Οι IMPERIUM DEKADENZ κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Forests In Gale».

You are currently viewing Οι IMPERIUM DEKADENZ κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Forests In Gale».

Το ατμοσφαιρικό Black Metal συγκρότημα IMPERIUM DEKADENZ, πράττει το απροσδόκητο και σας προσκαλεί στις αίθουσες του Doom με το τρίτο single, «Forests In Gale», λίγο πριν το νέο τους άλμπουμ, «Into Sorrow Evermore», κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή μέσω της Napalm Records. Το νέο κομμάτι επιδεικνύει το πολύ δικό τους στυλ σε mid-tempo ταχύτητα, προκαλώντας μια εναλλαγή στην επόμενη φάση του τραγουδιού που προκαλεί δράμα και δυναμική αντίληψη.

Από τότε που μπήκαν στη σκηνή με το βραβευμένο από τους κριτικούς ντεμπούτο τους, «…Und Die Welt Ward Kalt Und Leer», το 2006, η μπάντα έχει αναπτύξει το δικό της ambient ήχο με μεγάλη έμφαση στη μελωδική δόμηση και τις ωμές μελωδίες που είναι επηρεασμένες από το δεύτερο κύμα του Νορβηγικού Black Metal χωρίς να χάνουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Με οκτώ νέα κομμάτια που πραγματεύονται θέματα κατάθλιψης, θανάτου και απόγνωσης, οι IMPERIUM DEKADENZ παραμένουν στις στοιχειωμένες ρίζες τους και κατακτούν τα ανώτερα κλιμάκια του Black Metal στο «Into Sorrow Evermore».

Οι IMPERIUM DEKADENZ σχολιάζουν σχετικά με το κομμάτι: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτή τη δυνατή ματιά στον κόσμο μας γεμάτο σκοτάδι και σκιές. Το ‘Forests In Gale’ είναι η τελευταία λυσσαλέα στάση πριν μοιραστούμε τελικά το νέο μας άλμπουμ ‘Into Sorrow Evermore’, εξαπολύοντας τη μανία της ομορφιάς και τους δαίμονες του παρελθόντος – ας αρχίσει η καταιγίδα!»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Alejandro Tedín (Heresie Studio)

Στο νέο τους άλμπουμ, οι IMPERIUM DEKADENZ συνεχίζουν το μοναδικό τους ταξίδι με σκοτεινούς, ατμοσφαιρικούς ήχους, παρασύροντας τον ακροατή στις ασφυκτικές σφαίρες του Black Metal. Το εναρκτήριο και ομώνυμο κομμάτι «Into Sorrow Evermore» ξεκινά με κλασικές tremolo-picked Black Metal κιθάρες και σκληρά ντραμς, χτίζοντας μια ζοφερή ατμόσφαιρα με τον συναρπαστικό ήχο του τραγουδιστή Horaz να ωθεί την εμβάθυνση του άλμπουμ. Το «Truth Under Stars» δελεάζει με χτυπητά blast beats που συνοδεύονται από δραματικές κιθαριστικές μελωδίες, καθώς τα βαθιά growls τις συμπληρώνουν για να περιβάλλουν την χαρακτηριστική ζοφερή διάθεση της μπάντας. Το «Aurora» επιδεικνύει μελαγχολικά πιάνα, συνοδευόμενα από αργόσυρτα τύμπανα, καθώς οι παγωμένες κιθάρες λιποψυχούν με μια παραμορφωμένη αλλά πλούσια μελωδία, καταλήγοντας σε ένα γαλήνιο κιθαριστικό σόλο που κραυγάζει τις θλίψεις του στον ουρανό.

Η επιρροή διαφόρων Metal ειδών μπορεί να γίνει μάρτυρας σε τραγούδια όπως το «Elysian Fields» και το «Awakened beyond Dreams», ενώ ενδιάμεσα, το «Forests In Gale» εξασφαλίζει μια mid-tempo ταχύτητα, προκαλώντας μια αλλαγή πριν παραδώσει δράμα και δυναμική. Οι IMPERIUM DEKADENZ κλείνουν το άλμπουμ με το «Memories … A Raging River», περικλείοντας δικαίως όλες τις φαύλες δονήσεις του άλμπουμ σε ένα τελευταίο τραγούδι. Η ροή του άλμπουμ μιμείται την ίδια τη ζωή, ξεκινώντας με υψηλή ενέργεια που σιγά σιγά σβήνει στη μελαγχολία καθώς ζει.

IMPERIUM DEKADENZ δηλώνουν για το άλμπουμ: «Στη σκοτεινή και κρύα εποχή, σε έναν κόσμο που απειλεί να βυθιστεί στις αυξανόμενες σκιές του, το νέο μας άλμπουμ ‘Into Sorrow Evermore’ αναδύεται από την ομίχλη της αβεβαιότητας. Μελαγχολικό, δυνατό, οδυνηρό, μια αντανάκλαση της απομόνωσης και της αναταραχής των τελευταίων ετών, αλλά και ένα σκιερό όνειρο για το τι μπορεί να έρθει. Για άλλη μια φορά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τον κόσμο μας και να γεμίσουμε καρδιές. Μέσα στο σκοτάδι αγωνιζόμαστε, καθοδηγούμενοι από τα όνειρά μας, καθοδηγούμενοι από τον αδυσώπητο χρόνο!»

Λίστα κομματιών:

  1. Into Sorrow Evermore
  2. Truth under Stars
  3. Aurora
  4. Elysian Fields
  5. Forests in Gale
  6. Awakened Beyond Dreams
  7. November Monument
  8. Memories… a Raging River

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο στίχων για το «Forests In Gale» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση