Οι MEDIEVAL DEMON κυκλοφόρησαν το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ τους «Black Coven».

You are currently viewing Οι MEDIEVAL DEMON κυκλοφόρησαν το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ τους «Black Coven».

Οι Έλληνες Black Metallers MEDIEVAL DEMON, έδωσαν στη δημοσιότητα το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου album τους, «Black Coven». Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Hells Headbangers Records, σε CD, LP και κασέτα.

Οι MEDIEVAL DEMON δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Σχηματίστηκαν το 1993 και παρέμειναν μια από τις πιο cult οντότητες της αθάνατης ελληνικής Βlack Μetal σκηνής, κυκλοφορώντας μια σειρά από demos στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στη συνέχεια το χαμένο κλασσικό ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Demonolatria», το 1998. Λίγο καιρό μετά, η μπάντα υποχώρησε στη σκιά, σε βαμπιρικό λήθαργο, μέχρι να ξυπνήσει από την κρύπτη το 2018 με το μεγαλειώδες comeback album, «Medieval Necromancy», μέσω της Hells Headbangers, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το εξίσου καταξιωμένο «Arcadian Witchcraft».

Συνεχίζοντας αυτή την αξιοζήλευτη δυναμική σε σύγκριση με τις περισσότερες «παλιές» μπάντες που κουραστικά αναμασούν προ πολλού ξεθωριασμένες δόξες, οι MEDIEVAL DEMON ανάβουν έναν επιπλέον πυρσό με το «Black Coven». Ακριβώς όπως οι αξιοσέβαστοι προκάτοχοί του ακούγονταν σαν τα ένδοξα ’90s να μην τελείωσαν ποτέ, έτσι και το «Black Coven» καίγεται με μια αυθεντικά γηραιά φωτιά από αυτούς που πραγματικά το έζησαν. Όπως το κανονικό ελληνικό Black Metal πάντα εκτιμούσε τον Heavy Metal κλασσικισμό στην καρδιά του Black Metal, έτσι και οι MEDIEVAL DEMON για άλλη μια φορά συνθέτουν κάτι τέτοιο, με τον εξίσου κλασικό τρόμο και το υψηλό δράμα, κάνοντας το «Black Coven» αναμφισβήτητα τον πιο ευρυγώνιο δίσκο τους μέχρι τώρα. Η παραγωγή, κατά κάποιο τρόπο, δίνει στιβαρό crunch στη heavy metalized σύνθεση των τραγουδιών, μαζί με την ανάδειξη της πάντα συναρπαστικής synth δουλειάς του συγκροτήματος. Πράγματι, το άλμπουμ ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως θα έπρεπε για κάτι που ονομάζεται «Black Coven»: τα αρχαία πνεύματα είναι αμέτρητα και αδέσμευτα!

Ο ντράμερ/keyboardist/συνθέτης Lord Apollyon, εξηγεί: «Για τη σύνθεση του ‘Black Coven’, χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι και πρακτικές της αρχαίας ελληνικής θεωρίας της μουσικής, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν και στο Μεσαίωνα – στο όνομα του Σατανά. Η σύνθεση στο Black Metal προϋποθέτει να ζεις σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που εμπλέκονται σε αυτό το είδος της μαύρης τέχνης. Μετακομίσαμε σε ένα απομονωμένο χωριό μέσα στο δάσος, ένα μέρος όπου γεννήθηκε η αρχαία ελληνική μαγεία και η μαγεία του θανάτου. Ο τελετουργισμός και το αρχαίο Black Metal είναι κομμάτια της αιώνια μαύρης ψυχής μας.»

Συγκεκριμένα, το εναρκτήριο κομμάτι «Where Witches Dwell and Labyrinths Confuse», γράφτηκε ως φόρος τιμής στην αποθανούσα Andrea Meyer, των Νορβηγών AGHAST. Ομοίως, η απροκάλυπτη χρήση του σαξοφώνου έγινε ως φόρος τιμής προς τους NECROMANTIA, οι οποίοι μπήκαν στην κρύπτη του αιώνιου χρόνου πέρυσι. Και φυσικά, η επιρροή των Ιταλών θεών GOBLIN δεν είναι ποτέ μακριά από τους MEDIEVAL DEMON, ακόμα κι αν αυτή η επιρροή είναι περισσότερο πνευματική παρά κυριολεκτική. Όπως και να το δεις, το «Black Coven» είναι κινηματογραφική μαύρη τέχνη στα καλύτερά της. Τελευταία λέξη, λοιπόν, στον Lord Apollyon: «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ!»

Μπορείτε να ακούσετε το «Black Coven», στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση