Οι NYRST αποκαλύπτουν το νέο τους single «Hrímvíti».

You are currently viewing Οι NYRST αποκαλύπτουν το νέο τους single «Hrímvíti».

Οι κάτοικοι της Ισλανδίας περιμένουν με αγωνία τα νέα για την πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Fagradalsfjall, θέτοντας σε κατάσταση αναστάτωσης την πόλη Grindavik, με τους 4.000 κατοίκους της να έχουν απομακρυνθεί. Ταυτόχρονα, το επερχόμενο άλμπουμ των NYRST, «Völd», αντικατοπτρίζει αυτή την ένταση της πραγματικής ζωής, αντλώντας έμπνευση από τη διαρκή ηφαιστειακή απειλή της Ισλανδίας. Ο ίδιος ο τίτλος, που σημαίνει «δύναμη, ενέργεια ή ισχύς», συμπυκνώνει την επικείμενη βία, που αντηχεί στις σκοτεινές μελωδίες και τα έντονα φωνητικά της σύνθεσης των NYRST, με τον Snæbjörn στα φωνητικά, τους Eysteinn και Davíð στις κιθάρες, τον Egill στο μπάσο και τον Sveinbjörn στα τύμπανα.

Καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ πλησιάζει, η Dark Essence Records έδωσε στη δημοσιότητα το νέο single των NYRST, με τίτλο «Hrímvíti», το οποίο εντείνει τη μελαγχολική απειλή του άλμπουμ και αντανακλά τη δύναμη των απρόβλεπτων ηφαιστείων της Ισλανδίας. Το «Völd», που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμο σε CD, Digital και Lava Smash Vinyl, καθώς και σε κασέτα.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Nightjar Adam Burke

Οι NYRST, επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη μουσική ικανότητα από την αρχή της καριέρας τους, αρνούνται να επαναπαυτούν στις δάφνες του παρελθόντος, πλήρως αφοσιωμένοι στην επέκταση και εξέλιξη των ψυχρών, απόκοσμων και άγονων ηχοτοπίων τους, όπως αποδείχθηκε στο ντεμπούτο τους «Orsök» το 2020 και συνεχίζεται με το επερχόμενο «Völd».

Tο συγκρότημα εξηγεί: «Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο στην καριέρα μας ως συγκρότημα. Έχουμε εξελιχθεί πολύ ως μουσικοί από την κυκλοφορία του ‘Orsök’ και ακολουθήσαμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο γράψιμο και τη σύνθεση. Πρόθεσή μας ήταν να φέρουμε όλα τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης δουλειάς μας και να εφαρμόσουμε νέες ιδέες μαζί με ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε ένα πολύ πιο βαρύ, ζοφερό αλλά μελωδικό άλμπουμ.»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Völd
  2. Sundra skal sálu
  3. Hrímvíti
  4. Fjallið andar
  5. Eilíft eldhaf
  6. Drottnari nafnlausra guða
  7. Af fjarri ströndum

Μπορείτε να ακούσετε το «Hrímvíti» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση