Οι HENGET κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Henkivallat».

You are currently viewing Οι HENGET κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Henkivallat».

Το φινλανδικό Psychedelic/Avant-garde Black Metal συγκρότημα HENGET, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκοτεινό και εκνευριστικό μουσικό βίντεο για το νέο του single «Henkivallat», το οποίο δημιούργησε κανένας άλλος από τον ίδιο τον King Aleijster de Satan! Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας «Beyond North Star», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου μέσω της Season Of Mist.

Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο του αποκρυφισμού και τους τρόπους του αρχαίου σαμανισμού, το «Beyond North Star» απεικονίζει ένα βίαιο παραισθησιογόνο ταξίδι στα βάθη του μυαλού και πέρα από αυτά με μια ψυχεδελική προοπτική.

Το συγκρότημα σχολιάζει: «Αντανακλώντας τις μουσικές μας ρίζες στο Extreme Metal, το ‘Henkivallat’ είναι το πιο ευθύ τραγούδι του ντεμπούτου μας. Με τους στίχους γραμμένους στα φινλανδικά, αυτό το τραγούδι είναι ένας φόρος τιμής στη μυθολογία και τη λαογραφία της πατρίδας μας, προσφέροντας στον ακροατή να συλλάβει κάποιους απόηχους από μια αρχαία και έντονα πνευματική κοσμοθεωρία, που κάποτε άκμαζε στο βαθύ Βορρά.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του M.T. Salminen

Οι HENGET είναι ένα φινλανδικό Psychedelic/Avant-garde Black Metal συγκρότημα που ιδρύθηκε στη Φινλανδία στα τέλη του 2021 από τον κιθαρίστα-συνθέτη Jesse J. Heikkinen (THE ABBEY, ITERUM NATA) και τον τραγουδιστή-στιχουργό King Aleijster de Satan (KING SATAN, SATURNIAN MIST). Υπάρχει κάτι παράξενα σαγηνευτικό στα οκτώ κομμάτια που περιλαμβάνονται στο «Beyond North Star», σαν να προσκαλούνται οι ακροατές να εισέλθουν σε κάποιο εναλλακτικό και πολύχρωμο μέρος, επικίνδυνο και τρομακτικό αλλά πάντα απόκοσμο. Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι σε όλη τη διάρκεια θα διασταυρώσετε εκεί πιθανότατα τα φαντάσματα των DØDHEIMSGARD, ARCTURUS ή KING CRIMSON.

Το όνομα HENGET λόγω της διπλής του σημασίας, καθώς μπορεί να μεταφραστεί και ως «ζωή» αλλά και ως «πνεύματα», είναι «ένα τέλειο όνομα για μια αποκρυφιστική μπάντα». Το «Beyond North Star» είναι ένα «χαλαρό» concept άλμπουμ, σαν ένα μεγάλο ταξίδι, ακόμα κι αν τα τραγούδια δεν είναι ακριβώς δεμένα μεταξύ τους. Κάτι με το οποίο ο λάτρης του Prog Rock των 70’s Jesse είναι αρκετά ευχαριστημένος, ενώ ο τίτλος του παραπέμπει σε αυτό το πραγματικό πνευματικό ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι ακροατές. Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Λίστα κοματιών:

 1. Dive
 2. I Am Them
 3. Henkivallat
 4. The Great Spiral
 5. Beyond North Star
 6. Lovi
 7. Nouse
 8. The Chalice of Life and Death

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Henkivallat» παρακάτω:

This Post Has 0 Comments

 1. Chris Tsintziras

  Γουστάρω τα ψαγμένα!!!

Αφήστε μια απάντηση