Ανταπόκριση: Shinigami, Social Scream, Jehovah On Death (Nomads, Αθήνα, Ελλάδα – 12/1/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Shinigami, Social Scream, Jehovah On Death (Nomads, Αθήνα, Ελλάδα – 12/1/2024)

Συναυλία: Shinigami, Social Scream, Jehovah On Death
Μέρος: Nomads, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 12 Ιανουαρίου 2024
Ανταποκριτής: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογράφος: Κώστας Μπουντούκος

Πριν μερικές ημέρες είχε δημοσιευτεί ένα άρθρο σχετικά με τον αριθμό των metal συγκροτημάτων σε κάθε χώρα ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ο αρθρογράφος κατέληγε εκφράζοντας την απορία πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα που η metal είναι στο περιθώριο (από ΜΜΕ, πλειοψηφία κόσμου κτλ) να υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες.

Την απάντηση την γνώριζα και την Παρασκευή επιβεβαιώθηκα στο live των SHINIGAMI με καλεσμένους τους SOCIAL SCREAM και JEHOVAH ON DEATH. Εκείνο το βράδυ είδα πολλούς νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό που γουστάρουν με μεράκι και πάθος χωρίς να περιμένουν κάποιο χρηματικό όφελος ή δόξα. Ίσα ίσα που μάλλον μπαίνουν και μέσα αφού για παράδειγμα ο Βλάσης Διαμαντάκος, ο τραγουδιστής και ιδρυτής των SOCIAL SCREAM έκανε αυθημερόν το ταξίδι Σπάρτη – Αθήνα  – Σπάρτη για να παίξει. Επίσης είδα τους θεατές που είχαν γεμίσει τον μικρό αλλά ζεστό χώρο του Nomads στο Θησείο να παθιάζονται και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους με αυτό που μας παρουσίασαν τα συγκοτήματα.

Η αρχή έγινε με τους μυστηριακούς JEHOVAH ON DEATH, τους occult rockers Αθηναίους με την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία με την οποία δένουν την ατμοσφαιρική μουσική τους που συνδυάζει αρκετά υποείδη, από γρήγορο rock μέχρι και μελωδικό black death metal. Αναμφίβολα ξεχώρισα την παρουσία της τραγουδίστριας η οποία ως άλλη ματωμένη Παναγία κυριάρχησε στη μικρή σκηνή του Nomads ενώ κάποια στιγμή κατέβηκε στο κοινό για να μας μυήσει στη μυστηριακή τους κάστα ζωγραφίζοντας με «αίμα» έναν σταυρό στα μέτωπα των θεατών. Ουσιαστικά μας παρουσίασαν όλη τους τη δισκογραφία που αποτελείται από δύο EP, το «Blood Madonna» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022 και το πιο πρόσφατο «Heart of Guilt».

Setlist

 1. Lo, Behold
 2. Heart Of Guilt
 3. Let Me Die (And Die Of Love)
 4. Dead Hours
 5. Blood Madonna
 6. Deathwish (A Christian Death cover)
 7. Wherein Converge Sad Destinations

Επόμενοι στη σειρά οι SOCIAL SCREAM του Διαμαντάκου  οι οποίοι παίζουν ένα κλασικό Heavy Metal γεμάτο από riffs και ξεκάθαρη την επιρροή της αντίστοιχης αμερικανικής σχολής. Μας παρουσίασαν ένα ουσιαστικά best of setlist αφού συμπεριέλαβαν τραγούδια και από τα 4 άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει. Από το πρώτο «Epiclesis» το 2014 μέχρι το φρέσκο «Δεινόν Εστί» το 2022. Μιλάμε ξεκάθαρα για την μπάντα του Διαμαντάκου που είναι η ψυχή της, είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και αστειευόταν συχνά πυκνά με τον κόσμο και με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Πέραν του Διαμαντάκου, εντύπωση μου έκανε και ο κιθαρίστας Γιώργος Τζάθας που λίγο ακόμα και θα έφευγε από το Nomads χωρίς αυχένα. Ξεχώρισα το «Unblood» με την εξαιρετική μελωδική του γραμμή και τις επιβλητικές κιθάρες. Τέλος, στη θεματολογία κυριαρχούσε η κοινωνικοπολιτική κατάσταση που βιώνουμε.

Setlist

 1. Faith
 2. Prison Of Freedom
 3. Social Scream
 4. Smell The Demon
 5. DNA Eternal
 6. Unblood
 7. Connect
 8. Truth Divider
 9. Luna Dark

Μετά από την απαραίτητη διακοπή στη σκηνή ανέβηκαν οι εξαμελείς hard rockers SHINIGAMI (στην Ιαπωνική κουλτούρα είναι πλάσματα του σκότους που καλούν τους ανθρώπους προς τον θάνατο) που πραγματικά γέμισαν κάθε εκατοστό της σκηνής. Αναμφίβολα πιο γεμάτος ήχος αφού υπήρχαν και πλήκτρα, δύο κιθάρες και η ζεστή φωνή της τραγουδίστριας Βασιλικής που τελικά το «είχε» και το επικοινωνιακό κομμάτι…!  Η αλήθεια είναι ότι ο ήχος στο χώρο δεν αναδείκνυε τη φωνή της αφού σε αρκετά σημεία χανόταν μεταξύ μπάσου και ντραμς. Πέρυσι ηχογράφησαν ξανά 4 τραγούδια από το άλμπουμ τους «Back From The Dead» ενώ συμβολή σε αυτό είχε και ο Θεός της metal Bob Katsionis. Πότε hard rock, πότε metal πότε πιο μελωδικοί οι SHINIGAMI έδωσαν το στίγμα τους και φάνηκε ότι δεν επαναπαύονται και δοκιμάζουν πραγματάκια. Στα θετικά της εμφάνισής τους η χημεία που είχαν μεταξύ τους τόσο στο παίξιμο όσο και στο παιχνίδι μεταξύ των τραγουδιών.

Setlist

 1. Oblivion
 2. Brimstone
 3. Delete
 4. Nothing Left
 5. Heavy Metal Brothers
 6. Eternal Warrior
 7. Medusa
 8. Rainbow Demon (URIAH HEEP cover)
 9. A Tale To Remember
 10. The Road Is Mine
 11. Strike Me Down
 12. King Of The Mountains

 Συνολικά μιλάμε για μία πολύ όμορφη βραδιά με 3 κεφάτες και δημιουργικές μπάντες που τα έδωσαν όλα. Ο χώρος μικρός αλλά επαρκής και ο ήχος τηρουμένων των αναλογιών ήταν αρκετά καλός.

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση