Οι VORNA θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Aamunkoi» τον Απρίλιο – Το πρώτο single «Hiljaisuus Ei Kestä» κυκλοφορεί τώρα.

You are currently viewing Οι VORNA θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Aamunkoi» τον Απρίλιο – Το πρώτο single «Hiljaisuus Ei Kestä» κυκλοφορεί τώρα.

Το φινλανδικό Melancholic/Melodic Metal σχήμα VORNA, έδωσε στη δημοσιότητα το «Hiljaisuus Ei Kestä», το πρώτο single του επερχόμενου άλμπουμ «Aamunkoi», που θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου μέσω της Lifeforce Records.

Οι VORNA σχολιάζουν σχετικά με το κομμάτι: «Το ‘Hiljaisuus Ei Kestä’ (Silence Never Lasts) λειτούργησε ως δοχείο για τα αρχικά συναισθήματα που ξύπνησαν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της επίθεσης του Πούτιν στην Ουκρανία. Η ανθρωπότητα δεν μαθαίνει ποτέ και πάντα υπάρχει κάποιος που γεμίζει το κενό και διαλύει την ειρήνη που είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε δεδομένη.»

To ξώφυλλο είναι δημιουργία του Petri Lampela

Η μουσική των VORNA είναι τόσο μελαγχολική όσο και μεγαλειωδώς ζοφερή. Δεν είναι περίεργο που το συγκρότημα έχει ήδη περιοδεύσει ή παίξει συναυλίες με τους INSOMNIUM, WINTERSUN, KALMAH, THYRFING και WHISPERED. Το σεξτέτο από τη Φινλανδία, ενεργό από το 2008, εισβάλλει με έναν μεγαλοπρεπή Metal ήχο που διαθέτει επίσης Symphonic και Folk πινελιές.

Το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος ξεχωρίζει για την αυτονόητη, αναπνέουσα μουσικότητά του. Οι στίχοι παρουσιάζονται και πάλι στη φινλανδική μητρική γλώσσα των μουσικών και υποστηρίζουν τον μυθικό χαρακτήρα των κομματιών. Ο τίτλος του άλμπουμ δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχα επιλεγμένος. Το «Aamunkoi» μπορεί να μεταφραστεί ως «Aurora». Στη λογοτεχνία, αυτό σημαίνει «Η αυγή». Στον μακρινό βορρά, απ’ όπου κατάγονται οι VORNA, αυτό είναι επίσης το όνομα για το φαινόμενο του πολικού φωτός. Και στις δύο ερμηνείες παίζουν ρόλο το σκοτάδι και η χάρη. Η έκπληξη και ο φόβος μπορούν επίσης να συσχετιστούν. Δεν μπορούν όλα να συλληφθούν και να κατανοηθούν με σαφήνεια. Πολλά παραμένουν στο αόριστο και στους ενδιάμεσους τόνους. Έτσι κλείνει ο κύκλος προς το Melancholic Metal των έξι Φινλανδών και τη φυσιολατρική τους αντίληψη για την τέχνη.

Σε σύγκριση με το ντεμπούτο «Ajastaika» (2013), το δεύτερο άλμπουμ «Ei Valo Minua Seuraa» (2015) και το ντεμπούτο στη Lifeforce Records, «Sateet Palata Saavat» (2019), οι VORNA ξεπερνούν τους εαυτούς τους στο «Aamunkoi». Όλα τα τραγούδια ακούγονται απίστευτα πολύπλευρα, τονισμένα και πάνω απ’ όλα ατμοσφαιρικά.

Η ζοφερή συναισθηματικότητα και οι ωραίες μελωδικές γραμμές του τέταρτου άλμπουμ του συγκροτήματος έλκουν τα μάγια τους. Το αντιθετικό παιχνίδι μεταξύ των προωθημένων επιθέσεων και της εύθραυστης ατμόσφαιρας, που φτάνει βαθιά, έχει διαρκή αποτελέσματα και εντυπωσιάζει.

Οι VORNA σχολιάζουν για το άλμπουμ: «Η ζωή είναι πεπερασμένη, απρόβλεπτη και άδικη. Το κύριο θέμα του άλμπουμ είναι η επιβίωση στον αβέβαιο κόσμο, όπου οι τυχεροί που καταφέρνουν να γίνουν μάρτυρες μιας νέας ημέρας έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον – όσο ακόμα μπορούν. Μουσικά, το ‘Aamunkoi’ είναι η πιο μελωδική δουλειά των VORNA μέχρι σήμερα και έχουμε για άλλη μια φορά διευρύνει τον μουσικό μας ορίζοντα προς νέες κατευθύνσεις σε κάθε όργανο.»

Λίστα κομματιών:

  1. Hiljaisuus ei kestä
  2. Harva päättää hyvästeistään
  3. Valo
  4. Aika pakenee
  5. Kallioilla
  6. Muualle
  7. Raja
  8. Meri
  9. Aamunkoi

Μπορείτε να ακούσετε το «Hiljaisuus Ei Kestä» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση