LUCIFER’S CHILD / MYSTIFIER: Προακρόαση νέου split «Under Satan’s Wrath» – 2022

You are currently viewing LUCIFER’S CHILD / MYSTIFIER: Προακρόαση νέου split «Under Satan’s Wrath» – 2022

Οι Έλληνες Black Metallers LUCIFER’S CHILD πραγματοποίησαν ένα μικρό event προακρόασης του επερχόμενού τους split «Under Satan’s Wrath» στο οποίο θα συμμετέχουν και οι Βραζιλιάνοι Black Metallers MYSTIFIER! Το THEGALLERY.GR ήταν στην ευχάριστη θέση να παρευρεθεί εκεί, στηρίζοντας την δουλειά των συγκροτημάτων!

Η συνάντηση μας έγινε στα Pentagram Studios του Γιώργου Εμμανουήλ, ιδρυτή των LUCIFER’S CHILD. Η αποστολή μου ήταν να ακούσω το split και φυσκά να γνωρίσω από κοντά τα μέλη του συγκροτήματος. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως η κάθε μπάντα ηχογράφησε ξεχωριστά τα τραγούδια της, όμως το τελικό mastering έγινε από τον Γιώργο Εμμανουήλ στο στούντιό του.

Πριν μιλήσω για το split αυτό καθ’αυτό, είναι σημαντικό να πω ότι ο Γιώργος ήρθε σε επαφή με τον Armando των MYSTIFIER, σε μια περιοδεία των ROTTING CHRIST μαζί με τους INQUISITION. Εκεί έριξε την ιδέα της συνεργασίας στο τραπέζι. Παρ’όλα αυτά, στη αρχή δεν ήταν στόχος τους να κυκλοφορήσουν ένα split ep αλλά ένα 7” βινύλιο, ως μια κίνηση «ρομαντισμού» στην σκηνή. Είμαστε τυχεροί που δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο και πλέον έχουμε ένα «γεμάτο» δημιούργημα να απολαύσουμε.

Πάμε στο split. Πρώτη είναι η δουλειά των Βραζιλιάνων MYSTIFIER, εξαπολύοντάς μας τρία τραγούδια, εκ των οποίων το ένα είναι διασκευή του κλασσικού «Worship Him» των SAMAEL. Το υλικό εμπεριέχει έντονα τις ρίζες της μπάντας, με πιο έντονο το Death Metal στοιχείο σε ανάμιξη με τον κλασσικό βαρύ Black Metal ήχο που τους χαρακτηρίζει. Άλλοτε κινούνται σε επιθετικούς ρυθμούς και άλλοτε σε πιο μελωδικά μονοπάτια, κάνοντας και ορισμένους πειραματισμούς στον ήχο τους σε σημεία. Από την άλλη, οι «δικοί μας» LUCIFER’S CHILD, έφτιαξαν ένα υλικό το οποίο είναι κυρίως επιθετικό, με προτροπή για headbanging από την αρχή έως το τέλος! Δύο δικά τους νέα κομμάτια, σε συνδυασμό με την διασκευή του «Enter The Eternal Fire» από τους θρυλικούς BATHORY! Η μπάντα είχε ήδη αναφέρει πως, λόγω τις πανδημίας, θα παρέδιδαν κάτι έντονο μουσικά. Μπορώ να πω ότι αυτό ισχύει στο έπακρο, παρουσιάζοντάς μας στοιχεία από το «The Order» αλλά και από το επερχόμενό τους άλμπουμ. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να αναφέρω πως στις διασκευές και των δυο συγκροτημάτων, έγινε «ανταλλαγή» τραγουδιστών, δίνοντας έτσι περισσότερο ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλεσμα!

Τελειώνοντας με την ακρόαση του νέου αυτού εγχειρήματος, ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη μπάντας, τα οποία αποτέλεσαν μια πραγματικά ευχάριστη παρέα. Όσο δυναμική είναι η μουσική τους, άλλο τόσο δυναμικοί και ευχάριστοι είναι οι ίδιοι ώς άνθρωποι!

Να υπενθυμίσουμε πως το split «Under Satan’s Wrath» θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου 2022 ψηφιακά και σε φυσική μορφή (cd και βινύλιο). Μπορείτε μάλιστα να πάρετε μια γεύση από αυτό στο διαδίκτυο, καθώς και τα δύο σχήματα έχουν δημοσιεύσει ένα τραγούδι αντίστοιχα. Οι MYSTIFIER το «Death Beyond Holy Creation» και οι LUCIFER’S CHILD το «Satan’s Wrath».

Κείμενο: Στέφανος Προδρομίδης
Φωτογραφίες: Στέφανος Προδρομίδης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2022
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: LUCIFER’S CHILD – Σελίδα Facebook
MYSTIFIER – Σελίδα Facebook
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

This Post Has One Comment

  1. Φιλομένη

    Εξαιρετικοί Lucifer’s Child! K τα δύο συγκροτήματα έχουν δώσει αξιόλογες μουσικές, απλά οι προαναφερθέντες με ενθουσίασαν πραγματικά κ ανυπομονώ να το ακούσω όλο !

Αφήστε μια απάντηση