Οι PESTILENCE επαναηχογραφούν κλασικά τους τραγούδια για το Best-Of άλμπουμ «Levels Of Perception».

You are currently viewing Οι PESTILENCE επαναηχογραφούν κλασικά τους τραγούδια για το Best-Of άλμπουμ «Levels Of Perception».

Οι Ολλανδοί βετεράνοι του Death Metal PESTILENCE, ηχογράφησαν εκ νέου δώδεκα κλασικά τραγούδια από την 38χρονη καριέρα τους για ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Levels Of Perception». Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου μέσω της Agonia Records, ενώ θα προηγηθεί μια headlining περιοδεία τριών εβδομάδων στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου.

Ο Patrick Mameli – του οποίου η φωνή, η κιθάρα και οι συνθετικές ικανότητες αποτελούν το σήμα κατατεθέν των PESTILENCE – θεωρεί ότι το «Levels Of Perception» είναι μια απόδειξη του ρόλου της μπάντας στην εξέλιξη του Death Metal. «Πάντα ήθελα να κάνω ένα best-of άλμπουμ, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι έχω πετύχει κάτι στο παρελθόν- κάτι που εξακολουθεί να έχει αξία και σήμερα», σκέφτεται ο Mameli. «Το να είμαι σε θέση να επιλέξω από τραγούδια που συνέθεσα στο μακρινό παρελθόν, μεταφέροντάς τα στο τώρα, με τη σύνθεση των ηχογραφήσεων που αποτελούνταν από τους Michiel van der Plicht (τύμπανα), Rutger van Noordenburg (κιθάρα) και Joost van der Graaf (μπάσο) – το θεώρησα ότι αυτό είχε μεγάλη αξία και απόλυτη σπουδαιότητα.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Peter Suchy

Η επαναηχογράφηση των κομματιών όχι μόνο κατάφερε να τους δώσει νέα πνοή – κατά το ήμισυ χάρη στη νέα σύνθεση και κατά το άλλο ήμισυ εφαρμόζοντας λεπτές αλλαγές που αντανακλούν το ώριμο όραμα του Mameli και την εκλεπτυσμένη με την εμπειρία ετών αισθητική – αλλά και τα ξεχωρίζει από τις φτηνές, χωρίς φαντασία συλλογές, ενοποιώντας τον ήχο του άλμπουμ όπως αρμόζει σε μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία. «Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ‘Levels Of Perception’. Γιατί; Επειδή αυτό συνέβη με τα τραγούδια», εξηγεί ο Mameli. “Εκτελούνται από διαφορετικούς μουσικούς, με τις δικές τους απόψεις, μουσικές ικανότητες και ερμηνείες, φωτίζοντάς τα με ένα νέο φως. Οπότε εδώ είμαστε με το νέο ‘Levels Of Perception’.»

Τα ντραμς για το «Levels Of Perception» ηχογραφήθηκαν από τον Michiel van der Plicht το 2021, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης που πραγματοποιήθηκε στο T Paard (Χάγη, NL). «Αυτά τα ηχογραφημένα κομμάτια ντραμς ήταν τόσο φοβερά που απλά έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουμε, τελειοποιώντας τις κιθάρες και το μπάσο», σχολιάζει ο Mameli. Αυτές και άλλες επανεγγραφές έγιναν με το Reaper πίσω από την κονσόλα στο στούντιο On Duty του van der Plicht στο Mijdrecht, NL. Ο τελευταίος έκανε την επεξεργασία, τη μίξη και το mastering του άλμπουμ. «Άρχισα να συνειδητοποιώ, μετά την ηχογράφηση του ‘Exitivm’, ότι όταν μπορείς να κάνεις επεξεργασία, μίξη και mastering μόνος σου, ο έλεγχος του δικού σου προϊόντος είναι πολύ μεγαλύτερος, μέσω της ειλικρίνειας και του πάθους για τις δικές σου συνθέσεις- αντί να προσλαμβάνεις έναν μηχανικό που δεν έχει αίσθηση της μουσικής σου», καταλήγει ο frontman των PESTILENCE.

Λίστα τραγουδιών:

 1. Horror Detox
 2. Mvlti Dimensional
 3. Mobvs Propagationem
 4. Sinister
 5. Dehydrated
 6. Dominatvi Svbmissa
 7. Land of Tears
 8. Necromorph
 9. Deificvs
 10. Twisted Truth
 11. Sempiternvs
 12. Ovt of the Body

Αφήστε μια απάντηση