Cannibal Corpse / Ancient / Dr.Living Dead (Αθήνα, Ελλάδα – 16/06/2019)

You are currently viewing Cannibal Corpse / Ancient / Dr.Living Dead (Αθήνα, Ελλάδα – 16/06/2019)

Κυριακή 16 Ιουνίου και ενώ η Αθήνα έχει αδειάσει λόγω τριημέρου και όσοι δεν έχουν φύγει βρίσκονται στις παραλίες, εμείς βρισκόμαστε στο Piraeus Academy για να απολαύσουμε μία extreme metal συναυλία. Το lineup απαρτίζεται απο τους DR LIVING DEAD, ANCIENT, CANNIBAL CORPSE.

Οι ANCIENT προστέθηκαν πρίν λίγες μέρες στη θέση των MARDUK, οι οποίοι ακυρώθηκαν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε και κάτι το οποίο επηρέασε δυστυχώς αρνητικά την προσέλευση του κοινού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα 715 θα ξεκίναγε το live, έτσι λοιπόν χωρίς καμία καθυστερηση ακριβώς στην ώρα τους πετάγονται στη σκηνή οι μασκοφόροι DR LIVING DEAD με το “Coffin Crusher”, ο κόσμος εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να ξεπέρναγε τα 200 άτομα.

Πρόκειται για μία Crossover Thrash μπάντα από τη Σουηδία που έχει επηραστεί όσον αφορά τη σκηνική τους παρουσία και τον ήχο τους από μπάντες όπως οι SLAYER, S.O.D., NUCLEAR ASSAULT, EVIL DEAD, SUICIDAL TENDENCIES.

Η μπάντα έδειχνε ότι γουστάρει πολύ αυτό που κάνει και αυτό πέρασε και στον κόσμο, χαβαλές, πόρωση, headbanging και γαμάτα Thrash riffs για περίπου μία ώρα που κράτησε η εμφάνιση τους. Πολυ καλή σκηνική παρουσία αφου η μπάντα “έπαιζε” με τον κόσμο και ηταν υπερκινητικοί πάνω στη σκηνή, ενώ το setlist κάλυψε ολόκληρη τη δισκογραφία τους. Έκλεισαν με το“Dr Living Dead”  στο οποίο ο κιθαρίστας τους κατέβηκε και έπαιξε ανάμεσα στον κόσμο δημιουργώντας γύρω του ένα μικρό circle pit. Φοβερή εμφάνιση και αξίζει όσοι δεν τους ξέρετε, να ασχοληθείτε μαζί τους.

Στις 835, δέκα λεπτά νωρίτερα δηλαδή απ’ ότι έλεγε το πρόγραμμα εμφανίστηκαν στη σκηνή οι ANCIENT, οι οποίοι είχαν και το δύσκολο έργο να αντικαταστήσουν τους MARDUK.. Η μπάντα είχε ανακοινώσει κάποιες μέρες πριν από το live ότι θα έπαιζαν ένα setlist από τα 90s, κάτι τέτοιο συνέβη κατα το ήμισυ καθώς έπαιξαν τραγούδια και από τις τελευταίες τους κυκλοφορίες όπως το “Land Of The Dead” του 2016,  “Proxima Centauri” του 2001 και “Night Visit” του 2004, επίσης απουσίαζε από τα ντράμς ο Nick Barker και τον αντικατέστησε επάξια ένας session μουσικός .

Ξεκινάνε να παίζουν λοιπόν το ένα κομμάτι μετά το άλλο, ο ήχος στα πρώτα τραγούδια δεν ήταν καλός στις κιθάρες και τα φωνητικά του Aphazel κάποιες στιγμές ίσα που ακουγόντουσαν, ευτυχώς όμως στη συνέχεια βελτιώθηκαν αρκετά τα συγκεκριμένα προβλήματα. Τα πρώτα 40 λεπτά της εμφάνισης τους, στην οποία έπαιξαν πίο πρόσφατο υλικό, κυλούσε απελπιστικά βαρετά και αυτό φαινόταν και στις αντιδράσεις του κόσμου. Κάπου εκεί οι ANCIENT αποφάσισαν να μας ξυπνήσουν και να μας ταξιδέψουν στα μέσα της δεκαετίας του 90 παίζοντας τραγούδια όπως τα “Trumps of an Archangel “, “Det glemte riket”, “Eerily Howling Winds”, από το εκπληκτικό ντεμπούτο τους “Svartalheim” και το “Trolltaar” από το ομώνυμο ep τους. Έκλεισαν με την διασκευή στο “13 Candles” των τεράστιων BATHORY και με ένα fire breathing από τον Aphazel μας αποχαιρέτησαν. Καλή εμφάνιση για τους ANCIENT που διήρκησε περίπου 75 λεπτά.

Η ώρα έχει πάει 22:30 και στη σκηνή εμφανίζονται οι headliners της βραδιάς CANNIBAL CORPSE με το “Code Of Slashers”, ο ήχος άψογος και η η σφαγή ξεκινάει, “Only One Will Die” και “Red Before Black” για τη συνέχεια και απο κάτω γίνεται χαμός, mosh pit, crowdsurfing και πολύ ξύλο.

Επόμενο κομμάτι το “Scourge Of Iron” το οποίο με το ρυθμό του μας παρέσυρε όλους σε ανελέητο headganging, ο George “Corpsegrinder” Fisher δέσποζε σαν θηρίο πάνω στη σκηνή επιβλητικός με τη brutal φωνή του και το χαρακτηριστικό headbanging του σε στυλ ανεμοστρόβιλου, το rhythm section με οδηγούς τους Alex Webster και Paul Mazurkiewicz τσάκιζε κόκκαλα. Εντυπωσιακή και η εμφάνιση του Eric Rutan ο οποίος στα solos έδωσε το προσωπικό του στίγμα και με την απόδοση του σου έδινε την εντύπωση ότι παίζει για χρόνια μαζί τους.

Η εμφάνιση των καννίβαλων κράτησε μιάμιση ώρα περίπου και έπαιξαν τραγούδια που κάλυψαν όλη τη δισκογραφίας τους, τα οποία ήταν τα εξής: “Gutted”, “A Skull Full Of Maggots”, “Firestorm Vengeance”, “Evisceration Plague”, “Kill Or Become”, “Devoured By Vermin” , “The Wretched Spawn”, “Unleashing The Bloodthirsty” , “I Cum Blood” , “Stripped, Raped And Strangled” , “Death Walking Terror”, “Make Them Suffer”, “Staring Through The Eyes Of The Dead” και Hammer Smashed Face με το οποίο και έκλεισαν την εμφάνιση τους.

Ήταν η 4 φορά που έβλεπα τους CANNIBAL CORPSE και μπορω να πώ ότι ήταν και η καλύτερη τους, ισοπέδωσαν τα πάντα και δεν θεωρούνται άδικα η καλύτερη Death Metal μπάντα αυτή τη στιγμή.

Συνολικά ένα value for money extreme metal event αφού συνδύασε μπάντες του Thrash , Death και Black Metal, η διοργάνωση ήταν άψογη και το πρόγραμμα τηρήθηκε χωρίς καθυστερήσεις. Το μόνο αρνητικό ήταν η προσέλευση του κόσμου που δεν ξεπέρασε τα 500-600 άτομα και ίσως αν στη θέση των MARDUK οι διοργανωτές είχαν φέρει μία μπάντα αντίστοιχου βεληνεκούς και όχι τους ANCIENT να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Επίσης ένα μεγάλο respect στον Alex Webster ο οποίος με το που τελείωσε το live, κατέβηκε στο κόσμο φωτογραφήθηκε με όλους και υπέγραψε αυτόγραφα, χωρίς να βιαστεί να φυγεί έχοντας μονίμως ένα χαμόγελο στα χείλη του…άψογος!!!

Ανταπόκριση: Νίκος Μανούσης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Χρύσα Αντωνιάδη
Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός Ανταπόκρισης: Χρύσα Αντωνιάδη
Φωτογραφίες: Νίκος Μανούσης, Αλέξανδρος Σουλτάτος
Ημερομηνία: 16 Ιουνίου 2019
Copyright © 2019 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση