Οι MENTAL CRUELTY δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single «Nordlys».

You are currently viewing Οι MENTAL CRUELTY δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single «Nordlys».

Το γερμανικό Black Metal / Blackened Deathcore σχήμα MENTAL CRUELTY, παρουσίασε το επίσημο βίντεο για το νέο του single «Nordlys», σε σκηνοθεσία του Daniel Fischer και παραγωγή της Aurora Motion Pictures. Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας «Zwielicht», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου μέσω της Century Media Records.

Το «Nordlys» περιγράφει την ιστορία της μεταθανάτιας ζωής των Σκανδιναβών, όπου αρχαίες θεότητες και ανήσυχα πνεύματα βασιλεύουν με πανίσχυρη οργή. Ακολουθήστε το ταξίδι των ψυχών που ανεβαίνουν προς τον ουρανό, αλλά προσέξτε τα φαντάσματα της μεταθανάτιας ζωής και τους οιωνούς της μοίρας.

Οι MENTAL CRUELTY, σχολιάζουν σχετικά με το νέο single: «Το τραγούδι ‘Nordlys’ αναφέρεται σε αρχαία έπη για το βόρειο σέλας, τα οποία ερμηνεύονται διαφορετικά από τους Βίκινγκς και τις νορβηγικές φυλές. Αυτές οι ιστορίες ερμήνευαν τα φώτα στον ουρανό με διαφορετικούς τρόπους. Θα πρέπει να προσεγγίζουμε θετικά τις νέες καταστάσεις, θυμόμενοι ότι ο φόβος βρίσκεται συχνά στο κεφάλι μας. Μουσικά, δεν είναι ένα τυπικό MENTAL CRUELTY, τραγούδι, με μια εισαγωγή ακουστικής κιθάρας και ενορχήστρωση που καθορίζει τη διάθεση. Το τραγούδι τελειώνει με ένα κιθαριστικό riff που θα σας κάνει να θέλετε να αρχίσετε το headbanging.»

Σε τέσσερις κυκλοφορίες, ξεκινώντας με το EP «Pereat Mundus» του 2016, οι MENTAL CRUELTY έχουν συνθέσει ένα βίαιο μωσαϊκό από Black Metal, Death Metal, Deathcore και μια δική τους τρέλα. Με το LP-ορόσημο του 2021, «A Hill To Die Upon (Unique Leader)», το γερμανικό κουιντέτο έθεσε νέα πρότυπα όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για το είδος στο σύνολό του.

Αναδυόμενοι από τις στάχτες του προσωπικού και επαγγελματικού χάους, οι MENTAL CRUELTY πέρασαν το πρώτο μισό του 2021 αναζητώντας μια φωνή που θα συνεχίσει να τους εδραιώνει ως ασυμβίβαστη δύναμη στη γερμανική Metal σκηνή. Αφού έκλεισαν τον Lukas, η μπάντα (που συμπληρώνεται από τους κιθαρίστες Nahuel Lozano και Marvin Kessler, τον μπασίστα Viktor Dick και τον ντράμερ Danny Straßer) επανεμφανίστηκε αιμόφυρτη αλλά αλώβητη, έτοιμη να συνεχίσει την πορεία της προς την ανάδειξη της σε διεθνή δύναμη.

Οπλισμένοι με τον νέο τραγουδιστή Lukas Nicolai, οι MENTAL CRUELTY εγκαινιάζουν μια νέα εποχή αχλήματος και ζοφερής αποφασιστικότητας που βρίσκεται στην καρδιά του επερχόμενου άλμπουμ τους, «Zwielicht» (μεταφράζεται στα αγγλικά ως «Twilight»). Για άλλη μια φορά δουλεύοντας με τον παραγωγό και μίξερ Josh Schroeder (LORNA SHORE, OV SULFUR, SIGNS OF THE SWARM, THE BROWNING), έχουν ωθήσει τον ήχο τους σε νέες πιο μαύρες εντάσεις που σφυρηλατούνται με συναισθηματικά riffing, βαριά «back to the roots» breakdowns και επικές ορχηστρικές ενορχηστρώσεις που ξεπερνούν τα ήδη ελίτ πρότυπα που έχουν γίνει συνώνυμα με το όνομά τους.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Midtvinter
  2. Obsessis a Daemonio
  3. Forgotten Kings
  4. Pest
  5. Nordlys
  6. Mortal Shells
  7. Zwielicht
  8. Symphony of a Dying Star
  9. The Arrogance of Agony
  10. A Tale of Salt and Light

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Nordlys» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση