Idle Hands – Mana

You are currently viewing Idle Hands – Mana

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 40:09
Εταιρεία: Eisenwald

Οι IDLE HANDS γεννήθηκαν πριν από μερικά χρόνια από τις στάχτες των SPELLCASTER, με τη συμμετοχή τριών από τα μέλη τους. Υπάρχει, όμως πολύ μικρή ομοιότητα μεταξύ των δύο συγκροτημάτων. Η μουσική των IDLE HANDS δεν μπορεί να περιγραφεί ως Heavy Metal. Στην πραγματικότητα είναι Metal κατά περιόδους και, για να σας δώσω μια ιδέα, το «Vision Thing» των  THE SISTERS OF MERCY είναι σε μεγάλο βαθμό περισσότερο Metal από το «Mana». Το κουαρτέτο,  παίζει ένα αμάλγαμα γοτθικού Ροκ με Heavy Metal στοιχεία που είναι άμεσα και πιασάρικα με τραγούδια που σου τραβάνε την προσοχή και σου μένουν στη μνήμη.

Το EP του συγκροτήματος το 2018, «Don’t Waste Your Time», ήταν ένα δείγμα του τι θα ακολουθούσε και εδώ, στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Mana». Τα τραγούδια που έχουν γράψει οι IDLE HANDS, συνθέτουν ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Οι επιρροές τους και το στυλ τους, όπως οι CURE και οι THE SISTERS OF MERCY που αναφέρθηκαν ήδη, συνδυάζονται σε μια πολύ καλή δουλειά. Τα «Nightfall» και «Dragon, Why Do You Cry?» είναι δύο πολύ χαρακτηριστικά δείγματα του όλου άλμπουμ και του ύφους του, μελωδικά, με μαγνητικούς στίχους και φωνητικά. Το πρώτο σινγκλ του δίσκου,  «Give Me To The Night», ένα τρομερό ραδιοφωνικό κομμάτι που άνοιξε τις πόρτες στο συγκρότημα για να ακουστεί περισσότερο.

Οι IDLE HANDS έχουν έναν κλασσικό ήχο που θα μπορούσε πραγματικά να τους εκτοξεύσει. Θα ήθελα ειλικρινά να το δω αυτό να συμβαίνει. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλμπουμ, όταν το άκουσα για πρώτη φορά, το έβαλα κατευθείαν στην επανάληψη. Με κάθε ακρόαση ερχόταν κάτι καινούργιο να προστεθεί. Το «Mana» είναι ένα άλμπουμ που εκπέμπει μια γλυκιά θλίψη / μελαγχολική αίσθηση που φέρνει πίσω μνήμες μιας άλλης εποχής. Για μένα, έμοιαζε σαν να ταξιδεύω πίσω όταν έκανα τις πρώτες ανακαλύψεις μου στο Rock και Metal σύμπαν και προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου. Παρόλο που δεν είναι πρωτοποριακό, η μουσική και οι στίχοι έχουν γραφτεί με μεράκι και όποιος τους αφιερώσει λίγο χρόνο, θα το διαπιστώσει εύκολα αυτό.

Εν κατακλείδι, οι IDLE HANDS μπορεί να μην έχουν κυκλοφορήσει έναν τέλειο δίσκο, όμως το «Mana» σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό ντεμπούτο άλμπουμ. Μία τολμηρή, ολοκληρωμένη κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει τον ακροατή του. Είναι σαφές ότι το συγκρότημα θα δημιουργήσει κάτι πραγματικά υπέροχο στο μέλλον, και παρόλο που αυτό δεν έγινε με την πρώτη δισκογραφική απόπειρα, είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς αυτές τις εκκινήσεις.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: IDLE HANDS – Σελίδα Facebook

This Post Has 3 Comments

 1. Rafas the Fallen

  Τρομερή κριτική έτσι όπως τα λέει ο συντάκτης.
  Δίσκος αριστούργημα

 2. Dimitris

  Δίσκαρος! Από τα καλύτερα του 2019. Εγώ αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι πρωτοποριακό που συνδυάζουν γκόθικ με κλασσικό ροκ/μεταλ. Δεν ξέρω πολλές μπάντες που να το κάνουν. Το Give me to the night πχ είναι σαν ακούς μίξη Sisters με Queensryche! Τέλειο! Το Don’t waste your time που ξεκινάει σαν ατμοσφαιρική μπαλάντα και τελειώνει με blastbeat?! Δεν μιλάω για τις μελωδίες τους και τα καταπληκτικά ρεφραίν. Τα παιδιά κάνανε εξαιρετική δουλειά!

 3. Vassiliki Pantazi

  Για άλλη μια φορά, εξαιρετικη κριτική. …!!!!!Κάθε φορά καταφέρνεις να μας κινήσεις το ενδιαφέρον να μάθουμε την δουλειά της μπάντας καλύτερα!!!!Κ σε ευχαριστούμε για αυτό!!!Εγώ ομολόγω ,για άλλη μια φορά ότι δεν τούς ήξερα, πάντως το δείγμα που μας έβαλες να ακούσουμε εδώ ,μου αρέσε υπερβολικά!!!!!!Κ πάλι μπράβο,για άλλη μια εξαιρετική, ψαγμένη κριτική!!!!

Αφήστε μια απάντηση