Οι INSOMNIUM κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «Anno 1696» & βίντεο για το «Godforsaken», με τη συμμετοχή της Johanna Kurkela.

You are currently viewing Οι INSOMNIUM κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «Anno 1696» & βίντεο για το «Godforsaken», με τη συμμετοχή της Johanna Kurkela.

Χθες (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου), οι Φινλανδοί Melodic Death Metallers INSOMNIUM, κυκλοφόρησαν τον ένατο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, «Anno 1696» , μέσω της Century Media Records. Το «Anno 1696» ταξιδεύει τους ακροατές πίσω στις σκοτεινές εποχές των διώξεων μαγισσών στη Βόρεια Ευρώπη, της πείνας και της δεισιδαιμονίας. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία, το συγκρότημα έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο για το «Godforsaken», με τη συμμετοχή της Johanna Kurkela, και πάλι σε σκηνοθεσία της Riivata Visuals.

Ο κιθαρίστας Markus Vanhala, σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Αυτό δείχνει την επική πλευρά του άλμπουμ και μεταφέρει τον ακροατή μέσα από ηχητικές χιονοθύελλες και σαμανιστικά παιχνίδια. Αγαπώ πραγματικά τα σαμανιστικά φωνητικά της όμορφης ψυχής Johanna Kurkela που έκανε τέλεια δουλειά για να εκτελέσει αυτό το όραμα με απόλυτη τελειότητα. Σε χαιρετίζουμε, Johanna! Πιθανότατα το δικό μου αγαπημένο τραγούδι στο άλμπουμ, εκτός από το ‘The Rapids’.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Sami Makkonen

Ο μπασίστας/τραγουδιστής Niilo Sevänen, προσθέτει: «Η σύνθεση του Vanhala και ένα από τα πιο επικά τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ. Εδώ έχουμε τη γνωστή Φινλανδή τραγουδίστρια Johanna Kurkela να εκτελεί τα γυναικεία φωνητικά. Οι στίχοι είναι από την οπτική γωνία του κύριου πρωταγωνιστή, Arvid, ο οποίος προσπαθεί να λύσει τους μυστηριώδεις θανάτους στο μικρό χωριό.»

Ο κιθαρίστας Ville Friman, καταλήγει: «Επίσης, ένα από τα παλαιότερα ντέμο που είχαμε έτοιμα για αυτό το άλμπουμ πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το αρχικό δείγμα γυναικείας φωνής ανυψώθηκε σε άλλο επίπεδο από τα φωνητικά της Johanna. Πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε γυναικεία φωνητικά σε οποιοδήποτε τραγούδι των INSOMNIUM.»

Λίστα κομματιών:

  1. 1696
  2. White Christ
  3. Godforsaken
  4. Lilian
  5. Starless Paths
  6. The Witch Hunter
  7. The Unrest
  8. The Rapids

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Godforsaken» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση