αυτά, οι Αμερικανοί LAMB OF GOD, έκαναν ένα τέτοιο διαδικτυακό event, το οποίο και πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε φυσική μορφή.

Οι LAMB OF GOD ως γνωστόν, τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους στούντιο δίσκο και προφανώς δεν είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν και να τον παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό. Έτσι, στις 18 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, στο αγαπημένο τους Richmond που έχουν και το στούντιό τους, έδωσαν μία διαδικτυακή συναυλία όπου έπαιξαν ολόκληρο τον νέο τους δίσκο αυτούσιο, δηλαδή όλα τα τραγούδια ακριβώς με τη σειρά που υπάρχουν στο άλμπουμ.

Τώρα κυκλοφόρησε κανονικά, σε CD/DVD δηλαδή και περιέχει τόσο αυτό, όσο και κάποια άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια. Συνολικά περιέχονται 16 τραγούδια, 14 από τα οποία είναι η συνολική τους εμφάνιση που αναφέραμε πιο πάνω, συν 2 έξτρα τραγούδια, νέα γενικά και τα οποία δεν είναι άλλα από τα «Ghost Shaped People» και «Hyperthermic – Accelerate». Το πρώτο υπήρξε και σαν bonus track σε κάποια περιορισμένη έκδοση του περσινού άλμπουμ ενώ πρόσφατα και τα δύο περιέχονται σε μία νέα τριπλή επανέκδοση που βγήκε τον φετινό Μάρτιο.

Στην ουσία των πραγμάτων τώρα, δεν ξέρω πόσα πράγματα μπορεί να γράψει κανείς εδώ. Όπως σε όλα τα ζωντανά άλμπουμ στην εποχή μας, η εικόνα μετράει νομίζω περισσότερο, εννοώντας ότι το DVD έχει το περισσότερο ενδιαφέρον, το CD μάλλον είναι για το αυτοκίνητο!

Μετά την μικρή σκοτεινή του εισαγωγή λοιπόν, το «Memento Mori» ξεκινάει και ξεχύνεται από τα ηχεία με δύναμη. Αν θέλετε τη γνώμη μου, μου αρέσει λίγο καλύτερα από το στούντιο, ίσως γιατί τα τύμπανα ακούγονται φυσικά και έχει περισσότερο βάθος, οπότε ακούγεται και πιο «φυσικό» στα αυτιά μου. Η συνέχεια είναι προφανώς ανάλογη όσον αφορά τα πρώτα 10 κομμάτια και το μόνο που πρέπει να συνηθίσει ο ακροατής είναι ότι αντί για φωνές και το γνωστό κακό χαμό στα κενά, ακούγονται οι διάλογοι των μελών μεταξύ τους, κάτι σαν πρόβα δηλαδή.
Η συνέχεια περιλαμβάνει 4 τραγούδια που επέλεξαν οι LAMB OF GOD από τη δισκογραφία τους για να ολοκληρώσουν αυτή την εμφάνιση. Πρόκειται για τα «Contractor» από το «Wrath” του 2009, «Ruin» από το «Killadelphia» του 2005, «512» από το «VII: Sturm Und Drang του 2015 ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά το «The Death Of Us» το οποίο περιέχεται στο soundtrack της ταινίας «Bill & Ted Face The Music» που βγήκε επίσης το 2020. Το τελευταίο, είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι που σίγουρα πρέπει να βρει μία θέση στο playlist του συγκροτήματος, με δυνατό ρεφραίν και breakdown.

Τελειώνοντας έχουμε τα 2 στούντιο τραγούδια όπως είπαμε, με το «Ghost Shaped People» να μπαίνει δυνατά και να συνεχίζει γρήγορα με ένα ωραίο κόψιμο στο ρεφραίν και το «Hyperthermic – Accelerate», πιο κοντά στο κλασικό στυλ της μπάντας δεν είναι κακό αλλά δε νομίζω ότι έχει να πει και πολλά πράγματα.

Συνολικά λοιπόν, θα έλεγα ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από πολλές απόψεις. Παρουσιάζει ζωντανά, όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό στις μέρες που διανύουμε, τον τελευταίο δίσκο της μπάντας που ουσιαστικά δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα μπροστά στον κόσμο και έχει ένα ενδιαφέρον επιπλέον υλικό που σίγουρα θα θέλουν οι οπαδοί να έχουν στη συλλογή τους. Μέχρι λοιπόν να ξαναγίνει εφικτή η παρουσία μας σε κάποιον συναυλιακό χώρο και τα συγκροτήματα να πάρουν κανονικά τη θέση τους στη σκηνή, αυτή η κυκλοφορία είναι μία καλή εναλλακτική πρόταση για 70 λεπτά πώρωσης έστω και από το σαλόνι του σπιτιού μας.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: LAMB OF GOD – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση