Ο πρώην κιθαρίστας των CRADLE OF FILTH, Stuart Anstis, πέθανε σε ηλικία 48 ετών. RIP

You are currently viewing Ο πρώην κιθαρίστας των CRADLE OF FILTH, Stuart Anstis, πέθανε σε ηλικία 48 ετών. RIP

Θλιβερά νέα από τον κόσμο του Black Metal. Ο Stuart Anstis, πρώην κιθαρίστας των CRADLE OF FILTH, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, στις 21 Αυγούστου 2022. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του.

Την είδηση γνωστοποίησε ένα άλλο πρώην μέλος των CRADLE OF FILTH, ο κιθαρίστας Richard Shaw, ο οποίος έστειλε τα συλλυπητήριά του με μια ανάρτηση στο Instagram:

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Stuart. Ήταν τιμή μου να ερμηνεύω τη μουσική σου. Οι σκέψεις είναι με τους φίλους και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

Ο Anstis έπαιξε στους CRADLE OF FILTH από το 1995 έως το 1999. Κατά τη σύντομη θητεία του στο συγκρότημα, ο καλλιτέχνης έγραψε και ηχογράφησε αρκετά από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ του συγκροτήματος, όπως το «Cruelty And The Beast» του 1998 και το «Dusk And Her Embrace» του 1996. Συνέβαλε επίσης στις κυκλοφορίες των CRADLE OF FILTH «V Empire, or Dark Faerytales In Phallustein» (1996) και «From The Cradle to Enslave» (1999).

Μετά την αποχώρησή του από τους CRADLE OF FILTH, δημιούργησε το συγκρότημα BASTARDSUN, το οποίο διαλύθηκε το 2005, αφού ο frontman του συγκροτήματος David Wayne δυστυχώς απεβίωσε από τραύματα που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Stuart δραστηριοποιήθηκε για τελευταία φορά στο συγκρότημα NINEPENCE.

Ο Stuart δημιούργησε επίσης ηλεκτρονική μουσική, κυκλοφορώντας το «Aphelion I-IV» το 2001. Άλλες μουσικές επιτυχίες του Anstis περιλαμβάνουν mastering για διάφορα συγκροτήματα, όπως οι EMBRACE BY DARK, RIFFMASTER GENERAL, MOURNING BELOVETH, SCAVENGER, SCALD και SERMON OF HYPOCRICY.

Rest in peace Stuart …

Αφήστε μια απάντηση