Οι Αυστριακοί Blackened Doom Metallers LOATHER θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Eis» τον Ιούνιο.

You are currently viewing Οι Αυστριακοί Blackened Doom Metallers LOATHER θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Eis» τον Ιούνιο.

Μετά το τελευταίο τους EP «Haganvelt» (2019), οι Αυστριακοί Blackened Doom Metallers LOATHER, θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Eis», στις 23 Ιουνίου μέσω της Vendetta Records. Η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το «Holler Your Name», το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ της.

Θέματα απώλειας και νοσταλγίας διατρέχουν το DNA του «Holler Your Name». Ξεκινάει ως ένα Blackened mid-tempo μοιρολόι, όλο νοσταλγικές κιθαριστικές γραμμές, υψίφωνα φωνητικά και σπηλαιώδεις κραυγές – γεγονός που κάνει το μελαγχολικό τελικό πέρασμα από πένθιμο, σχεδόν εκκλησιαστικό μπάσο και αιθέριους αναστεναγμούς ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το «Eis» (στα γερμανικά «πάγος») είναι μια μάλλον ανατριχιαστική υπόθεση και ενώ κατά βάση δεν είναι ένα concept άλμπουμ, τα θέματα της απώλειας και της διαπροσωπικής πάλης ακούγονται στις καταπραϋντικές φωνές και τις απελπισμένες κραυγές που διασκορπίζονται στο παγωμένο τοπίο. Με ρίζες στην χαρακτηριστική ναρκωτική προσέγγιση του γκρουπ στη Metal μουσική, η αναγωγή της ατμόσφαιρας του δίσκου σε απλές ετικέτες είδους θα αδικούσε την πολύπλευρη οικοδόμηση του κόσμου τους μέσω του ήχου: δεν είναι η άμεση επιρροή του Blackened ή του Doomed Metal που καθιστά τη νεφελώδη ομίχλη κομματιών όπως το «Holler Your Name» τόσο ανατριχιαστικά αποτελεσματική – το κλειδί αυτού του σκοταδιού βρίσκεται στην επιτυχημένη ανάμειξη ειλικρινών συναισθημάτων με την έλλειψη αυτοσυγκράτησης όταν πρόκειται για την παθιασμένη απόδοση της παλιάς καλής βαρύτητας.

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι του Harald Sohlberg, “Vinternatt i Rondane”, 1914

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτό το νέο δίσκο μαζί σας, για πολλούς λόγους. Αναπτύχθηκε κάπως βιαστικά, αλλά αποδείχτηκε ότι αποτυπώνει πραγματικά το πνεύμα αυτής της μπάντας με έναν τρόπο που δεν είχαμε οραματιστεί όταν τον ηχογραφήσαμε αρχικά. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε στίχους στα γερμανικά σε δύο τραγούδια, και όλοι στη μπάντα συνέβαλαν με ουσιαστικό τρόπο στη συνολική θεματολογία και το περιεχόμενό του, κάτι που είναι ένα ικανοποιητικό συναίσθημα που νιώθεις κοιτάζοντας πίσω. Εκ των προτέρων, ευχαριστούμε όλους εσάς που ακολουθήσατε αυτό το ταξίδι μαζί μας, και αν αγγίξει κάποιον από εσάς με οποιονδήποτε τρόπο, η ενέργεια που δαπανήθηκε για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, δόθηκε και άξιζε τον κόπο.

Το πένθιμο αστέρι έχει ανατείλει.» LOA✝️HER

Με καταγωγή από τη Βιέννη της Αυστρίας, οι LOATHER θολώνουν συνεχώς τις γραμμές του ευρωπαϊκού underground Metal από το 2016, κυκλοφορώντας ένα demo, δύο EP και μοιράζοντας τη σκηνή με ονόματα όπως οι GGGOLDDD, ULTHA, WIEGEDOOD, WINDHAND και άλλοι. Όντας το πρώτο τους κανονικό full-length άλμπουμ, το «Eis» βλέπει τη μπάντα να μεταφέρει το μοναδικό Blackened narcotic Metal της σε νέα, ενίοτε απροσδόκητα εδάφη – να είστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα φουντώσει την καρδιά σας ενώ ταυτόχρονα θα σας παγώσει μέχρι το κόκαλο.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Ephemeral
  2. Holler Your Name
  3. Mortuary
  4. Eis
  5. Lost Sight
  6. Proper Buria

Μπορείτε να ακούσετε το «Holler Your Name» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση