Οι Φινλανδοί WHERE’S MY BIBLE δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Fenrir».

You are currently viewing Οι Φινλανδοί WHERE’S MY BIBLE δίνουν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Fenrir».

Το φινλανδικό Melodic Death Metal σχήμα WHERE’S MY BIBLE, έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το νέο του single «Fenrir». Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο στούντιο άλμπουμ της μπάντας.

Η μπάντα θα ξεκινήσει την περιοδεία της στη Νότια Αμερική στα τέλη Σεπτεμβρίου με εμφανίσεις στη Βραζιλία, τη Χιλή, το Περού και την Αργεντινή. Η περιοδεία γίνεται σε συνεργασία με το Come To Latin America – project και την Xaninho Discos. Στις 20 Οκτωβρίου η μπάντα θα δώσει την τελευταία της συναυλία στο Lahti της Φινλανδίας ως support στους BLOODRED HOURGLASS πριν μπει στο στούντιο και ολοκληρώσει το επερχόμενο νέο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Teppo Ristola

Ο τραγουδιστής Jussi Matilainen σχολιάζει: «Οι στίχοι είναι ένας συνδυασμός του ανθρώπινου μυαλού και της σκανδιναβικής μυθολογίας ως μεταφορά. Στο τραγούδι ‘Fenrir’ εστιάζουμε στο να ζωντανέψουμε την ιστορία με θεατρικότητα προσθέτοντας ένα ποιητικό στυλ αφήγησης, όπως τις παλιές μέρες. Το τραγούδι μιλάει για τον Fenrir τον λύκο που τρώει τον ήλιο όταν ξεκινάει το Ragnarok και έτσι βάζει τέλος σε μια εποχή και ξεκινάει μια μυθική αποκάλυψη.

Η βασική ιδέα πίσω από αυτή την ιστορία είναι: Ποιος είναι ο Fenrir σας; Ποιο είναι το μεγάλο κακό θηρίο που θα καταστρέψει τον κόσμο σας; Ο Fenrir μπορεί να είναι ένα πραγματικό πράγμα και ζωντανός εξαιτίας της δικής σας δημιουργίας. Μπορεί να είναι ένα άλυτο πρόβλημα στη ζωή σας που δεν τακτοποιήσατε ποτέ και σας στοιχειώνει στο σκοτάδι της νύχτας.

Σε αυτό το τραγούδι, συμπεριλάβαμε όργανα σχεδόν χιλίων ετών, όπως η λύρα kravik (η οποία είναι αυτοσχέδια) και η tagelharpa, για να ενισχύσουμε την αφήγηση και τη μυθική της ουσία. Το ίδιο το θέμα του άλμπουμ περιστρέφεται έντονα γύρω από τη σκανδιναβική μυθολογία και το ανθρώπινο μυαλό, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα ανοίξουμε αυτό το concept περισσότερο αργότερα, αλλά τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να μας ακολουθήσετε.»

Ο κιθαρίστας Pasi Löfgren δηλώνει: «Το επερχόμενο άλμπουμ ακολουθεί μουσικά το ίδιο μονοπάτι του στυλ με το ‘Circle’ EP φέρνοντάς το σε ένα ακόμα πιο βαθύ επίπεδο. Στο ‘Fenrir’ ήθελα να συμπεριλάβω περισσότερο από το τεχνικό μας παίξιμο σε συνδυασμό με όμορφες μελωδίες και βαριά riffs. Και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με το πώς κατέληξε. Με νέα προστιθέμενα στοιχεία όπως η kravik λύρα και η tagelharpa στο τέλος του τραγουδιού κάνει ένα εξαιρετικό μείγμα τεχνικότητας, μελωδικότητας και βαρύτητας και είναι μια τέλεια πρώτη γεύση για το τι μπορείτε να περιμένετε από το άλμπουμ.»

Ο σκηνοθέτης Olli Tiainen προσθέτει: «Αν και πρόκειται μόνο για μουσικά βίντεο, αισθάνομαι ότι όταν φτιάχνουμε τα βίντεο των WHERE’S MY BIBLE, έχουμε πάντα να κάνουμε με κάτι σημαντικό και ουσιαστικό και το ‘Fenrir’ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Από τη δική μου οπτική γωνία η ιστορία προσπαθεί να μεταφέρει ένα μήνυμα όπου το μυαλό μας μπορεί να μας οδηγήσει στο να φανταζόμαστε προβλήματα και να φοβόμαστε τα χειρότερα. Παρόλο που αυτά τα πράγματα υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας, με την πάροδο του χρόνου, αναπτύσσονται και αρχίζουν να επηρεάζουν την εμπειρία μας για την πραγματικότητα. Από τον εσωτερικό κόσμο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε- πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε- διαφορετικά, οι φόβοι μας θα μας αλυσοδέσουν στο σκοτάδι.

Τα βίντεο των WHERE’S MY BIBLE δεν είναι απλά κατήφεια για χάρη της κατήφειας, αλλά υπάρχει πάντα ένα μεγαλύτερο μήνυμα στο παρασκήνιο.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Fenrir» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση