Demons & Wizards – III

You are currently viewing Demons & Wizards – III

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 01:04:45
Εταιρεία:  Century Media

 Η συνεργασία μεταξύ των Hansi Kursch (BLIND GUARDIAN) και Jon Schaffer (ICED EARTH) ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ως DEMONS & WIZARDS, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1999 και ακολούθησε το «Touched By The Crimson King» το 2005. Και τα δύο άλμπουμ επανεκδόθηκαν πέρυσι δείχνοντας ίσως κάποιες προθέσεις της μπάντας για επανασύνδεση. Οι ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος το 2019, επιβεβαίωσαν το παραπάνω, ανοίγοντας την όρεξη των οπαδών για φρέσκο υλικό (τους απολάυσαμε και στο περσινό-καλοκαιρινό φεστιβάλ των Χανίων, μην ξεχνάτε!).

Μετά από πολυάριθμες καθυστερήσεις και δελτία τύπου, το τρίτο πόνημα του συγκροτήματος είναι εδώ. Σε μια ευπρόσδεκτη επιστροφή, οι Schaffer και Kürsch εντάσσουν στις τάξεις τους τον Drummer Brent Smedley, τους κιθαρίστες Jake Dreyer και  Jim Morris και τον μπασίστα Ruben Drake, μαζί με μια πολυάριθμη υποστηρικτική ορχήστρα, συμπεριλαμβανομένης της χορωδίας επιμελητηρίου PA’dam. Επιπλέον, ο Morris συνέβαλε στην παραγωγή μαζί με τον Charlie Bauerfeind, τον Tommy Geiger και τον Joost van den Broek.

Ο δίσκος ανοίγει με το «Diabolic», ένα απλό και δυναμικό κομμάτι, ότι πρέπει για να εισάγει τον ακροατή στο άλμπουμ. Όπως πάντα, τα riff και οι δομές είναι «πατέντα» Schaffer, όμως εδώ βρίσκουμε πολύ περισσότερη μελωδία και λεπτότητα από οποιοδήποτε ίσως άλμπουμ των  ICED EARTH. Τα «Invincible» και «Wolves In Winter» προσφέρουν μπόνους πόντους στο σύνολο αλλά και στον ίδιο τον ήχο και την λογική των D & W. Τέλος, έχουμε το «Children Of Cain», το μεγαλύτερο τραγούδι τοπυ δίσκου, με διάρκεια πάνω από δέκα λεπτά. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο κομμάτι γεμάτο λεπτομέρειες και αλλαγές στην ατμόσφαιρα, ενσωματώνοντας folk και ακουστικά στοιχεία, μεταξύ άλλων εκπλήξεων. Λόγω του κινηματογραφικού τoυ τόνου, είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσει αυτό το μουσικό κεφάλαιο…

Το «III» είναι ένα άλμπουμ που μάλλον χρειάζεται αρκετά ακούσματα και αξίζει να αντιμετωπιστεί με ηρεμία και υπομονή. Όχι, όλα τα τραγούδια δεν είναι στιγμιαία κλασσικά και μπορεί να χρειαστούν τον χρόνο τους πρωτού να μπορέσετε να βγάλετε μια τελική ετυμηγορία για αυτά. Ίσως οι πιο ανυπόμονοι να απορρίψουν ή να επικρίνουν το άλμπουμ μετά από μια πρώτη ακρόαση δεδομένου ότι το περιεχόμενό του δεν είναι φτιαγμένο για γρήγορη κατανάλωση. Μπορώ να πω ότι η μαγεία και η χημεία μεταξύ του «Δαίμονα» και του «Μάγου» παραμένουν στοιχεία άθικτα μετά από δεκαπέντε χρόνια. Ελπίζω να μην περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να τους δούμε σε περιοδεία ή να κυκλοφορούν νέο δίσκο. Ό,τι και αν φέρει το μέλλον, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή, είναι να απολαύσουμε αυτή την επιστροφή των DEMONS & WIZARDS, με τα καλά και τα κακά της.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος:  DEMONS & WIZARDS – Σελίδα Facebook

This Post Has 2 Comments

  1. Ραφαήλ

    Μετά από δέκα ακροάσεις ένα έχω πω αξίζει η ακρόαση.αξιζει στη δισκοθήκη

  2. Antonios Siniorakis

    Δεν θα χρειαστεί δεύτερη ακρόαση για να πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Ουσιαστικά άκουσα πρώτη φορά Demons & Wizards μερικούς μήνες πριν το Chania Rock Festival. Απλά ήθελα να ξέρω τι παίζουν και λίγο τα τραγούδια του, δεν κατάφερα να ακούσω ολόκληρο κανένα τραγούδι, απλά δεν μου άρεσε αυτό που άκουγα. Περίμενα ότι θα γίνει το ίδιο αλλά, διαψεύστηκα! Από το πρώτο τραγούδι με έπεισε και για 2 ώρες άκουγα το album χωρίς να κάνω κάτι άλλο. Νομίζω θα είναι από τα album που θα ακούω συχνά! Επίσης θα ξαναβάλω να ακούσω τις παλιές δουλείες του.

Αφήστε μια απάντηση