Burning Witches – Dance With The Devil

You are currently viewing Burning Witches – Dance With The Devil

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 52:32
Εταιρεία: Nuclear Blast

Οι BURNING WITCHES είναι μία μπάντα που αποτελείτε από ΠΕΝΤΕ φιλενάδες που είπαν να εκφράσουν την αγάπη τους για το Μέταλ δημιουργώντας ένα γκρουπ με το οποίο θα μπορούσαν να παίξουν ακριβώς αυτό, αγνό παραδοσιακό, κλασικό Heavy Metal. Είναι επίσης εντυπωσιακό το ότι ενώ θα περίμενε κανείς να προέρχονται από μία χώρα όπως είναι π.χ. η Γερμανία, αυτές είναι από την Ελβετία, μία χώρα που γενικά δε φημίζεται για την δυνατή κλασσική Μέταλ σκηνή της. Δημιουργήθηκαν πριν από 5 μόλις χρόνια και ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με 3 άλμπουμ, δύο 12” και μία διπλή συλλογή ενώ έχουν περιοδεύσει με τους GRAVE DIGGER και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Bang Your Head και το Wacken Open Air.

Σε αυτόν τον νέο, τρίτο δίσκο λοιπόν, έχουμε την νέα αλλαγή της τραγουδίστριας του γκρουπ, καθώς την θέση της Seraina Telli πήρε η Laura Guldemond και μετά ένα σύνολο από 12 κομμάτια τα οποία είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε. Ατόφιο Heavy Metal, χωρίς πειραματισμούς, προσμίξεις  και τα σχετικά. Πριν προλάβετε να πείτε, «βαρετό, πάμε παρακάτω», θα έλεγα να κάνετε λίγο υπομονή. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ευτυχώς καθόλου άσχημα. Μετά την μικρή εισαγωγή, αυτό που θα γεμίσει τον χώρο σας είναι ωραίο, καλοπαιγμένο, καθαρό Heavy Metal, με νεύρο, όρεξη, ταλέντο και φρεσκάδα. Οι επιρροές τους είναι φανερές απ την αρχή, JUDAS PRIEST, DIO, WARLOCK/DORO (αναπόφευκτα), ACCEPT/U.D.O., PRIMAL FEAR και ολίγη από MANOWAR αλλά ευτυχώς όλες οι συνθέσεις είναι σε καλό επίπεδο, άρτια εκτελεσμένες και με πολύ καλές μελωδικές κιθάρες να μοιράζουν απλόχερα ριφφ, μελωδίες και ωραία lead περάσματα.

Ξεχωρίζουν άμεσα το γρήγορο «Lucid Nightmare» που ανοίγει τον δίσκο, το ομώνυμο που ακολουθεί, το «Six Feet Underground», το «The Sisters Of Fate», το μελωδικό «The Final Fight» ενώ εκ των πραγμάτων στα highlights πρέπει να μπει και η δυνατή διασκευή στο «Battle Hymn» των MANOWAR με την συμμετοχή των Ross The Boss (ex-MANOWAR) και Michael Lepond (SYMPHONY X, SEVEN WITCHES). Τα υπόλοιπα χωρίς να είναι άσχημα, το αντίθετο μάλιστα, κατά τη γνώμη μου είναι ένα σκαλί πιο κάτω και έτσι χάνουν έδαφος.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή και καθαρή με την βοήθεια του φίλου τους Schmier (DESTRUCTION) που είναι δίπλα τους από την αρχή και αν είχαν ένα καλύτερο εξώφυλλο πιστεύω θα τσίμπαγαν και μισό βαθμό παραπάνω.

Όσοι πιστοί, φορέστε τα κολλητά σας τζιν, τα δερμάτινα με τις κονκάρδες και τα υπόλοιπα αξεσουάρ και ακούστε τα κορίτσια από την χώρα της σοκολάτας που θέλουν να σας γλυκάνουν με το βαρύ τους μέταλλο !

Βαθμολογία: 6.5/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: BURNING WITCHES – Σελίδα Facebook

This Post Has One Comment

 1. Paulos Clansman

  Το μο..νι και το δελφίνι….
  Άλλο θέλω άλλο μπορώ….
  Άθλια φωνητικά και ειδικά για γυναίκα…
  Αν έπαιξαν στο wacken τότε οι Σουηδέζες Thundermother έχουν αδικηθεί κατάφορα…
  Πολύ υψηλό το 6,5 ένα 3 και πολύ θα ήταν…
  https://youtu.be/-qaMURFZbhA

Αφήστε μια απάντηση