Συναυλία: WEB, Gentihaa, Drama Noir (Temple Club, Αθήνα, Ελλάδα – 29/4/2023)

You are currently viewing Συναυλία: WEB, Gentihaa, Drama Noir (Temple Club, Αθήνα, Ελλάδα – 29/4/2023)

Αγαπημένα πρόσωπα, αγκαλιές και φιλιά, χαμογελαστές φάτσες, ανυπόμονα βλέμματα… αυτό είναι μια Metal συναυλία ειδικά όταν αφορά ελληνικές μπαντάρες του ευρύτερου συμφωνικού, ατμοσφαιρικού Death / Black Metal! Οι W.E.B., GENTIHAA και DRAMA NOIR συνέθεσαν μία απολύτως συμβατή τριάδα και μας αποζημίωσαν καταλλήλως!

Ακριβώς όπως έλεγε το πρόγραμμα, στις 20:30 στη σκηνή ανέβηκαν οι DRAMA NOIR, η τρομερή πεντάδα από την Κόρινθο που μετράει μόλις επτά χρόνια ζωής αλλά είναι ιδιαίτερα ενεργητική με τρία ολοκληρωμένα άλμπουμ ήδη και το τελευταίο-εξαιρετικό «Nightfall Upon The Asylum». Ατμοσφαιρικοί όσο πρέπει, δυναμικοί σχεδόν σε κάθε δευτερόλεπτο που βρέθηκαν στη σκηνή και στα περίπου 35 λεπτά που έπαιξαν τα έδωσαν όλα. Εξαιρετικός ο τραγουδιστής τους Jon Lagen (και όχι μόνο στα growl φωνητικά που τον ακούσαμε το Σάββατο… ψάξτε τον!) αλλά και όλη η μπάντα αφού έχουν όλο το πακέτο (μουσική, σκηνική παρουσία, ενέργεια) να αποτελέσουν σταθερά του χώρου ειδικά στο συναυλιακό κομμάτι.

Setlist DRAMA NOIR:

1. Intro/Luminous Seduction
2. Chaos Melathron
3. Risen to Avenge
4. Morna
5. Invaders from the North
6. Nightfall Upon the Asylum

Μετά από το απαραίτητο διάλειμμα, επόμενοι ήταν οι GENTIHAA! Έπαιξαν κομμάτια από το πρώτο και μοναδικό έως τώρα ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο «Reverse Entropy» που κυκλοφόρησε το 2019 και περιλαμβάνει μερικές κομματάρες όπως το «Alpha» ή το «Metamorphosis». Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο τραγουδιστής Αντρέας Μπούτος (Andre) αν στρώσει τον κ@#$#ο του κάτω και γράψει ακόμα ένα τραγούδι, σύντομα θα έχουμε νέο άλμπουμ! Επιβάλλεται νομίζω… Πιο μελωδικοί σε σχέση με τους DRAMA NOIR, με συνδυασμό καθαρών και growl φωνητικών που πάντα με εξιτάρει, εξίσου θεατρικοί στη σκηνή. Είναι η δεύτερη φορά που τους βλέπω, μετά από τη συναυλία των THERION στην οποία, για λόγους που έχω αναφέρει και δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση το συγκρότημα, δεν κατάφερα να τους ευχαριστηθώ όσο ήθελα. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά τους απόλαυσα στο πολύ φιλόξενο TEMPLE.

Setlist GENTIHAA:

1. Serum
2. Metamorphosis
3. Vision
4. Empathy
5. Alpha
6. Mastery
7. Into The Unknown
8. Beyond

Οι μεγάλοι σταρ της βραδιάς όμως ήταν οι W.E.B. που εδώ και 20 χρόνια είναι από τις πιο συνεπείς μπάντες του είδους. Σταθερή δισκογραφική παρουσία με πέντε ολοκληρωμένα άλμπουμς και τελευταίο το «Colosseum» το 2021 (διαβάστε την κριτική του THE GALLERY εδώ), τους έχει δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάζουν ένα πλήρες σετ και πλέον να δίνουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε λεπτομέρειες όπως η σκηνική παρουσία, τα props, ο φωτισμός κτλ. Οι W.E.B. στο TEMPLE μας παρουσίασαν ένα σόου υψηλών προδιαγραφών με νεκροκεφαλές, εντυπωσιακά φώτα, μέχρι και ράντισμα με αίμα είχε! Φουλ επικοινωνιακοί και έμπειροι στη σκηνή, πραγματικοί δυναμίτες! Η αρχή έγινε με το «Pentalpha» μια επίκληση στο Λούσιφερ που σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. «Dark Web» και «Murder of Crows» μερικές από τις καλύτερες στιγμές της εμφάνισής τους, που έτσι κι αλλιώς ήταν εξαιρετική αφού στηριζόταν στο πολύ καλό «Colosseum». Έναν πόντο παραπάνω δίνω στην Hel Pyre (μπάσο και φωνητικά) που με την παρουσία της αποδεικνύει ότι οι γυναίκες όχι απλά έχουν θέση στη Metal σκηνή αλλά είναι το συστατικό που την απογειώνει. Και μάλιστα όχι μόνο από τη θέση της τραγουδίστριας. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Ελένη Νότα που ήταν στα ντραμς των GENTIHAA. Πραγματικός δυναμίτης η τύπισσα!! Μετά από μια ώρα και κάτι, οι W.E.B. αποχώρησαν μέσα σε αποθέωση και ελπίζω να μην κάνουμε πάλι τόσα χρόνια να τους απολαύσουμε στην Αθήνα (από το 2018 έχουν να εμφανιστούν, αν δεν κάνω λάθος).

Setlist W.E.B.:

1. Intro – Crimson Dawn
2. Pentalpha
3. Dark Web
4. Morphine For Saints
5. Tartarus
6. Dominus Maleficarum
7. Murder Of Crows
8. For Bidens / My Storm Upon You
9. Dragona
10. Interlude – Where Everything Begun
11. Eligos – Red
12. Outro I – Regnum Snaguinis
13. Outro II – December 13th

Στο τέλος αυτό που μας έμεινε ήταν μια γλυκιά αίσθηση, ένα χαμόγελο και η ικανοποίηση ότι η βραδιά εξελίχθηκε όπως έπρεπε. Άψογη διοργάνωση, αρκετά καλός ήχος, κόσμος που ήξερε τι θα άκουγε και γούσταρε και φυσικά μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η ελληνική Metal σκηνή είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Έλενα Βασιλάκη
Βίντεο: Αλέξανδρος Γκαλέττι
Ημερομηνία: 29 Απριλίου, 2023
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

This Post Has 0 Comments

  1. Χρήστος Τσιντζήρας

    Ανταπόκριση τόσο περιγραφική που ένιωσα ότι ήμουν στη συναλία

Αφήστε μια απάντηση