GÖDEN: Οι πνευματικοί διάδοχοι των πρωτοπόρων του Death Doom WINTER, μοιράζονται βίντεο για το «Urania».

You are currently viewing GÖDEN: Οι πνευματικοί διάδοχοι των πρωτοπόρων του Death Doom WINTER, μοιράζονται βίντεο για το «Urania».

Στο τελευταίο άλμπουμ των GÖDEN, «Vale Of The Fallen», ο ήχος είναι πιο βαρύς από ποτέ και το ομώνυμο κομμάτι δεν απογοητεύει. Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου μέσω της Svart Records. Το μουσικό βίντεο για το «Urania», το οποίο δημιούργησε ο Dan Blafford aka Dreambreeder 079, είναι διαθέσιμο τώρα.

Ο δημιουργός των GÖDEN, Stephen Flam, είναι περισσότερο γνωστός για την προηγούμενη δουλειά του με το συγκρότημα WINTER, του οποίου το sludgy dirge απέκτησε πιστούς οπαδούς. Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι οι GÖDEN είναι ο πνευματικός διάδοχος των WINTER – οι WINTER είναι για τους GÖDEN όπως οι CELTIC FROST για τους TRIPTYKON.

Ο Vas Kallas σχολιάζει: «Αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν σιγά-σιγά ξεκινώντας το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι κυρίως επινοημένα από τον κόσμο επιστημονικής φαντασίας που όλοι έπρεπε να υπομείνουμε ως άνθρωποι σε αυτόν τον ένα πλανήτη που μοιραζόμαστε. Πιστεύω στον ατομικισμό, την ελευθερία και την αυτοσοφία. Πιστεύω επίσης στο να βρίσκεις τον εαυτό σου και να δραπετεύεις μέσα στον εαυτό σου ή σε κόσμους διαλογισμού για να τα καταλάβεις όλα ή απλά να κοιτάξεις προς τον ουρανό από όπου όλοι ήρθαμε… ή δεν ήρθαμε; Δεν περιμένω από όλους να καταλάβουν τίποτα από αυτά και δεν ζητώ από κανέναν να το καταλάβει, αφού είναι καθαρά τέχνη και εναπόκειται στην ερμηνεία του καθενός. Οι λέξεις και οι στίχοι για μένα είναι σαν τα ψυχικά χρώματα σε ένα πινέλο. Είναι είτε όμορφα είτε άσχημα, είτε καταπραϋντικά είτε ενοχλητικά.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπήρξε πολύ σκοτάδι στην αλήθεια, πολύ μίσος, η ανθρωπότητα τρελάθηκε εντελώς και πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν τη φυλή τους. Προσωπικά προσπαθώ για την ελπίδα και αναζητώ πάντα την ανώτερη σφαίρα της θετικότητας, αλλά στο μεταξύ, βρισκόμαστε στο ‘Vale Of The Fallen’….»

Το ντεμπούτο άλμπουμ των GÖDEN, «Beyond Darkness», στάθηκε από μόνο του δημιουργώντας έναν ξεχωριστό κόσμο. Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, εξερευνούν νέα ηχητικά εδάφη με το δεύτερο άλμπουμ τους, «Vale Of The Fallen». Εκεί που το «Beyond Darkness» ήταν ένα concept άλμπουμ που εκτόξευσε τους ακροατές στο διάστημα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, το «Vale Of The Fallen» μας φέρνει πίσω στη διεστραμμένη πραγματικότητα. Η in-your-face προσέγγιση εντείνει την εμπειρία – σαν μια βόλτα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο στις πιο ζοφερές συνθήκες που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ηχητικά, τα βαριά riffs του Stephen Flam, η σαρδόνιος ατάκα του Vas Kallas και τα πλήκτρα του Tony Pinnisi δημιουργούν καταθλιπτικές ατμόσφαιρες πάνω στο δυνατό drumming του Jason Frantz, ενώ αντίθετα, το βιολί της Margaret Murphy υφαίνει φανταστικά μοτίβα σε όλη τη διάρκεια. Όπως και ο προκάτοχός του, το «Vale Of The Fallen» διαθέτει ιντερλούδια που παρέχουν σύντομες παύσεις μεταξύ ορισμένων κομματιών, για να επιστρέψουν στη συντριπτική χιονοστιβάδα του ήχου.

Η Svart Records θα επανακυκλοφορήσει επίσης το «Into Darkness» των WINTER για άλλη μια φορά, επαναφέροντας το άλμπουμ για μια νέα γενιά ακροατών. Το «Into Darkness» αποτέλεσε την πύλη εισόδου στα σκοτεινά βάθη του Sludge Metal, και τώρα περιμένει ένα εντελώς νέο πλήθος πιστών να υποκλιθούν μπροστά στο θρόνο του Heavy Doom.

Λίστα τραγουδιών:

  1. The Divine
  2. In the Vale of the Fallen
  3. Urania
  4. Black Vortex
  5. Rings of Saturn
  6. Death Magus
  7. Zero
  8. Manifestation IX
  9. Requiem
  10. Majestic Symphony

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Urania» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση