Capra – In Transmission

You are currently viewing Capra – In Transmission

Χρονολογία: 2021
Συνολικός Χρόνος: 32:27
Εταιρεία: Metal Blade

         Louisiana. Αυτή η τόσο ξεχωριστή πολιτεία των Η.Π.Α , με την τεράστια πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική κληρονομιά που άντλησε από τη Γαλλική, την Ισπανική, την Αφρικανική και φυσικά την αυτόχθονη κουλτούρα. Από  τη Νέα Ορλεάνη, αυτό το χωνευτήρι πολιτισμών και  θρησκευτικών δοξασιών και δεισιδαιμονιών με το αξέχαστο κι έντονο πανηγύρι του Mardi Gras μέχρι τους φημισμένους βάλτους του Baton Rouge και της Huma, τα πάντα διακατέχονται από μια έντονη ιδιαιτερότητα. Όσον αφορά τη μουσική, ποιός δεν γνωρίζει τους EYEHATEGOD ,τους  CROWBAR, τους ACID BATH, τους DOWN, να μην αναφέρω τους EXHORDER και τους GOATWHORE. Σε όλους τους παραπάνω, προσπαθούν να σταθούν και οι CARPA, μια νεοσυσταθείσα μπάντα από τη Lafayette, δημιουργία του κιθαρίστα Taylor Harper και του ντράμερ Jeremy Randazzo.

          Στην πορεία και μετά από αρκετές αλλαγές μελών καταστάλαξαν στον μπασίστα Ben Paramore και την  τραγουδίστρια Crow Lotus, μια πολύ δυναμική παρουσία που καλείται να επωμιστεί και το βάρος της προβολής και παρουσίασης έξωθεν της μπάντας. Κατα κύριο λόγο οι CARPA παίζουν Hardcore (αρκούντως μεταλίζον), χωρίς να διεισδύει σε punk μονοπάτια. Αρκετά «βαλτώδες» χωρίς όμως να μπαίνει στα χωράφια του Sludge, επηρεασμένο σαφώς από τις προαναφερθείσες μπάντες αλλά και με λοξές ματιές προς σύγχρονες μπάντες τύπου ALLOCHIRIA και OATHBREAKER. Η Crow Lotus προσπαθεί να εκτονώσει το θυμό και τον προβληματισμό της κι ακροβατεί σε αυτό με επιτυχία. Η αλήθεια είναι όμως πως θέλει ακόμη πολλά ψωμιά για να φτάσει την Ειρήνη, πόσο δε μάλλον την Caro. Οι στίχοι της πάντως έχουν αρκετό ενδιαφέρον, εστιάζοντας σε παραμελημένους ανθρώπους, όντας κι αυτή παιδί μεταναστών.

       Οι στίχοι της καταπιάνονται με φοβίες της νύχτας, προσωπικές οικογενειακές σχέσεις και διαμάχες, τρομοκρατία, όπως και καθημερινά θέματα των γυναικών (μιλάμε βέβαια για μια συντηρητική πολιτεία όπως η Louisiana, αλλά πιθανότατα οι στίχοι να έχουν αντίκτυπο και σε παγκόσμιο επίπεδο). Ο τρόπος που τους εκφέρει, η δυναμική της καθώς και η προσπάθειά της να χρωματίσει και να δραματοποιήσει το κάθε πάτημα είναι αξιοπρόσεκτο, κάπου όμως η παραγωγή, ίσως εσκεμμένα, κάπου το έχει παρακάνει, τοποθετώντας την λίγο πιο πάνω, με αποτέλεσμα τα ενδιαφέροντα όσο κι απρόβλεπτα riffs του Harper να ψιλοχάνονται και να χρειάζονται την αμέριστη προσοχή του ακροατή για να αναδειχτούν. Στα συν του δίσκου συγκαταλέγεται και η διάρκεια του η οποία δεν σε κουράζει, όπως επίσης και τα ίδια τα τραγούδια που είναι σύντομα, λιτά, περιεκτικά και πολύ δυναμικά.

          Το «In Transmission» είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο στο χώρο του μεταλλικού Hardcore, ένα ιδίωμα που μας έδωσε φέτος πολύ ενδιαφέροντες δίσκους όπως των Κορεατών SLANT. Αν μη τι άλλο οι CAPRA δείχνουν να πατάνε γερά στη σκηνή των τελών των 90s, αρχές 00s για να δώσουν τη δική τους οπτική στο Hardcore υποστηριζόμενοι πλέον κι από μια μεγάλη εταιρεία. Στο χέρι τους είναι να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να σταθούν περήφανα δίπλα στους συντοπίτες τους.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: CAPRA – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση