As I Lay Dying – Shaped By Fire

You are currently viewing As I Lay Dying – Shaped By Fire

(Nuclear Blast Records)

Συνολική Διάρκεια: 44:05

Είναι Μάιος του 2013 και σκάει σαν βόμβα η είδηση της σύλληψης του τραγουδιστή των AS I LAY DYING Τim Lambesis. Οι AS I LAY DYING, το 2012 (ένα χρόνο πριν) είχαν κυκλοφορήσει το άλμπουμ “Awakened” και βρισκόντουσαν στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Η μπάντα είχε καθιερωθεί ως οι ηγέτες του New Wave Of American Death Metal και του Metalcore και το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε σόκ σε όλους τους οπαδούς τους. Η μπάντα στην ουσία διαλύθηκε και τα υπόλοιπα μέλη, αφού πρώτα «αποκύρηξαν» τον Lambesis, δημιούργησαν τους WOVENWAR χωρίς να καταφέρουν κάτι σημαντικό. Ο Tim Lambesis το 2014 καταδικάζεται σε 6 χρόνια φυλάκισης και όλα έδειχναν ότι οι AS I LAY DYING θα αποτελούσαν μία ανάμνηση. Το 2017 όμως αποφυλακίζεται πρόωρα και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη,που προφανώς λόγω της αποτυχίας τους με τους WOVENWAR ξέχασαν αυτά που έλεγαν παλιότερα! ΟιAS I LAY DYING επανασυνδέονται. Έτσι, το καλοκαίρι του 2018 σκάει ξαφνικά βίντεο από τη μπάντα για το νέο τραγούδι “My Own Grave” προκαλώντας σε όλους μας ενθουσιασμό! Η μπάντα ξεκινάει τις ζωντανές εμφανίσεις και αρχίζουν οι φήμες για το ότι οι AS I LAY DYING σύντομα θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο…

Επόμενα τραγούδια που θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν τη κυκλοφορία του νέου δίσκου “Shaped By Fire” είναι τα “Redefined” και το ομώνυμο κομμάτι. Όλα δείχνουν ότι η μπάντα επέστρεψε με άγριες διαθέσεις να ξανακάτσει στο θρόνο της, έναν θρόνο που δεν μπόρεσε καμία άλλη μπάντα να άγγίξει καν. Ο δίσκος ξεκινάει μ΄ένα εισαγωγικό κομμάτι και στη συνέχεια από το “Blinded” μέχρι και το “Τhe Toll It Takes” που κλείνει το άλμπουμ, οι AS I LAY DYING αποδεικνύουν γιατί ήταν, είναι και θα είναι οι βασιλιάδες του Metacore και μία από τις καλύτερες μπάντες του extreme metal! Όλα τα τραγούδια είναι εξαιρετικά, αν και δεν μας προσφέρουν κάτι που να μην έχουμε ξανακούσει από τους ίδιους στο παρελθόν. Θα περιέγραφα τον δίσκο σαν μία μίξη των “An Ocean Between Us” και “The Powerless Rise”, απλά πιο μελωδικός.

Όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στους AS I LAY DYING είναι εδώ, τσαμπουκαλεμένες κιθάρες, ξεσηκωτικοί groove ρυθμοί, υπέροχες μελωδίες και φυσικά η εναλλαγή ανάμεσα στα brutal φωνητικά του Lambesis και τα καθαρά του Gilbert, με τα μαγευτικά ρεφρέν . Ο Jordan Mancino έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στα ντράμς, πραγματικό πολυβόλο και σε συνδυασμό με το μπάσο του Gilbert και την φοβερή παραγωγή, χτίζουν ένα ογκώδες rhythm section που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Οι στίχοι του Lambesis είναι αρκετά προσωπικοί και αναφέρονται στις καταστάσεις που βίωσε τα τελευταία χρόνια..

Στο “Shaped By Fire” συναντάμε κάποια από τα καλύτερα ρίφς, ρεφρέν και μελώδιες που η μπάντα έχει γράψει. Οι AS I LAY DYING επιστρέφουν δυνατοί και αναγεννημένοι από τις στάχτες τους παραδίδοντας μαθήματα για το πως πρέπει να παίζεται το Metalcore, διατηρούν όλα εκείνα τα στοιχεία που τους έκαναν τεράστιους και κυκλοφορούν έναν δίσκο που είναι αρκετά καλός και σίγουρα πολύ καλύτερος από την τελευταία δισκογραφική τους δουλεία του 2012“Awakened”.

Βαθμολογία: 8/10

Μανούσης Νικόλαος

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: AS I LAY DYING – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Συμφωνώ με τον γραφών μετα την πολύχρονη απουσία τους βγάλανε δισκάρα εάν και στο core μόνο hardcore ακούω αυτή η μπάντα με έχει κερδίσει από τον πρώτο δίσκο.

Αφήστε μια απάντηση