Οι i HELVETE μοιράζονται βίντεο για το νέο τους τραγούδι «Paratiisi».

You are currently viewing Οι i HELVETE μοιράζονται βίντεο για το νέο τους τραγούδι «Paratiisi».

Η φινλανδική Extreme Metal μπάντα, i HELVETE μοιράστηκε ένα επίσημο βίντεο στίχων για το νέο της single «Paratiisi», από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας «Yksi Yhteinen Yhteiskunta», που θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου μέσω της Inverse Records.

Το άλμπουμ αφηγείται την ιστορία «ενός κινήματος που βλέπει την πορεία του σύγχρονου κόσμου ως καταδικασμένη. Η διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη απαιτεί εκτεταμένες, ριζοσπαστικές δράσεις. Η ατζέντα είναι η μεγάλη επανεκκίνηση, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα εξαλειφθεί. Με το νέο Big Bang, οι εκλεκτοί άνθρωποι θα αναγεννηθούν από τις στάχτες για να χτίσουν έναν νέο κόσμο.»

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Manu Kujala σχολιάζει τη γέννηση του τραγουδιού: «Η εισαγωγή του ‘Paratiisi’ είναι το παραδοσιακό fingerpicking που κάνω όταν αναπτύσσω τραγούδια. Έχω δεκάδες ηχογραφήσεις στο τηλέφωνό μου, κάποιες καλύτερες από άλλες. Συνήθως αυτές οι ηχογραφήσεις δεν καταλήγουν μακρύτερα από το τηλέφωνό μου, αλλά αυτή τη φορά το έδωσα στον Aleksi και τον Tapio να το δουλέψουν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο απ’ ό,τι θα μπορούσα να ελπίζω!»

Ο μπασίστας Tapio Holappa συνεχίζει: «Η εισαγωγή που έγραψε ο Manu ακούστηκε αμέσως σαν ένα πιθανό ρεφρέν και άρχισα να σκέφτομαι τη συνέχειά του. Μαζί με τον Aleksi, βρήκαμε την ατμόσφαιρα και την τελική δομή του τραγουδιού αρκετά καλά κατά τη διάρκεια μιας συνθετικής συνεδρίας. Μετά από αυτό χρειαζόμασταν μόνο ένα σόλο που συνέθεσε ο Manu. Είχα λίγο άγχος για το πώς οι άλλοι θα δέχονταν την ιδέα ενός ορχηστρικού εμπνευσμένου από, για παράδειγμα, τους MASSIVE ATTACK από το μεσαίο μέρος, αλλά απορροφήθηκε καλά από τα παιδιά. Ωστόσο, κατά τη γνώμη του Teemu, ακούστηκε περισσότερο σαν PORCUPINE TREE.»

Λίστα κομματιών:

  1. Yksi yhteinen yhteiskunta
  2. KKK
  3. Uuden ajan ABC
  4. Yhdestoista hetki
  5. Paratiisi
  6. Suuri puhdistus
  7. Valittu kansa
  8. V niin kuin vallankumous

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο στίχων για το «Paratiisi» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση