Nightrage – Studio Report 2020

You are currently viewing Nightrage – Studio Report 2020

Κείμενο: Μάριος Ηλιόπουλος

Καθώς όλοι μας αντιμετωπίζουμε αυτές τις αλλοπρόσαλλες καταστάσεις με τη πανδημία του Covid 19, ως NIGHTRAGE αποφασίσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να ηχογραφήσουμε ένα καινούριο άλμπουμ. Αυτή τη φορά επιλέξαμε να επιστρέψουμε πίσω σε γνώριμα εδάφη και να ηχογραφήσουμε τα ντραμς εκεί που ξεκινήσαμε ως συγκρότημα, στα περίφημα Studio Fredman, με ηχολήπτη το φίλο μας και γκουρού του μελωδικού Death Metal ήχου, Fredrik Nordstrom!

θεώρησα ότι ήταν μια πολύ καλή χρονική στιγμή να δώσω στον ντράμερ μας Dino την ευκαιρία και την εμπειρία να δουλέψει με έναν από τους καλύτερους παραγωγούς στον κόσμο αναφορικά με τον μέταλ ήχο. Ως ντράμερ, έχει ήδη πολύ καλές συστάσεις από γνωστούς μουσικούς στον χώρο, και όχι μόνο.  Είναι το πρώτο άλμπουμ των NIGHTRAGE στο οποίο ο Dino συμμετέχει στις ηχογραφήσεις των τυμπάνων, έχοντας παράλληλα την τύχη να δουλέψει με τον τεράστιο Fredrik Nordstrom! Είμαι σίγουρος ότι είναι η απόλυτη συνταγή επιτυχίας!


Ημέρα 1η – 7 Αυγούστου 2020

Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο στούντιο μετά από ένα μακρύ ταξίδι με λεωφορείο. Αφού πρώτα συναντήσαμε το φίλο Peter, ο οποίος μας δάνεισε το ταμπούρο του για την ηχογράφηση κατευθυνθήκαμε στα περίφημα Studio FREDMAN, αρκετά έξω απο την πόλη του Γκέτεμποργκ. Ύστερα από λίγη ώρα έφτασε στο στούντιο ο Fredrik για να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις! Η αίσθηση του να τον συναντάω μετά απο τόσο καιρό, ήταν πραγματικά ξεχωριστή. Στην αρχή προηγήθηκε η ρύθμιση των τυμπάνων και ο έλεγχος του ήχου και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Dino είχε ηχογραφήσει τέσσερα ολοκληρωμένα τραγούδια, κάνοντας ελάχιστα λάθη! Ο Fredrik έδειχνε ενθουσιασμένος με την απόδοση του Dino αλλά και με τις καινούριες μας συνθέσεις!


Ημέρα 2η – 8 Αυγούστου 2020

Τη δεύτερη μέρα ηχογραφήσαμε τρία ολοκληρωμένα τραγούδια και η απόδοση του Dino παρέμεινε άψογη, για μία ακόμη φορά! Ο ήχος των ντραμς που έφτιαξε ο «μαέστρος» Fredrik ήταν δυναμικός και καθαρός, ταιριάζοντας απόλυτα με τις συνθέσεις μας. Αργά το απόγευμα, μας επισκέφθηκε στο στούντιο ο Soren (ο νέος drummer των DREAM EVIL), όπου και μαγειρέψαμε ένα γεύμα για όλους. Ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή ύστερα από μία εξουθενωτική ημέρα ηχογραφήσεων…


Ημέρα 3η – 9 Αυγούστου 2020

Την τελευταία μέρα ο Dino ηχογράφησε τέσσερα τραγούδια και ολοκλήρωσε την αποστολή του πλήρους ηχογράφησης ολόκληρου του δίσκου σε 3 μέρες! Πραγματικά, ο παίκτης μας  τα έδωσε όλα τη τελευταία μέρα με ένα τελικό αποτέλεσμα πλήρως ικανοποιητικό! Νιώσαμε ότι to συναίσθημα και τα κοφτά χτυπήματά του, πραγματικά απογείωσαν τα νέα μας τραγούδια! Ο Fredrik ήταν τόσο ευχαριστημένος με την απόδοση του Dino στα ντραμς, που είπε οτι πιστεύει οτι είναι ένας από τους δέκα καλύτερους drummer που ηχογράφησαν ποτέ στα Studio Fredman! Μείναμε πραγματικά άφωνοι!!

Κάποια λόγια απο τον Dino:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με ένα τόσο θρυλικό παραγωγό όπως ο Fredrik Nordstrom. Ο Μάριος είχε δουλέψει μαζί του για κάποια χρόνια στο παρελθόν. Περίπου 22 χρόνια πριν ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκανε, αν δεν κάνω λάθος, στις μέρες των EXHUMATION. Στις τωρινές ηχογραφήσεις περάσαμε φανταστικά και είχαμε μερικές πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Fredrik, πίνοντας μπύρες τα βράδια και μιλώντας για το metal και τη ζωή γενικότερα. Ανυπομονούμε να αρχίσουμε τις ηχογραφήσεις των υπόλοιπων οργάνων, τη μίξη και την παραγωγή του νέου άλμπουμ με τον Fredrik στις αρχές Νοεμβρίου.

Κείμενο: Μάριος Ηλιόπουλος
Φωτογραφίες & Βίντεο: Μάριος Ηλιόπουλος
Μετάφραση/Απόδοση στα Ελληνικά: Θεόδωρος Απέργης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Μιχάλης Δημητρόπουλος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Ημερομηνία: 10 Οκτωβρίου 2020
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: NIGHTRAGE – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2020 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση