Οι SIGH αποκαλύπτουν το δεύτερο τραγούδι «A Victory Of Dakini» από το επερχόμενο live άλμπουμ τους «Live: Eastern Forces Of Evil 2022».

You are currently viewing Οι SIGH αποκαλύπτουν το δεύτερο τραγούδι «A Victory Of Dakini» από το επερχόμενο live άλμπουμ τους «Live: Eastern Forces Of Evil 2022».

Μετά την ανακοίνωση του νέου live άλμπουμ του συγκροτήματος, «Live: Eastern Forces Of Evil 2022» και του πρώτου single «Mayonaka Νo Kaii», οι Ιάπωνες θρύλοι του Black/Avant-garde Metal SIGH, παρουσίασαν ένα live βίντεο για το «A Victory Of Dakini», το δεύτερο single του επερχόμενου άλμπουμ τους. Το «Live: Eastern Forces Of Evil 2022», θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου μέσω της Peaceville Records.

Το τραγούδι προέρχεται από το οραματικό άλμπουμ του συγκροτήματος «Scorn Defeat», το οποίο θα παρουσιάσει ολόκληρο, αργότερα φέτος στο Damnation Festival του Ηνωμένου Βασιλείου. Το τραγούδι, μας θυμίζει τις απαρχές της μπάντας και εξερευνά το πιο πρωτόγονο στυλ τους που θα εξελισσόταν στον ολοκληρωμένο ήχο των SIGH που γνωρίζουμε σήμερα.

Το τραγούδι περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία της ιαπωνικής θεάς Dakini που ιππεύει πάνω σε μια λευκή αλεπού, σύμφωνα με τη βουδιστική θρησκεία. Το Kujaku-Ou είναι ένα ιαπωνικό manga που δημοσιεύτηκε γύρω στο 1988 – 1991 και σε αυτό υπήρχε πολύς ανατολίτικος αποκρυφισμός και ήταν συχνά η έμπνευση πίσω από το πρώιμο υλικό των SIGH. Αρχικά η Dakiki είναι μια θεά από την Ινδία που έτρωγε ανθρώπινη σάρκα, ωστόσο στην Ιαπωνία θεωρείται η θεά της σεξουαλικής λαγνείας.

Η Mirai εξηγεί: «Το ‘A Victory of Dakini’ είναι το εναρκτήριο κομμάτι του ντεμπούτο άλμπουμ μας ‘Scorn Defeat’. Πιστεύω ότι το πρώτο κομμάτι του πρώτου άλμπουμ είναι κάτι ξεχωριστό για τις περισσότερες μπάντες, και αυτό ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Φυσικά το τραγούδι είναι πολύ πιο πρωτόγονο και απλό από αυτό που κάνουμε σήμερα, αλλά προφανώς έχει μια μαγική αίσθηση, την οποία δεν θα ξαναπιάσουμε ποτέ. Η Dakini είναι μια θεά που ιππεύει πάνω σε μια λευκή αλεπού στον Βουδισμό. Έγραψα αυτό το τραγούδι εμπνευσμένος από ένα ιαπωνικό manga, το ‘Kujaku-ou’.»

Το «A Victory Of Dakini» ξεκινάει τη ζωντανή εμφάνιση με δυσοίωνες ψαλμωδίες πριν ξεκινήσει το χαρακτηριστικό Death Metal σερνάρισμα των SIGH, που φέρνει στο προσκήνιο κάθε είδους απόκοσμες οντότητες. Το ίδιο το τραγούδι είναι ένα αριστουργηματικό μείγμα της ιαπωνικής κουλτούρας με την γωνιώδη ακρίβεια του Death Metal, ένα στυλ που βελτιωνόταν μόνο με κάθε κυκλοφορία μέχρι και το «Shiki» του 2022.

Με έναν τίτλο που παραπέμπει στην αρχική underground live κυκλοφορία του συγκροτήματος «The Eastern Force of Evil» (1997), αυτή η νέα εμφάνιση που καταγράφηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία περιλαμβάνει το line-up του ιδρυτή & mainman Mirai Kawashima στο μπάσο/φωνητικά, την Dr. Mikannibal στα φωνητικά/σαξόφωνο, τον Nozomu Wakai στην κιθάρα και τον Takeo Shimoda στα τύμπανα.

Οι SIGH σχηματίστηκαν το 1989/90, με τους Mirai Kawashima, Satoshi Fujinami & Kazuki Ozeki. Μετά από τα πρώτα demos, ο Shinichi Ishikawa προστέθηκε στο συγκρότημα. Μετά από αυτή την αλλαγή, οι SIGH ξεκίνησαν να ηχογραφούν το αριστουργηματικό ντεμπούτο «Scorn Defeat» για την Deathlike Silence Productions του τότε κιθαρίστα των MAYHEM Euronymous, με αποτέλεσμα να γίνουν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σεβαστές εξαγόμενες Metal μπάντες της χώρας. Με ένα ταξίδι στο παράξενο και το ψυχεδελικό, ενσωματώνοντας ένα ολόκληρο εκλεκτικό μείγμα από είδη και πειραματισμούς σε όλη τους την καριέρα, οι SIGH παρέμειναν μια ζωτική δημιουργική δύναμη στον χώρο της πρωτοπορίας. Ωστόσο, στον πυρήνα τους, παρέμειναν πάντα πιστοί στις ρίζες του old school Metal και το άλμπουμ «Shiki» του 2022 αποτέλεσε μια νέα κορυφαία στιγμή για το συγκρότημα , συμπυκνώνοντας όλα όσα ήταν αξιαγάπητα για τους SIGH, με ένα τέλειο μείγμα στυλ και μια δόση ανατολίτικου αέρα.

Λίστα τραγουδιών:

 1. Touji no Asa
 2. A Victory of Dakini
 3. Purgatorium
 4. The Transfiguration Fear
 5. Kuroi Kage
 6. Shingontachikawa
 7. Mayonaka no Kaii
 8. Shoujahitsumetsu
 9. The Soul Grave
 10. Introitus
 11. Inked in Blood
 12. Me-Devil
 13. Satsui
 14. Evil Dead

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live βίντεο για το «A Victory Of Dakini» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση