Οι Ισλανδοί NYRST αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το επερχόμενο άλμπουμ τους «Völd».

You are currently viewing Οι Ισλανδοί NYRST αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το επερχόμενο άλμπουμ τους «Völd».

Όταν οι Ισλανδοί Black Metallers NYRST, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Orsök» το 2020, έδειξαν μια άγρια μουσική ικανότητα που ήταν ασυνήθιστη για ένα συγκρότημα τόσο νωρίς στην καριέρα τους. Γεμάτο με απολαυστικά σκοτεινές μελωδίες και έντονα φωνητικά, το «Orsök» σηματοδότησε ξεκάθαρα το μονοπάτι που έμελλε να ακολουθήσει η μπάντα στις μουσικές της προσπάθειες.

Και το επόμενο άλμπουμ των NYRST, το «Völd», βασίζεται στις πρώιμες υποσχέσεις του συγκροτήματος και στην επιθυμία των μελών του – του Snæbjörn στα φωνητικά, των Eysteinn και Davíð στις κιθάρες, του Egill στο μπάσο και του Sveinbjörn στα τύμπανα – να δημιουργήσουν τα πιο ψυχρά, απόκοσμα και άγονα ηχοτοπία.

Το «Völd» θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου μέσω της Dark Essence Records.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Nightjar Adam Burke

Όπως εξηγεί το συγκρότημα από τη βάση του στο Ρέικιαβικ: «Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο στην καριέρα μας ως συγκρότημα. Έχουμε εξελιχθεί πολύ ως μουσικοί από την κυκλοφορία του ‘Orsök’ και ακολουθήσαμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο γράψιμο και τη σύνθεση. Πρόθεσή μας ήταν να φέρουμε όλα τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης δουλειάς μας και να εφαρμόσουμε νέες ιδέες μαζί με ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε ένα πολύ πιο βαρύ, ζοφερό αλλά μελωδικό άλμπουμ.»

Η έδρα τους στο Ρέικιαβικ βοήθησε αναμφίβολα τη φιλοδοξία των NYRST να αποδώσει καρπούς, επειδή το «Völd» γράφτηκε και δοκιμάστηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από ένα ενεργό ηφαίστειο που εκτοξεύει λάβα, η παρουσία του οποίου επέτρεψε στο συγκρότημα να αντλήσει έμπνευση από ένα σκληρό τοπίο του οποίου η ομορφιά υπογραμμίζεται από έναν μελαγχολικό, πάντα παρόντα, κίνδυνο.

Το «Völd», το οποίο, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει “δύναμη, ενέργεια ή ισχύς”, είναι ένας απροκάλυπτος φόρος τιμής στα τεράστια ηφαίστεια της Ισλανδίας. Η μουσική του δημιουργεί εικόνες από την αδυσώπητη και ανελέητη σκληρότητα της φύσης που έχει κυριαρχήσει σε κάθε ζωντανή ύπαρξη σε αυτή τη γη.

Λίστα κομματιών:

  1. Völd
  2. Sundra skal sálu
  3. Hrímvíti
  4. Fjallið andar
  5. Eilíft eldhaf
  6. Drottnari nafnlausra guða
  7. Af fjarri ströndum

Αφήστε μια απάντηση