Mantar, Skeletonwitch, Evil Invaders, Deathrite (Βερολίνο, Γερμανία – 01/12/2018)

You are currently viewing Mantar, Skeletonwitch, Evil Invaders, Deathrite (Βερολίνο, Γερμανία – 01/12/2018)

Ένα «warm-up show party» για την συναυλία των SLAYER που ακολουθούσε μετά από λίγες μέρες στο Βερολίνο, ήταν αυτό που ζήσαμε βλέποντας τους SKELETONWITCH με headliners τους MANTAR στο SO36 Club. Δυστυχώς λόγω αργοπορίας έχασα τις δυο πρώτες μπάντες, EVIL INVADERS κσι DEATHRITE.

Το show ήταν sold out, χαμός μέσα στο μαγαζί φίσκα από πιτσιρικάδες και διαφόρους γραφικούς γερμανούς, που έκαναν τα δικά τους όλη την ώρα ( παιδιά και εμείς πίνουμε αλλά δεν κάνουμε έτσι ). Εντάξει, δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό.. λίγο πολύ έναν μεθυσμένο γερμανό Σάββατο βράδυ όλοι έχουμε δει… αλλοίμονο σε τουριστική χώρα ζούμε, με τη διαφορά ότι εκείνη τη βραδιά η κατάστασή τους ήταν ακόμα χειρότερη!! Το μαγαζί επίσης αρκετά μακρόστενο και με μεγάλη έλλειψη οργάνωσης στην γκαρνταρόμπα με αποτέλεσμα πάρα πολύ μεγάλη αναμονή στο τέλος. 

Ευτυχώς, που τα πράγματα τα ισορρόπησαν κυρίως οι SKELETONWITCH με την πολύ δυναμική σκηνική τους παρουσία και τον πολύ καλό ήχο τους. Γενικά, δεν τους έχω πολύ παρακολουθήσει, ήξερα ότι ήταν Black Metal μπάντα αλλά ομολογώ ότι με εξέπληξαν θετικά γιατί έπαιζαν ένα κράμα σουηδικού Death Metal σχολής AT THE GATES με αρκετά core στοιχεία και maidenικές πινελιές! Τους γουστάραμε, για αυτό που έκαναν, φαινόταν ότι το απολάμβαναν και αυτοί ακόμα περισσότερο, ωραίοι, αξίζει να τους ψάξει κανείς! 

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να πω το ίδιο και για τους MANTAR. Ενώ, έχουν φοβερά άλμπουμ που σε πωρώνουν και θες να τους δεις οπωσδήποτε live, πάνω στη σκηνή ένιωθες ένα πράγμα τύπου: πολύ φασαρία για το τίποτα! Θες λίγο ο κακός ήχος τους (μπορεί να φταίει και το μαγαζί για αυτό ) θες λίγο ο αποπνικτικός χώρος, θες η λίγο τραβηγμένη σκηνική παρουσία του κιθαρίστα/μπασίστα/τραγουδιστή (είναι ντουέτο η μπάντα ), το αποτέλεσμα ήταν χλιαρό και βαρετό με εξαίρεση τα τρία τελευταία κομμάτια ( “Praise the Plague”, “Cross the Cross” και “Era Boreallis” ) που έγινε χαμός, ειδικά, στο τελευταίο. Βέβαια, οι πιτσιρικάδες γερμανοί μπροστά μου είχαν αντίθετη, μάλλον, άποψη από εμένα γιατί «πλακωνόντουσαν» συνεχώς. Απλά, οκ γούστα είναι αυτά, αλλά οι SKELETONWITCH ήταν πιο true στο σύνολό τους και όχι ψευτό hype.

Συνοψίζοντας, εντάξει δεν ζήσαμε και την απόλυτη warm-up pre show φάση της ζωής μας, αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι, βρισκόμασταν σε μία ωραία πόλη, που δεν πας και κάθε μέρα, είδαμε δύο ενδιαφέρουσες μπάντες του ακραίου μέταλ ήχου, που ενδέχεται να καθυστερήσουν να κατέβουν προς τα μέρη μας και εν τέλει σημασία έχει να περνάς καλά όπου και αν είσαι και ας μην είναι και τόσο αντάξιο των προσδοκιών σου. Απτόητοι, συνεχίσαμε την κάθοδο μας στα underground μπαράκια του Kreuzberg.

Υγ. Λόγω έλλειψης μπαταριάς στην φωτογραφική, δεν υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Την επόμενη φορά, με φορτισμένη μπαταρία σίγουρα!).

Ανταπόκριση: Νίκος Μαθιόπουλος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος

Αφήστε μια απάντηση