Οι HEILUNG κυκλοφορούν το νέο τους single «Tenet».

You are currently viewing Οι HEILUNG κυκλοφορούν το νέο τους single «Tenet».

Οι HEILUNG έδωσαν στη δημοσιότητα το «Tenet», το τρίτο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Drif», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Αυγούστου μέσω της Season Of Mist.

Οι HEILUNG σχολιάζουν σχετικά με το κομμάτι: «Το τρίτο μας single είναι ένα παλίνδρομο. Όλα τα επιμέρους μουσικά μέρη, οι μελωδίες και τα όργανα (ακόμα και μερικές φορές οι στίχοι) παίζουν το ίδιο τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω. Το τραγούδι βασίζεται στο ‘Sator Square’, το παλαιότερο χρονολογούμενο δισδιάστατο παλίνδρομο, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Herculaneum (Ιταλία), μια πόλη που θάφτηκε κάτω από τις στάχτες του εκρηγμένου Βεζούβιου το 79 μ.Χ., τότε μέρος της ακμάζουσας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον με αυτό το παλίνδρομο είναι ότι όχι μόνο διαβάζεται προς τα εμπρός και προς τα πίσω αλλά και κάθετα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

S A T O R
A R E P O
T E N E T
O P E R A
R O T A S

Η ασυνήθιστη μελωδία του κομματιού δημιουργείται με ένα ειδικό σύστημα κωδικοποίησης που χρησιμοποιεί αριθμούς, ρούνους και λατινικά γράμματα που λαμβάνονται από το ίδιο το τετράγωνο και αποκρυπτογραφούνται με ένα περίπλοκο σύστημα για να γεννήσουν το πρώτο μελωδικό παλίνδρομο των HEILUNG.»

Η μουσική των HEILUNG έχει ξεπεράσει κατά πολύ το underground και έχει εισέλθει σε έναν ευρύτερο κόσμο. Ακόμα και μια παγκόσμια πανδημία δεν μπόρεσε να επιβραδύνει την επιτυχία των HEILUNG – τους ενίσχυσε και τους έδωσε το δώρο του χρόνου ώστε να ολοκληρώσουν το «Drif».

Σύμφωνα με τον Έλληνα φιλόσοφο Πυθαγόρα, το τρία είναι ένας θεϊκός αριθμός που σημαίνει αρμονία, σοφία και κατανόηση. Πίστευε επίσης ότι είναι ο αριθμός του χρόνου – παρελθόν, παρόν, μέλλον, γέννηση, ζωή, θάνατος, αρχή, μέση, τέλος. Σκόπιμα ή όχι, το «Drif» ενσαρκώνει αυτή τη φιλοσοφία, προβάλλοντας ένα θεϊκό έργο τέχνης που συνδέει την αρχή του πολιτισμού με τον σύγχρονο κόσμο σήμερα. Μη γελιέστε, οι HEILUNG εξακολουθούν να μην εκπροσωπούν καμία σύγχρονη πολιτική ή θρησκευτική ιδεολογία, αλλά μάλλον παραδίδουν μια ταπεινή υπενθύμιση του από πού προήλθαμε. «Να θυμάστε, είμαστε όλοι αδέρφια. Όλοι οι άνθρωποι, τα θηρία, τα δέντρα, οι πέτρες και οι άνεμοι, όλοι μας προερχόμαστε από το ένα μεγάλο ον που ήταν πάντα εκεί, πριν οι άνθρωποι ζήσουν και το ονομάσουν, πριν ο πρώτος σπόρος βλαστήσει

Οι HEILUNG έχουν ήδη ανακοινώσει νέες ημερομηνίες για την ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 2022 και το 2023.

Η μπάντα σχολιάζει σχετικά με την περιοδεία: «Ήταν υπέροχο να νιώθουμε ξανά το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια μας στις διάφορες φεστιβαλικές σκηνές σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι και να βιώνουμε τη χαρά όλων σας να μπορείτε να ξαναβρεθείτε, να τραγουδήσετε και να χορέψετε σε μεγάλες συγκεντρώσεις ξανά. Ήταν σαν μια πολύχρωμη ανατολή μετά από μια μακρά νύχτα. Είμαστε πλέον έτοιμοι για το επόμενο βήμα μας: Την περιοδεία στην Ευρώπη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάζονται σκληρά πίσω από τις κουρτίνες τα τελευταία δύο/τρία χρόνια για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Δεν ήταν εύκολη η διαλογή καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει. Σε αυτή την περιοδεία θα σας παρουσιάσουμε το νέο μας στούντιο άλμπουμ ‘Drif’. ‘Drif’ σημαίνει ‘συγκέντρωση’, όπως ακριβώς θα συγκεντρωθούμε ξανά για να θεραπευτούμε, να δεθούμε, να δημιουργήσουμε και να γίνουμε καλύτεροι μαζί.

Είναι μεγάλη μας τιμή να αποκαλύψουμε ότι οι καταπληκτικοί καλλιτέχνες Eivør και Lili Refrain θα μας ακολουθήσουν σε αυτή την περιοδεία, ανυπομονούμε να περάσουμε χρόνο μαζί σας κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Αυτή θα είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία στη ζωή μας. Θα σας δούμε όλους εκεί έξω. Με αγάπη HEILUNG.»

HEILUNG σημαίνει «θεραπεία» στη γερμανική γλώσσα και αυτό περιγράφει επίσης τον πυρήνα του ήχου του συγκροτήματος. Ο ακροατής υποτίθεται ότι πρέπει να μείνει ήρεμος και σε μια χαλαρή κατάσταση μετά από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι που είναι μερικές φορές ταραχώδες.

Οι HEILUNG φτάνουν πολύ πίσω στο χρόνο, στη βορειοευρωπαϊκή εποχή του σιδήρου και την περίοδο των Βίκινγκς, για να δημιουργήσουν την ηχητική τους εμπειρία. Η μπάντα χρησιμοποιεί πολλά μέσα στα τραγούδια της: από τρεχούμενο νερό μέσω ανθρώπινων οστών, ανακατασκευασμένα σπαθιά και ασπίδες μέχρι αρχαία τύμπανα με σκελετό καθώς και χάλκινα δαχτυλίδια. Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις μια μπάντα που χρησιμοποιεί μια τέτοια ποικιλία επιρροών, παραδόσεων και οργάνων για να δημιουργήσει καθηλωτικά ηχοτοπία. Έτσι, η μπάντα έχει περιγράψει τη δική της μουσική ως «ενισχυμένη ιστορία» για να ταιριάζει στους ήχους της.

Λίστα κομματιών:

  1. Asja
  2. Anoana
  3. Tenet
  4. Urbani
  5. Keltentrauer
  6. Nesso
  7. Buslas Bann
  8. Nikkal
  9. Marduk

Μπορείτε να ακούσετε το «Tenet» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση