Hilltops Are For Dreamers – Hilltops Are For Dreamers

You are currently viewing Hilltops Are For Dreamers – Hilltops Are For Dreamers

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 15:29
Εταρεία: Αυτοχρηματοδοτούμενο Άλμπουμ

Οι HILLTOPS ARE FOR DREAMERS αποτελούν ένα νέο συγκρότημα καθώς σχηματίστηκαν το 2018 και το ομώνυμο EP αποτελεί το ντεμπούτο τους. Περιέχει 5 τραγούδια μοντέρνου metal, συνολικής διάρκειας λίγο παραπάνω από 15 λεπτά. Μία πρώτη προσπάθεια για το συγκρότημα με τα θετικά και τα αρνητικά της, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ο ήχος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί New Metal – Modern Metal με επιρροές που ξεκινούν από το μελωδικό Death Metal και φτάνουν στους AS I LAY DYING και στους KORN. Τα φωνητικά μοιράζονται ανάμεσα σε καθαρά και brutal, τα τραγούδια έχουν κύριο χαρακτηριστικό το γρήγορο tempo με τις κιθάρες να βρίσκονται μπροστά, ντράμς που σφυροκοπούν και μελωδίες μπολιασμένες σε σημεία με post αισθητική. Eπίσης συναντάμε και τα καθιερωμένα breakdowns του Metalcore ήχου. Η παραγωγή άψογη και βοηθάει τον μοντέρνο ήχο τους συγκροτήματος να ακούγεται καθαρός και με τον απαραίτητο όγκο.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία στο EP που δεν μου έκαναν και τόση θετική εντύπωση. Το πρώτο στοιχείο ήταν η διάρκεια του, μιλάμε εδώ για ένα Metalcore δίσκο και η διάρκεια των τραγουδιών είναι στα 3 λεπτά κατα μέσο όρο, χαρακτηριστικό το οποίο συναντάμε σε Grind και Hardcore μπάντες.Το συγκρότημα ενώ έχει ωραίες ιδέες δεν μπαίνει στη διαδικασία να τις αναπτύξει με το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται βιαστικό και μέσα στην πληθώρα των κυκλοφοριών τους είδους να μη μπορούν να ξεχωρίσουν.

Σαν τελικό συμπέρασμα το “Hilltops Are For Dreamers” ακούγεται ενδιαφέρον σαν ντεμπούτο και θα ικανοποίησει όλους τους οπαδούς του Metalcore χωρίς όμως να τους συγκλονίσει. Η μπάντα δείχνει ότι έχει δυνατότητες και αν δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της θα πάει πολύ καλύτερα.

Βαθμολογία 5.5/10
Συντάκτης:Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύδεσμος: HILLTOPS ARE FOR DREAMERS – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση