Οι MOONSHADE κυκλοφορούν το νέο τους single «Valley Of Dying Stars».

You are currently viewing Οι MOONSHADE κυκλοφορούν το νέο τους single «Valley Of Dying Stars».

Οι Πορτογάλοι Melodic Death Metallers MOONSHADE, κυκλοφόρησαν το νέο τους single, «Valley Of Dying Stars». Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας «As We Set The Skies Ablaze», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου.

Τα ντραμς γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τον Diogo Mota (GAEREA). Τα γυναικεία φωνητικά ηχογραφήθηκαν από τη Sandra Oliveira (BLAME ZEUS, PERENNIAL DAWN). Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Afonso Aguiar (Titanforged Productions).

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Credo Quia Absurdum

Βαθιά εμπνευσμένο από το Μανιφέστο Ράσελ-Αϊνστάιν κατά της οπλοποίησης της πυρηνικής τεχνολογίας, αποτελεί ταυτόχρονα ύμνο διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας και των απειλών του Βλαντιμίρ Πούτιν για πυρηνική επίθεση, αλλά και μια ζοφερή προειδοποίηση για τις τρομερές συνέπειες ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην πυρηνική εποχή. Μια λέξη το συνοψίζει στην εντέλεια: «αποπυρηνικοποίηση».

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΑΣ

Περίπου τρεις μήνες μετά την ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε στον κόσμο την ευθραυστότητα της πυρηνικής αντιπαράθεσης.

Πριν από δεκαετίες, μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της Ιστορίας συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο όπλο που γνωρίζει ο Άνθρωπος. Το Πρόγραμμα Μανχάταν, με επικεφαλής τον J. Robert Oppenheimer, έφερε την πυρηνική εποχή με την εφεύρεση της ατομικής βόμβας.

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ο κόσμος είδε μια άνθηση της πυρηνικής τεχνολογίας. Ενώ πολλές μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα όπλα, τα πυρηνικά αποθέματα, η αναβαθμισμένη πυραυλική τεχνολογία και η εφεύρεση της θερμοπυρηνικής βόμβας υδρογόνου ανέβασαν σημαντικά την ήδη μόλις κατανοητή καταστροφική ισχύ που παρατηρήθηκε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Σήμερα, ο κόσμος ζει αναμφισβήτητα πιο ειρηνικά, αλλά υπό την απειλή ενός γεμάτου όπλου. Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες έχουν την πλήρη αυτονομία να αναπτύξουν αυτά τα όπλα, τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να προκαλέσουν ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα – την καταιγίδα που θα τερμάτιζε όλες τις καταιγίδες.

«Να, λοιπόν, το πρόβλημα που σας παρουσιάζουμε, σκληρό, τρομερό και αναπόφευκτο: Θα βάλουμε τέλος στην ανθρώπινη φυλή ή η ανθρωπότητα θα απαρνηθεί τον πόλεμο;» – Μανιφέστο Ράσελ-Αϊνστάιν, 1955.

Αποπυρηνικοποίηση.

Το εξώφυλλο του single είναι δημιουργία του Credo Quia Absurdum

Λίστα κομματιών:

  1. Epitaph
  2. Valley of Dying Stars
  3. Blood of the Titans
  4. The Shadows of My Dissent
  5. Artemis
  6. The Antagonist
  7. As We Set the Skies Ablaze
  8. Everlasting Horizons
  9. A Treatise of Human Nature

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Valley Of Dying Stars» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση