Οι ON THORNS I LAY δημοσιεύουν βίντεο για το νέο τους single «Thorns Of Fire».

You are currently viewing Οι ON THORNS I LAY δημοσιεύουν βίντεο για το νέο τους single «Thorns Of Fire».

Οι ON THORNS I LAY είναι αιώνιοι «μοιρολάτρες». Για πάνω απο 20 χρόνια δημιουργούν ιστορίες απώλειας και απόγνωσης. Στο νέο single από το επερχόμενο ομώνυμο άλμπουμ τους, προειδοποιούν για την αποκάλυψη που πρόκειται να έρθει και είναι τόσο ισχυρή, που ίσως είναι πολύ αργά για να ξεφύγουμε.

Το «Thorns Of Fire» είναι το μεγάλο φινάλε του νέου-ομώνυμου άλμπουμ της μπάντας, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023 μέσω της Season Of Mist. Το τραγούδι μας αφήνει με μια σκοτεινή και καταθλιπτική απεικόνιση των τελευταίων ημερών μας. Τα κύμβαλα σκάνε με την επικείμενη δύναμη της ανερχόμενης παλίρροιας, ενώ τα riffs πέφτουν σαν όξινη βροχή, καθώς αντιμετωπίζουμε τον αναπόφευκτο θάνατό μας.

«Το ‘Thorns Of Fire’ μιλάει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η ανθρωπότητα εναντίον του σπόρου της ζωής», λέει το συγκρότημα.

Στα μισά της σχεδόν οκτάλεπτης διάρκειάς του, το «Thorns Οf Fire» βυθίζεται σε ένα ζοφερό ορχηστρικό ιντερλούδιο. Δυσοίωνο φλάουτο στροβιλίζεται ανάμεσα σε ζοφερά τσιμπήματα του ταμπουρά του Χρήστου Δραγαμεστιάνου, μέχρι ο τραγουδιστής Peter Miliadis να καταπιεί τη σχεδόν σιωπή με την ανίερη κόλαση του Death γρυλίσματος του.

«Εμείς οι άνθρωποι αψηφούμε τους τρόπους και τους νόμους της Φύσης», σχολιάζει το συγκρότημα, «αλλά δεν θα ξεφύγουμε από την οργή και την εκδίκησή της!»

Οι ON THORNS I LAY ξεκίνησαν ως μια Death Metal μπάντα μαζί με άλλες cult μπάντες στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όπως οι ROTTING CHRIST, SEPTICFLESH, NECROMANTIA, NIGHTFALL και άρχισαν να διαδίδουν το όνομά τους στην τοπική και παγκόσμια underground σκηνή.

‘Έχουν κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ μέχρι στιγμής όπως τα «Orama», «Crystal Tears» και «Aegean Sorrow» κερδίζοντας μεγάλους επαίνους. Η μπάντα έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι DREAM THEATER, IN FLAMES, ANATHEMA, AMORPHIS, KATATONIA, ROTTING CHRIST, TIAMAT, THE GATHERING, SATYRICON, SEPTICFLESH και πολλούς άλλους. Το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας «Threnos» (2020) ακολούθησε το μονοπάτι του ατμοσφαιρικού, αλλά και συναισθηματικού Doom Death Metal – αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες και αντιπροσωπεύοντας για άλλη μια φορά τον ήχο-σήμα κατατεθέν της μπάντας. Οι ON THORNS I LAY συνεχίζουν να αφηγούνται πυκνές ιστορίες απώλειας και απόγνωσης.

Μετά τη μίνι περιοδεία τους στις χώρες της Βαλτικής με τους ROTTING CHRIST το 2022, οι ON THORNS I LAY ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του δέκατου άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Fallen from Grace
  2. Newborn Skies
  3. Crestfallen
  4. Among the Wolves
  5. Raise Empires
  6. Thorns of Fire

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Thorns Of Fire» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση