Ο συνιδρυτής και μπασίστας των SAINT VITUS, Mark Adams, πέθανε σε ηλικία 64 ετών. RIP

You are currently viewing Ο συνιδρυτής και μπασίστας των SAINT VITUS, Mark Adams, πέθανε σε ηλικία 64 ετών. RIP

Ο συνιδρυτής και αρχικός μπασίστας των SAINT VITUS, Mark Adams, πέθανε σε ηλικία 64 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο Adams διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 2018.

Ο κιθαρίστας των SAINT VITUS, Dave Chandler, επιβεβαίωσε τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε ποτέ να γράψω. Το έμαθα χθες το βράδυ. Δεν μπορώ να το πω δυνατά. Είμαι συντετριμμένος που πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο καλύτερος φίλος μου και συνιδρυτής των SAINT VITUS, Mark Adams, απεβίωσε. Οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, καθώς δεν έχω μιλήσει ακόμα με την οικογένεια. Μας άφησε στις 23 Μαΐου 2023 ειρηνικά στον ύπνο του. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με οποιονδήποτε από την οικογένεια για να μάθω περισσότερα.

Ο Μαρκ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Ήταν ευγενικός με όλους, ακόμη και με εκείνους που τον αδίκησαν. Ποτέ δεν είχε μια κακή λέξη να πει για κανέναν. Πάντα έβρισκε το καλό σε όλα, όσο άσχημα κι αν ήταν. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος για να είσαι κοντά του. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

Ο Θεός να σε ευλογεί αγαπημένε μου φίλε. Σε αγαπώ.

Mark Anthony Adams. 1958 – 2023.»

Δημιουργημένοι το 1978 υπό το όνομα TYRANT – οι θρύλοι του Doom Metal άλλαξαν το όνομά τους σε SAINT VITUS το 1981 και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1984. Ο Adams συμμετείχε σε κάθε κυκλοφορία των VITUS εκτός από το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους και το «Saint Vitus» του 2019.

Ο Adams απουσίαζε από τις πρόσφατες περιοδείες των SAINT VITUS λόγω της ασθένειάς του. Το μπάσο του συγκροτήματος έχει αναλάβει ο πρώην μπασίστας των CROWBAR και νυν των DOWN, Pat Bruders.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Χαρακτηρίζεται κυρίως από το τρέμουλο των χεριών, την ανισορροπία κατά το περπάτημα και τη συνεχή ακούσια νευρικότητα του σώματος.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά τα φάρμακα, η χειρουργική επέμβαση και η διεπιστημονική διαχείριση μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Rest In Peace, Mark …
Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους φίλους του Mark Adams …

Αφήστε μια απάντηση