Deserted Fear – Drowned By Humanity

You are currently viewing Deserted Fear – Drowned By Humanity

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 47:21
Εταιρεία: Century Media

Το τρίο από τη Γερμανία εκδίδει την τέταρτη Full-Length προσπάθειά του, ονόματι «Drowned By Humanity», η οποία κατατάσσεται στο είδος του Μελωδικού Death Metal, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους Βόρειους Σκανδιναβούς γείτονές τους, με μια κυκλοφορία που θέλει να δηλώσει ποίοι είναι οι DESERTED FEAR.

Το Γερμανικό συγκρότημα παίζει κάτι που στα αυτιά των περισσότερων θα ακουστεί ως ένα a-la «AT THE GATES» είδος, δηλαδή παραδοσιακό Death Metal, όμως μπολιασμένο με κάποια πιο σύγχρονα metalcore στοιχεία, κυρίως στα φωνητικά και με κύριο συστατικό την μελωδία στα κομμάτια τους. Έχει μια αψεγάδιαστη παραγωγή, «καθαρή» σε γενικές γραμμές, με σκοπό να πιάσει το κλίμα του «Slaughter Of The Soul» μέσα από ένα πιο σύγχρονο ηχητικό πρίσμα. To μοτίβο είναι το εξής: Γρήγορα, επιθετικά, κοφτερά riffs, αλλά ταυτόχρονα μελωδικά («φόρος τιμής στο NWOSDM») και τα απαραίτητα Σουηδικά ψευδo-solo μέσα στα κομμάτια. Τα γνωστά «σκιστά» φωνητικά είναι εδώ (αν και μέσα από μια πιο Metalcore προσέγγιση), ενώ οι ταχύτητες είναι κυριως mid-tempο, με κάποια πιο γρήγορα περάσματα σε σημεία (για παράδειγμα το «Relecting Soul»). Συναντάμε δηλαδή το γνωστό μελωδικό-ήρεμο intro και το ενδιάμεσο μελωδικoακουστικό ιντερλούδιο, που περικλείεται από ένα Death Metal άρμα το οποίο προσπαθεί να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Τα τραγούδια δένουν αρμονικά μεταξύ τους και το συγκρότημα επιχειρεί με ξεχωριστό τρόπο να δώσει ταυτότητα στον ήχο του. Ελπίζουμε να το καταφέρει, γιατί πραγματικά φαίνεται ότι έχει δυνατότητες. Γεγονός είναι το ότι η διάρκεια των τραγουδιών είναι λίγο μεγαλύτερη από ότι έχουμε συνηθίσει στο είδος αυτό, η  ποιότητα όμως των συνθέσεων παραμένει υψηλή, ιδίως στο πρώτο μισό του δίσκου, μην αφήνοντας πολλές δυνατότητες για αμφισβήτηση αναφορικά με τις δυνατότητες τηα μπάντας!

Οι AT THE GATES αποτελούν μια μπάντα-ορόσημο στο συγκεκριμένο είδος και είναι αυτοί που έβαλαν στα ακραία μονοπάτια πολλούς από εμάς, οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται σε αυτό το είδος και έχει καλή παραγωγή, μας κάνει να περνάμε μια χαρά ακούγοντάς την. Μιας και εδώ μιλάμε για ένα συγκρότημα της Century Media, δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από αυτό ακριβώς. Αλλά είναι πολύ ανώτερο από αυτό το κατώφλι που θα περιμέναμε. Προτείνεται σε όποιον έχει «τρέλα» με το είδος και όχι μόνο. Μην περιμένετε να ακούσετε κάτι πρωτοποριακό, το «Drowned By Humanity» απέχει μακράν από κάτι τέτοιο. Τα Thomas Lindberg-meets-Marcus Bischoff φωνητικά, καθώς και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του είδους κάνουν ότι μπορούν για αυτό, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι η ποιότητα, η οποία είναι εξαιρετική και η ατμόσφαιρα που έχει την απαραίτητη μουντάδα που απαιτείται για το είδος, με κάποια πιο σύγχρονα στοιχεία που θα σας ωθήσουν στο απαραίτητο headbanginng!

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Γιώργος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: DESERTED FEAR – Επίσημη σελίδα

This Post Has 3 Comments

 1. Ραφαήλ

  Μπανταρα 4 δίσκοι 4 διαμάντια κατά εμέ.
  Ο τελευταίος δίσκος μου άρεσε αρκετά .όταν βγήκε ήταν ο δίσκος στο repeat.

 2. Dimitris

  Από τις πιο ενδιαφέρουσες μελοντεθ μπάντες σήμερα!

 3. Jim

  καλος δισκος απτο πρωτο ακουσμα…σε προδιαθέτει να τον ξαναβαλεις…απο τις καλες melodic death κυκλοφορίες του 2019.

Αφήστε μια απάντηση