Οι KATATONIA θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Sky Void Of Stars» τον Ιανουάριο.

You are currently viewing Οι KATATONIA θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Sky Void Of Stars» τον Ιανουάριο.

Οι Σουηδοί Melancholic Metallers KATATONIA, συνεχίζουν την κληρονομιά τους να αναδιατάσσουν την τάξη του σύμπαντος της heavy μουσικής, παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια το επόμενο στούντιο άλμπουμ τους, «Sky Void Of Stars», που θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιανουαρίου 2023 μέσω της Napalm Records.

Οι KATATONIA ιδρύθηκαν το 1991 και από τότε αγκαλιάζουν συνεχώς το σκοτάδι και το φως και, ζώντας μέσα από ασύγκριτες εξελίξεις του είδους, ωρίμασαν τη δική τους ιδιαίτερη μορφή έκφρασης. Από το Doom και το Death Metal μέχρι το ψυχοφθόρο Post Rock, έχουν εξερευνήσει άπειρες σφαίρες του είδους, συσσωρεύοντας μόνο τις καλύτερες πτυχές του. Μετά την υπογραφή με τη Napalm Records, η οντότητα γύρω από τα ιδρυτικά μέλη Jonas Renkse και Anders Nyström είναι έτοιμη να επιδείξει τη λάμψη της και να φωτίσει το κενό της σκηνής για άλλη μια φορά με το «Sky Void Of Stars».

Με το πρώτο single, «Atrium», οι KATATONIA χτύπησαν με άκρως ενεργητική ατμόσφαιρα, κρατώντας μια ζοφερή διάθεση με επικούς ήχους και ποιητικούς στίχους στους οποίους μπορείς να χαθείς. Το ειλικρινές κομμάτι του ήχου συμβαδίζει με ένα συναρπαστικό μουσικό βίντεο, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το πενταμελές συγκρότημα με κάθε νότα.

Οι KATATONIA σχολιάζουν σχετικά με το νέο άλμπουμ: «Το ‘Sky Void Of Stars’ είναι ένα δυναμικό ταξίδι μέσα στο ζωντανό σκοτάδι. Γεννημένο από τη λαχτάρα για ό,τι χάθηκε και δεν βρέθηκε, τις ίδιες τις παρυφές του απρόσιτου, αλλά συντεθειμένο και συμπυκνωμένο σε ανθρώπινη μορφή και παρουσιασμένο ως ήχοι και λέξεις πιστά στο σήμα των KATATONIA. Δεν υπάρχουν αστέρια εδώ, μόνο βίαιη βροχή.»

Αναδυόμενοι από το σκοτάδι, οι KATATONIA είναι ένας φάρος φωτός – εκπέμποντας τον μοναδικό, ποτέ στάσιμο, ατμοσφαιρικό ήχο τους μέσα από τα 11 κομάτια του νέου τους άλμπουμ, όλα γραμμένα και συντεθειμένα από τον τραγουδιστή Jonas Renkse. Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ «Austerity» αποτελεί μια φλερτ εισαγωγή στο άλμπουμ. Συντρίβοντας μέσα στο σκοτάδι, πείθει με αξέχαστους, mind-bending ρυθμούς καθώς εναλλάσσεται με περίτεχνα κιθαριστικά riffs που αναδεικνύουν τέλεια τη μουσική εξειδίκευση και την εμπειρία της μπάντας. Με τη σκοτεινή, γοητευτική φωνή του Renkse και τον υπνωτιστικό λυρισμό, η ζοφερή ατμόσφαιρα του άλμπουμ είναι έτοιμη. Τραγούδια όπως το down- tempo «Opaline» και το κυκλοθυμικό «Drab Moon» αγκαλιάζουν πλήρως τον μελαγχολικό τους ήχο, ενώ το εύθραυστο «Impermanence» τονίζεται από τις αυθεντικές Doom Metal ρίζες των KATATONIA. Σαν ένα σκοτεινό αστέρι, αυτά τα κομμάτια αναζωπυρώνουν τη θλίψη, δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική ακουστική εμπειρία με αξιομνημόνευτα hooks, ενώ εξακολουθούν να προκαλούν τους συντριπτικούς ήχους των σκληρών κιθαριστικών riffs και των καταιγιστικών ντραμς. Η πειραματική μαεστρία του κουιντέτου και η ατμοσφαιρική τους προσέγγιση είναι απόλυτα ζωντανή, καθιστώντας αυτό το άλμπουμ μια συναρπαστική αίσθηση. Με το «Birds», οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τις εκρηκτικές τους δυνατότητες με έναν γρήγορο και ενεργητικό ήχο, αποδεικνύοντας το στυλ τους που αψηφά το είδος.

Οι KATATONIA είναι μοναδικοί στο είδος τους και βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς εξέλιξης. Διαμορφώνοντας σημαντικά το είδος, παραμένοντας πιστοί στις δικές τους μουσικές αξίες, περιφέρονται γύρω από το μουσικό σύμπαν – αφήνοντας το αποτύπωμά τους στη σκηνή. Προβάλλοντας τον ήχο τους στα ατελείωτα βασίλεια, το «Sky Void Of Stars» λάμπει φωτεινά στο Metal χώρο και όχι μόνο!

Λίστα κομματιών:

  1. Austerity
  2. Colossal Shade
  3. Opaline
  4. Birds
  5. Drab Moon
  6. Author
  7. Impermanence
  8. Sclera
  9. Atrium
  10. No Beacon to Illuminate Our Fall

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Atrium» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση