Αίμα – Tragos

You are currently viewing Αίμα – Tragos

(Nuclear War Now! Productions)

Συνολική διάρκεια:26:37

Οι ΑΙΜΑ είναι μία μπάντα που κατάγεται από την Ελλάδα και σχηματίστηκαν το 2010 στην Αθήνα, κυκλοφορήσαν το demo τους το 2012 και στη συνέχεια ένα ep το 2014 και ενα split με τους Ισπανούς Supermative, το 2017. Το “Tragos” λοιπόν αποτελεί τη πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.

Το μουσικό στύλ της μπάντας είναι το λεγόμενο War Metal μαζί με στοιχεία απο Black και Death Metal, αποτελούν δηλαδή πνευματικά παιδιά των BLASPHEMY, ARCHGOAT, BEHERIT και ακολουθούν τα βήματα τους στον βάρβαρο ήχο τον οποίο και συνδυάζουν με βλάσφημους στίχους.

Στα 8 τραγούδια που απαρτίζουν αυτό το άλμπουμ συναντάμε όλα εκείνα τα στοιχεία του κτηνώδους War Metal που τόσο πολύ αγαπάμε. Κιθάρες επηρεασμένες αρκετά από τον Death Metal ήχο, κυρίως από μπάντες όπως οι INCANTATION και οι SADISTIC INTENT, οι οποίες με τον “όγκο” τους ισοπεδώνουν τα πάντα, μελωδίες που δίνουν ένα σκοτεινό αίσθημα στα κομμάτια, τα χαρακτηριστικά φωνητικά με τους βρυχηθμούς και τις Black Metal κραυγές και τα solos με το χαοτικό τους ήχο που μας θυμίζουν τις επιρροές τους από τα 90’s, χωρίς να αφαιρούν όμως το προσωπικό στίγμα της μπάντας.

Τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα και δεν είναι μονότονα, κάτι που συμβαίνει συχνά στο συγκεκριμένο είδος, καθώς υπάρχει μία μίξη από γρήγορα, αργά αλλά και mid tempo σημεία και δεν ακούς συνέχως μόνο γρήγορα blast beats αλλά η εναλλαγή των ρυθμών είναι συνεχής δίνοντας στα κομμάτια μία “άγρια” αίσθηση και διατηρώντας ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατή.

Ο συγκεκριμένος δίσκος λοιπόν είναι καλός και μετά το πέρας των 26 λεπτών που διαρκεί, έχεις την αίσθηση ότι δεν “χόρτασες” και θέλεις να τον ξανακούσεις. Αποτελεί μία αξιόλογη πρόταση για όσους θέλουν το Death Metal τους απρόβλεπτο και σκοτεινό.

Βαθμολογία: 7/10

Νίκος Μανούσης

https://nuclearwarnowproductions.bandcamp.com/album/tragos

Αφήστε μια απάντηση