Lamb Of God – Lamb Of God

You are currently viewing Lamb Of God – Lamb Of God

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 44:42
Εταιρεία: Nuclear Blast

Οι LAMB OF GOD δεν χρειάζονται φυσικά καμία απολύτως σύσταση καθώς πια θεωρούνται ως μια από τις μεγαλύτερες μπάντες αυτή την στιγμή στο χώρο του Metal. Το συγκρότημα που έφερε τον όρο New Wave Of American Heavy Metal πριν από είκοσι χρόνια, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να  κυκλοφορεί δισκογραφικές δουλειές γεμάτες αδρεναλίνη και να ισοπεδώνει τα πάντα στις ζωντανές του εμφανίσεις. Με αυτή την «αδρεναλίνη» έρχονται να μας ποτίσουν φέτος με το νέο-ομώνυμό τους δίσκο. Η απουσία πέντε ετών δεν είναι και λίγη. Το αμφιλεγόμενο προηγούμενο άλμπουμ του 2015 «VII: Sturm und Drang», χωρίς να είναι κακό, δίχασε τους οπαδούς τους, ενώ το EP «The Duke» που ακολούθησε ένα χρόνο μετά, δεν ήταν στα αναμενόμενα επίπεδα… Εν συνεχεία, ναι μεν η αποχώρηση του Chris Adler προβλημάτισε δικαιολογημένα τους οπαδούς του συγκροτήματος, αλλά ο άξιος αντικαταστάτης του που ακούει στο όνομα Art Cruz και ο νέος δίσκος δυναμίτης είναι εδώ για να μας δείξουν ότι οι LAMB OF GOD δεν βρίσκονται τυχαία στην κορυφή!

Ο δίσκος σε αρπάζει απευθείας από το λαιμό με την πρώτη νότα του «Memento Mori», που αποτελεί και το εναρκτήριο τραγούδι, με το γνώριμο groove ήχο των LOG να είναι παρών. Μία σύνθεση που αν την προσθέσουν στα live setlist θα στάζουν αίμα και οι τοίχοι, από το ξύλο που θα πέφτει! Τα «Checkmate» και «Gears» που ακολουθούν, μας φανερώνουν τις επιρροές από τους γίγαντες PANTERA.  Συνέχεια με τα «Reality Bath», «New Colossal Hate» και «Resurrection Man» τα οποία μας ταξιδεύουν σε δύο προηγούμενες φοβερές δουλειές των LOG, στα «Sacrament» και «Wrath», καθώς οι συνθέσεις θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί εκείνες τις εποχές…

 Όπως και στο «VII: Sturm und Drang» του 2015, έτσι κι εδώ οι LOG έχουν καλέσει κάποιους πολύ αγαπητούς μας μουσικούς να δώσουν το παρών στις ηχογραφήσεις. Στο πορωτικό «Poison Dream» συμμετέχει ο τραγουδιστής των HATEBREED Jamey Jasta ενώ στον Thrash χείμαρρο «Routes» ο θρυλικός Chuck Billy των TESTAMENT. Ο δίσκος κλείνει με τα  «Bloodshot Eyes», στο οποίο ο Art Cruz δείχνει την αξία του και ο Randy Blythe πειραματίζεται με καθαρά φωνητικά και μελωδίες, στο καλύτερο για μένα τραγούδι του LOG «On The Hook» (με την ενέργεια του «Ashes Of The Wak» διάχυτη σε όλο το τραγούδι).

O δίσκος αποτελεί μία μόνιμη επίθεση στον ακροατή και του προσφέρει ακριβώς ότι επιθυμεί να ακούσει από τους Αμερικανούς. Οι LOG αφήνoυν στην άκρη τους όποιους πειραματισμούς προσπάθησαν στην προηγούμενη δουλεία τους και μας παρουσιάζουν ένα άλμπουμ με φοβερή ενέργεια και συνθέσεις που μας μεταφέρουν δεκαπέντε χρόνια πίσω. Ο Randall «Randy» Blythe ακούγεται πιο οργισμένος από ποτέ, οι κιθαρίστες Mark Morton και Willie Adler γεννούν το ένα ρίφ μετά το άλλο και ο μπασίστας John Campbel με τον ντράμερ Art Cruz χτίζουν ένα rhythm section έτοιμο να κατεδαφίσει και τα τείχη της Bαβυλώνας! Ο νέος δίσκος ενώνει τους «παλιούς» με τους «νέους» LAMB OF GOD και μας προσφέρει ατόφιο Αμερικάνικο extreme metal!

Βαθμολογία: 7.5/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: LAMB OF GOD – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση