Grande Fox – Heavy/Stoner Rock Overdose!

You are currently viewing Grande Fox – Heavy/Stoner Rock Overdose!

 GRANDE FOX. Μια ροκ μπάντα που κινείται στα όρια του Heavy stoner. Ιδρύθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη και πλέον, έχοντας δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ και μια δεκαετή πορεία στην πλάτη της, έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για μια κουβέντα μαζί τους! Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα λοιπόν…

– Καλησπέρα παιδιά! Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας. Αρχικά, θα ήθελα να μου συστηθείτε και να μου δώσετε λίγο παρασκήνιο από τη γνωριμία σας και πως δημιουργήθηκαν οι GRANDE FOX.

GF: Γεια σας, καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο TheGallery. Είμαστε οι GRANDE FOX, μια heavy rock μπάντα γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης που απαρτίζεται από τον Νίκο Μπερζαμάνη ο οποίος γράφει τους στίχους και τους τραγουδά, τον Λευτέρη Ζαοσκούφη που παίζει κιθάρα και επιμελείται όλα τα βίντεο αλλά και την σύνθεση της μουσικής μας, τον Δημήτρη Λουκά στα τύμπανα και τον Γιώργο Χάικα στο ρόλο του μπασίστα. Επιπλέον ο Παύλος Γεωργιάδης είναι ο δεύτερος κιθαρίστας στις live εμφανίσεις μας τα τελευταία χρόνια.

Η γέννηση της μπάντας είναι η απόρροια της γνωριμίας του Νίκου με τον Λευτέρη σε κάποιο RockBar της Θεσσαλονίκης, όπου η τρέλα τους για την Ροκ και η ανάγκη να εκφράσουν και αυτοί τα εσώψυχα τους οδήγησε τελικά στην δημιουργία της μπάντας μας. Αυτοί οι δυο νεαροί έγιναν κολλητοί από τότε και μεταξύ των άλλων νοίκιασαν και ένα στούντιο στα λαδάδικα και άρχισαν να πειραματίζονται μουσικά και σιγά σιγά… να και η GRANDE FOX!

– Μετά το «Space Nest» το 2016 κυκλοφορήσατε πέρυσι το «Empty Nest». Πως προέκυψαν οι τίτλοι των άλμπουμ; Υπάρχει κάποια συνέχεια μεταξύ των δύο; Τι διαφορετικό θα ανακαλύψει ο ακροατής στο «Empty Nest»;

GF: O τίτλος του πρώτου μας album «SpaceNest» έχει να κάνει με τα πρώτα βήματα του σχήματος μέσα στην φωλιά. Να βρεθεί η μουσική ταυτότητα της μπάντας και φυσικά να δημιουργηθεί το πρώτο γνήσιο οπτικοακουστικό υλικό με την τελευταία πινελιά να είναι και το ψυχεδελικό στοιχείο που δίνει μια space χροιά στο project. Στο project «Empty Nest» ξεκάθαρα η ονομασία του album δηλώνει την πορεία στο μουσικό μας ταξίδι αλλά και δίνει και μια εσάνς του ύφους του που είναι αρκετά διαφορετικό από το πρώτο, όχι βέβαια άσχετο. Ο τελευταίος μας δίσκος είναι πιο δυναμικός, πιο στοχευμένος αποτελεί μια κραυγή αφύπνισης από μέρους μας απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι…Να προσθέσουμε ότι μεταξύ των δύο δίσκων αυτών κυκλοφορήσαμε το EP «Kulning» και το single «Documento».

– Βλέπω ότι πέρα από το καθαρά μουσικό σκέλος, δίνετε μεγάλη βάση και στο υπόλοιπο πακέτο. Artwork, videos κτλ. Απ’ όσο γνωρίζω δεν συνεργάζεστε με κάποια εταιρεία παραγωγής οπότε φαντάζομαι ότι όλο αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα από την πλευρά σας. Πως την παλεύετε;

GF: Η αλήθεια είναι ότι θέλει μπόλικη τρέλα για να τα κάνεις όλα αυτά, εφόσον και πλουσιόπαιδα δεν είμαστε. Είναι η αγάπη του κάθε ένα μας για τη μουσική αλλά και η σύμπνοια μας που μας οδηγούν μπροστά…Στη μουσική συνεισφέρουμε όλοι, στα media, όπως λόγου χάρη αυτή η συνέντευξη, πάλι όλοι. Ευτυχώς ο Ζαοσκούφης είναι επαγγελματίας στα audiovisuals και μπορεί και παράγει τα υπέροχα μας video, images,κλπ.…συμμετέχουμε με ότι δύναμη έχει ο καθένας και έχουμε σαν προτεραιότητα τη μπάντα μας, με θυσίες και δουλειά, πως αλλιώς;

– Γιατί έχετε επιλέξει τον δρόμο της αυτοκυκλοφορίας;

GF: Επιλέξαμε τον δρόμο αυτόν κυρίως γιατί αισθανόμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα και ίσως και για την ελευθερία κινήσεων που έχει μια indie μπάντα και μάλιστα μιας κάπως underground σκηνής- κυρίως για την Ελλάδα- . Επίσης η εποχή μας με την τεχνολογία της μας παρέχει τη δυνατότητα να το κάνουμε, δύσκολα μεν αλλά να που γίνονται πράγματα…Τώρα βέβαια δεν είμαστε και ορκισμένοι ενάντια στις εταιρίες, αν υπήρχε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση θα την εξετάζαμε και γιατί όχι, ίσως να μας έκανε και καλό, άλλωστε όπως λέγαμε και πιο πάνω είναι πολύ δύσκολο να τα τρέχουμε όλα μόνοι μας.

– Τα τελευταία χρόνια το stoner (και όχι μόνο) έχει παρουσιάσει μια άνθιση στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό χάρη και στους 1000Mods που το έφεραν στο προσκήνιο . Πως βλέπετε εσείς την κατάσταση που τη ζείτε από μέσα εδώ και αρκετά χρόνια;

GF: Ναι πράγματι κάτι γίνεται σιγά σιγά και στην χώρα μας αν και ο ρυθμός δεν φαίνεται ικανοποιητικός συγκριτικά με το εξωτερικό και αυτό μάλλον έρχεται σε αντίθεση με τη δυναμική της. Η Ελλάδα έχει να επιδείξει υλικό, μπάντες που αξίζουν αναγνώριση αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις ταλαντούχων μουσικών. Υστερεί όμως στο θέμα διοργανώσεων, μαγαζιών και προωθήσεων που θα στήριζαν τους μουσικούς αυτούς. Πέρα από τη λαϊκή σκηνή λίγα πράγματα γίνονται, ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα ανθίσει πολύ περισσότερο η σκηνή αυτή, θα δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερα σχήματα να δείξουν την δουλειά τους και με αυτόν τον τρόπο και με στήριξη θα μεγαλώσουμε όλοι μαζί τον κύκλο της underground σκηνής.

– Ένα χαρακτηριστικό του stoner όπως το έχω στο μυαλό μου και όπως άκουσα και το άλμπουμ σας είναι ότι τα σπάει στα live…είναι μουσική για συναυλία και κατά προτίμηση κλειστό χώρο. Πριν λίγο καιρό ολοκληρώσατε ένα μίνι τουρ με τους τεράστιους GODSMACK. Πείτε μου τις εντυπώσεις σας!

GF: Εντάξει, μιλάμε ότι a dream come true!!! Οι GODSMACK είναι όντως μια τεράστια μπάντα που μάλιστα τη λατρεύουμε και μας έχει επηρεάσει αρκετά. Μοναδική εμπειρία και με τεράστια βαρύτητα για μας καθώς είμασταν support στα είδωλα μας αλλά και ήταν η πρώτη μας επαφή με τόσο μεγάλα stage. Δεν περιγράφονται με λόγια, αυτή η επαφή με τόσο κόσμο- στα πλαίσια μάλιστα άρτιας διοργάνωσης-τα vibes που πήραμε , η αγκαλιά του κοινού, η επαφή με τεχνικούς ή ακόμα και με τους ίδιους τους GODSMACK …μαγεία! Το κοινό τόσο σε Βουλγαρία όσο και στην Ρουμανία ήταν απροσδόκητα Rock!-πολλοί metalheads επίσης!

Μάθαμε πολλά από αυτό, μας έδεσε ακόμα πιο πολύ σαν μπάντα και μας έδωσε τα φτερά να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Οι GRANDEFOX είμαστε μια μπάντα που αγαπάει όσο τίποτε άλλο το live performing και θα δίνουμε πάντα το 110% πάνω στη σκηνή οπότε αυτό το τουρ ήταν πραγματικά ανεκτίμητο.

– Σας έχει μείνει στο μυαλό κάποια συναυλία, κάποια συνεργασία ή κάποιο σκηνικό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

GF: Αναμφισβήτητα αυτό που μας έχει σημαδέψει μέχρι τώρα είναι η συναυλία στο ARMEECARENA της Σόφιας. Από τη πρώτη στιγμή το αντικρίσαμε με δέος τόσο λόγω του μεγέθους του σταδίου όσο και του ότι εκεί έχουν παίξει όλοι οι Θεοί και μάλιστα εμείς -μαζί με τους εξαιρετικούς HELLIONSTONE -ανοίξαμε τους GODSMACK! Και όταν η Arena γέμισε με κόσμο…mind-blowing!!Επίσης και το timing σχετικά με αυτό το live ήταν πολύ σημαντικό καθώς έγινε αμέσως μετά από μια μουδιασμένη περίοδο λόγο του covid19 οπότε για μας η συναυλία αυτή σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση και μας δίνει ένα πολύ καλό boost για τη νέα μας αρχή.

– Αν μπορούσατε να επιλέξετε ένα ιδεατό line up, ποια συγκροτήματα θα διαλέγατε;

GF: Αρκετά δύσκολο να επιλέξουμε ένα ιδεατό lineup! Υπάρχουν πολλές μπαντάρες στην Ελληνική σκηνή και σίγουρα δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες. Μερικά σχήματα που θα θέλαμε να βρεθούμε παρέα στις σκηνές είναι τα πιο κάτω: NAXATRAS, CHIPPER, GODSLEEP, PUTA VOLCANO, DENDRITES, LAZY MAN’S LOAD, NEPTUNE IS DEAD, VOID DROID, PARANOID REVERB, STONUS.

– Έχετε προγραμματίσει κάτι για το μέλλον;

GF: Ναι, μέσα στα σχέδιά μας για το κοντινό μέλλον θα γίνουν στοχευμένα live, σίγουρα ένα τουρ αλλά και συμμετοχή σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος. Θα έχουμε νέα για αυτά σύντομα…Επίσης είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν και άλλα  2 videos πάνω σε υλικό του «Empty Nest». Και βέβαια δε σταματάμε εκεί, όνειρα και ιδέες υπάρχουν για πολλά ακόμα!

– Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποιο συναυλιακό χώρο σύντομα! Το κλείσιμο δικό σας!

GF: Εμείς ευχαριστούμε και αλήθεια εκτιμούμε πολύ αυτό που κάνετε, είναι ζωτικής σημασίας γιατί αυτή η μουσική σκηνή έχει ανάγκη από τέτοιες – και παραπέρα βέβαια – ενέργειες. Ευχόμαστε να είμαστε όλοι δυνατοί να ροκάρουμε και να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ταξιδεύουμε κυρίως με τα live που είναι και το πάθος μας!

Συνέντευξη: Κώστας Μπουντούκος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 20/12/2022
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: GRANDE FOX- Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση