DragonForce – Extreme Power Metal

You are currently viewing DragonForce – Extreme Power Metal

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 52:51
Εταιρεία: earMUSIC

Είκοσι χρόνια από το σχηματισμό των DRAGONFORCE και μέσα από μια σειρά δίσκων, κάποιων καλών κάποιων όχι και τόσο και μετά από κάποιες περιοδείες υψηλού πρεστίζ (όπως επί παραδείγματι με τους IRON MAIDEN) και την συμμέτοχή τους στο Guitar Hero, συνεχίζουν να δείχνουν έντονη κινητικότητα. Μια ματιά στο όγδοο άλμπουμ τους, «Extreme Power Metal», δείχνει ότι οι DRAGONFORCE δεν έχουν χάσει τουλάχιστον την ενεργητικότητά τους.  

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι ένα vintage throwback με φωτεινά χρώματα, λέιζερ επιστημονικής φαντασίας και έναν δράκο που μοιάζει να προέρχεται από μια arcade έκδοση παιχνιδιού του 1980. Παράλληλα, αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ που δεν έχει στην σύνθεση του το συγκρότημα τον επί σειρά ετών πληκτρά του Vadim Pruzhanov και το τελευταίο με τον μπασίστα Frederic Leclerq πριν από την αναχώρησή του νωρίτερα το 2019 για να προσχωρήσει στους KREATOR.

Τον δίσκο ανοίγει το «Highway to Oblivion», ένα πολύ χαρακτηριστικό DRAGONFORCE τραγούδι προτού περάσουμε σε κάποιες πιο πειραματικές συνθέσεις. Το «Cosmic Power of the Infinite Shred Machine» είναι ίσως ένα κομμάτι τόσο άξιο αναφοράς που ίσως να κουβαλάει και ολόκληρο τον δίσκο στις πλάτες του. Πολύ ενδιαφέρουσες ενότητες και πλούσια περάσματα με περίπλοκες μελωδίες, δεμένες με υπέροχα και δυνατά συναισθήματα, κάτι που πραγματικά σε τέτοιες στιγμές συνθετικής έξαρσης, οι Βρετανοί ξέρουν να το κάνουν καλά.

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τους DRAGONFORCE στο παρελθόν, δεν νομίζω ότι η καινούργια τους κυκλοφορία είναι αυτή που θα σας κάνει να αρχίσετε να τους ψάχνετε περαιτέρω, αλλά για τους υπόλοιπους, νέοι ύμνοι, όπως το «Cosmic Power of the Infinite Shred Machine» και το «Troopers of the Stars» θα σας θυμίσουν για ποιο λόγο είχατε ασχοληθεί μαζί τους αρχικά. Όσο για το Extreme στον τίτλο του άλμπουμ,  το «In a Skyforged Dream» επιβεβαιώνει γιατί είναι ακραίο Power Metal, με την μπάντα να σε παρασέρνει σε ένα ανελέητο headbanging.

Συνολικά λοιπόν, πέραν των παραπάνω κομματιών και ενός πραγματικά νοσταλγικού Artwork, δυστυχώς η νέα αυτή δισκογραφική απόπειρα των  DRAGONFORCE, δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί κάποια ιδιαίτερα ποιοτική προσθήκη στις μέχρι τώρα δουλειές τους. Περιμένουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον, έχουν αποδείξει άλλωστε ότι μπορούν.

Υ. Γ.   Ο δίσκος περιλαμβάνει και μία διασκευή του «My Heart Will Go On» της Celine Dion, αξιολογείστε το όπως νομίζετε.

Βαθμολογία: 5,5/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: DRAGONFORCE – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Ραφαήλ

    Ωραία μπάντα την είχα αφήσει για καιρό κ δοκίμασα να ακούσω τον τελευταίο δίσκο κ μου άρεσε πολύ. Το γνωστό speed στοιχείο είναι που τους κάνει λίγο να διαφέρουν.κατ εμέ μετά από ακροάσεις μου άφησε ότι έγινε καλή δουλειά κ ότι ακούγεται ευχάριστα με τα κέφια του Herman li να φαίνονται στα ριφ. Το εξώφυλλο παιδικό για τα πανηγύρια. Πιο πολύ κολλάει για εξώφυλλο ταινία τύπου επιστροφή στο διάστημα 4.

Αφήστε μια απάντηση